Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Skamba panašiai kaip gagauzik - gal turi ką bendro su gagaūzais?
    11100110011001011010111110011100101000011100001100 1011
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Dovre Gagauz eker Turk ozorda, adif tokor Tomizmas "creativity" bagirazi!
    10001100111100101001010101001011010100110101010101 01010101001101

    Comment


      Bet tas mano parodytas smulkintuvas nelabai gerai atlieka savo darbą, ypač jei pieva - žmogaus ūgio. Mes irgi kartą samdėme ūkininką, kuris mums šienavo su tokiu. Tiksliau - jis pats pasisiūlė. Tikrai nekokybiškas darbas - ne kiek nupjauna, kiek - labiau nulenkia, paskui ta žolė stojasi atgal į viršų. Močiutė dar pasakojo, kaip po pjovimo vienoje vietoje norėjo sugrėbti ir sudeginti tokią baltai žydinčią piktžolę, tai sako, žiūriu, kažko nepasigrėbia, ir tik tada pamatau, kad ji ne nupjauta, o tik nulenkta. Močiutės brolis svarstė, jos šis smulkintuvas toks uždaras kaip dėžė - prispaudžia ir nulenkia, gal labiau skirtas mažesnei žolei... Vat kitas ūkininkas iš gretimo rajono, kurį paskui pastoviai pradėdavome samdyti, tai pas jį - kur kas efektyviau pievą imantis prancūzų gamintojo "KUHN" smulkintuvas atdaru galu, kur susmulkinta žolė lekia atgal kokius 5 metrus. Ten plaktukinio tipo peiliai, o ne dumalakinio. Dumalakas - tai jei nežinote, čia toks žurnalistas, ant kurio kažkodėl ypatingai "užsisėdo" AšNeRobotas . Man jo pavardė asocijuojasi su tuo nekokybišku smulkintuvu, konkrečiau - jo peiliu.

      Pražiopsojote turbūt ir momentą, kaip troleibusu reikia užgrobti perėjas?

      Comment


        Troleibusas visada prieš šviesoforą stoja ant perėjų
        When a man lies, he murders some part of the world

        Comment


          Parašė liutass Rodyti pranešimą
          Troleibusas visada prieš šviesoforą stoja ant perėjų
          Užgrobimas - tai tos kelios sekundės, kuomet troleibusas kirsdamas perėją, būna ją uždengęs savo kūnu, labiausiai - ta priekine juoda dalimi, ta, kurioje yra visa valdymo įranga, kur vairuotojas pasideda savo tašę, na tas prietaisų skydelis. Čia pilnai nesimatys, nerandu nuotraukų, na bet kai po šita juoda zona (į dešinę nuo tos geltonos užvedimo rankenėlės) po apačia atsiduria pėsčiųjų perėja, tai ir vadinu užgrobimu - tokia apsiaustis trunka ne ilgiau kaip 3 sekundes (dažniausiai) ir niekaip nedaro įtakos pėsčiųjų saugumui ar ėjimo trajektorijai.

          https://transphoto.org/photo/1506717/?vid=15094
          Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.08.31, 21:46.

          Comment


            Man VT truputį tamsus miškas
            When a man lies, he murders some part of the world

            Comment


              Su Rugsėjo 1-ąja visus forumiečius
              Su rugsėjo pirmąja pirmokus, kurie šiandien pradeda 12 metų truksiantį žygį
              Buona notte kaimynų Kukuraškų trečiokėliui Matui ir kitų kaimynų mokinukams
              Ir "Buona notte" tiems, kuriems šiądien saulė pateka paskutinį - 12-ąjį kartą
              Kitais metais, kitą rugsėjo 1-ąją jūsų ten pat jau nebebus
              Ir Buona notte tiems, kurie mokyklas baigė prieš daugelį metų, tačiau
              Per šią dieną vėl ir vėl nugrimztate į prisiminimus kai
              Gūdžiame nespalvotame devintame dešimtmetyje skubėjote pas baudėją Diržienę su gėlėm
              Pasitempę ir rimtai išmuštruoti, įkandin siekę profesoriaus karjeros
              Net ir po daug metų prisiminsite, kad mokykla - visa ko pradžia kaip
              Važiuojant iš Vilniaus į bet kurį nuošalaus Žemaitijos kaimo žvyrkelį viskam
              Pradžią duoda Gariūnų sankryža su šviesoforu - po jo nebelieka jokių stabdžių
              Verčiančių sustoti privalomai
              Palaiminti jūs, mėgaukitės dienomis šiomis, laiką branginkite, nes
              Net jei jums dabar mokykloje ir nepatinka, baigę ją įvertinsite, kad
              Tai buvo nerūpestingi laisvės metai, o po jos - nors į bomžyną atsidurti galit, jei
              Būsto paskolos n`sugebėsite grąžinti laiku

              liutass ir kiti - gal nutuokiate kaip ten būdavo 90-aisiais, kai prasiskolinusius asocialus iš didžiųjų miestų ištremdavo į Didžiasalį? Kaip ten ta schema atrodydavo, galite kuo smulkiau pristatyti? Mama pasakojo, kad mano tėvas užsiimdavo tuo verslu, bet nežinau jokių jo kontaktų, nebendraujam, nėra kaip paklausti. Tipo, kažkokiu būdu sužino, kad esi įsiskolinęs, tuomet apsimetęs draugu įsiprašo pas tave į svečius, tada nugirdo, pakiša pasirašyti popierius ir viskas? Ateina kraustytojai, sako "Jūs gi pasirašėte, kad parduodate" ir įgrūda tave į tą pačią mikriūškę be langų, kartu su baldais ir po kelių valandų atsibundi tame Ignalinos r. esančiame kaime po dangumi, gulintis ant tų baldų ir kažkur fone girdi skambančią to miestelio gyvenimo būdą ir į jį atgrūstų bomželių nuotaiką atspindinčią dainą:

              https://www.youtube.com/watch?v=1LLZ0_zq84o

              Comment


                buvo paprastai. Susiranda chroniu, gyvenanti sebaniestyje, sako jam, as tau duosiu buta ten ir ten plius papildomai pinigu duonai, t.y. alui. Bet perrasyk man sita savo buta, kam tau jis reikalingas? Uz mano pinigus galesi ramiai gerti pora metu. Tas sutinka.
                When a man lies, he murders some part of the world

                Comment


                  Atsimenu per pačią pirmą rugsėjo 1-ąją, mums su mama beeinant per perėją Taikos-Rygos g. sankryža, kur prie tos Maximos, kažkokia sena Audi bulka atsistojo tiesiai ant perėjos, tai mama dar kažkaip spėjo su batu nestipriai bakstelėti jiems į ratlankį, maždaug "kur čia sustojot ant perėjos".
                  Beje, rugsėjo 1-osios ryto himnu galėtų būti grupės "Queen" daina "Who Wants To Live Forever". Man ji ausyse skambėjo 2016 m. rugsėjį, kai į 10 klasę atėjau į naują mokyklą, kurią po dar 3 m. ir pabaigiau. Taip yra todėl, kad ta daina prasideda labai tyliai, o pabaiga tokia griausminga... Kaip ir rugpjūčio 31-osios vakaras - jame daug susikaupimo, nerimo, tėveliai voniose maudo savo vaikučius, o jau kitą dieną į gatves triukšmingai pasipils tūkstančiai eismo naujokų nešini gėlėmis pedagogams, taip sakoma, bus duotas naujas startas jaukiam miesto chaosui. Neatsakiau iki šiol sau į klausimą, kuri diena man labiau patinka - ar rugsėjo 1-oji, kai viskas prasideda iš naujo, tas sunkus susitaikymas, kad vasarėlė baigėsi ir metas kibti į sunkius mokslus, ar Paskutinio skambučio šventė, kuomet į platųjį pasaulį pasipila jaunieji, ta laisvės diena, kai priverstinai 12 metų laikytas mokykloje ją baigi ir pagaliau gali daryti ką nori.
                  Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.01, 19:54.

                  Comment


                    Tau tik rasytoju būti
                    When a man lies, he murders some part of the world

                    Comment


                      Jau jubiliejinis, 10-asis TV žaidimo "Auksinis protas", sezonas (žodis sezonas man nuo mažens asocijuojasi su sezamo sėklomis). Tai reiškia, kad pirmasis buvo dar 2014 m. rudenį, dar tada, kai tą šventinę rugsėjo 1-ąją, man belaukiant prie šviesoforo, pro mane, skambant Mireille Mathieu dainai "Santa Maria de la mer" praskriejo ta garbanotplaukė 19 maršruto troleibuso vairuotoja su troleibusu, kurio garažinis numeris 1111, o valstybinis - BNA 451. Visų Škoda troleibusų, registruotų 2005-2010 m. turi numerius, kurių raidės BNA, taip yra todėl, nes tuomečio direktoriaus pavardė buvo Bagdonavičius.

                      O valstybinis transliuotojas LRT man taip ir nesugebėjo atsakyti, ar per sveikinimų koncertus, siekiant užkimšti visą eterio laiką, jie neišgalvoja tariamai sveikinamų asmenų. Nes man kažkaip įtartina, kad kiekviena laida trunka lygiai tiek pat minučių, o jei užsakymų neužtenka, ar jie neprikuria papildomai? Aišku, tie netikri sveikinamieji, jie būna iš didmiesčių, kadangi jei Jokubauskaitė pasakys, kad jis/ji gyvena tokiam ar tokiam kaime, taigi vietiniai iškart atpažins, kad tokio asmens pas juos negyvenama. Dar vienas požymis, rodantis galimą klastotę - neparodoma nei viena sveikinamojo nuotrauka.

                      Comment


                        Dar pamiršau, kad tuo metu per tą velnišką 1111 skrydį per sankryžą man ta "Santa Maria" atėjo vėliau, o tuo metu labiausiai skambėjo Vytauto Šiškausko "Lietuvos laukai skambėjo...". Labiausiai tie laukai užskambėti turėjo tada, kai tas troleibusas pasiekė Rinktinės-Šeimyniškių g. sankryžą.
                        Liūtas vienintelis teigiamai vertina mano norą palaikyti ryšį bent per atstumą su tuo buvusiu klasioku (kaip kadaise dainavo Aleksas Lemanas - "leisk gėrėtis nors iš tolo"), tačiau tiek mama, tiek senelis, tiek tas autobusų vairuotojas, su kuriuo daugiausiai bendravau, rekomenduoja man nuo jo atstoti ir pan. Bet štai kaip elgtis, jei į prie mano namų esančią odontologijos kliniką ar grožio studiją atvažiuos jo mama, jo draugė su jo paties mašina ar pan. Kaip elgtis? Ką patarsite, tautiečiai? Aš galvoju padaryti taip - vietnamietiška poza (t.y. sukryžiuotomis kojomis) atsisėsti ant žemės ir kumščiais pasirėmus savo smakrą, nutaisyti durnelio šypsenėlę* ir demonstratyviai žiopsoti į jų automobilį pakol šeimininkas ateis ​ Kaip galvojate, ar šauni tokia idėja? Na nes žinote, prie jų namų man būti jie nebeleidžia, o jei patys atvyktų pas mane...
                        * kaip tokia šypsenėlė atrodytų - galite pasižiūrėti sustabdę šį video ties 1:12-1:13 sek.
                        https://www.facebook.com/watch/?v=1478397388994073

                        Comment


                          Tecia Siliuk, jei esi šiame forume ir slepiesi po kuriuo nors accountu, gal išlįsk iš sutemų, iš prieblandų ir atsakyk, ar nesigaili prieš 15 metų kažkam įrėminusi tą BAUDOS KVITĄ, kurio nuotrauka lig šiol sklando interneto padangėse? Ar pati visuomet laikaisi taisyklių? Tame straipsnyje apie neveikiantį liftą, sakei, kad "išeini pavedžioti šunį". O vat jei tas šuo nutrūktų tamstai nuo pavadėlio ar neapklijuotum kas antro stulpo ir visų rajono stotelių popieriniais A4 formato skelbimais su grėsmingu užrašu "DINGO ŠUO!"?
                          liutass, tai kur ten išvykęs esate, kad sakėte, atrašinėsite nereguliariai? Klausiau, ką daryti, jei to sekiojamo žmogaus mašiną pamatysiu prie savo namų po langais, jei jis atvyks susitvarkyti dantų arba apsikirpti? Irgi sakys, kad persekioju? ...

                          Comment


                            Labas rytas. Jei tas anas atvaziuos su masina prie tavo namu, tai jau skaitysis, kad jis tave persekioja, nes atvaziavo paziureti ar tu jo nepersekioji, nors oficialiai del to gal ir dantu nueis tvarkyti/gadinti, bet realus tikslas - taves persekiojimas. Galetum jam pagrasinti policija. O poto pats prie jo namu nuvaziuoti, paziureti ar jis taves nepersekioja.

                            As skraidau dabar eteriniu kunu tarp visatos sudedamuju daliu.
                            When a man lies, he murders some part of the world

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Labas rytas. Jei tas anas atvaziuos su masina prie tavo namu, tai jau skaitysis, kad jis tave persekioja, nes atvaziavo paziureti ar tu jo nepersekioji, nors oficialiai del to gal ir dantu nueis tvarkyti/gadinti, bet realus tikslas - taves persekiojimas. Galetum jam pagrasinti policija. O poto pats prie jo namu nuvaziuoti, paziureti ar jis taves nepersekioja.

                              As skraidau dabar eteriniu kunu tarp visatos sudedamuju daliu.
                              Gera nakt!
                              O žiūrėkite tokį paradoksą - tas mano persekiotas žmogus, kuomet galutinai trūko jo kantrybė, kai suradau landą, kaip jam iškišti dovaną, šių metų kovą vienoje iš žinučių man rašė "<... ypač pinigų man iš tavęs tikrai nereikia - pats juos užsidirbu ir man nieko netrūksta". O štai susitikęs su seneliu šiandien gavau 200 eurų kurių tikrai neužteks, nes šio mėnesio sąskaita už nuomą gerokai viršys mamos algą ir ji jau baigė išsiurbti visus man senelio duotus pinigus, dėl ko likusius 50 eurų teko nusiimti iš savo kortelės, kas taipogi yra mano kaip žmogaus, piniginis genocidas. Kažkokia kreivų veidrodžių karalystė - kątik bakalauro studijas baigusiam 23 m. klasiokui visko užtenka, net atsisako mano pagalbos, o štai mano mama - suaugusi ir žymiai daugiau gyvenimiškos patirties turinti 47 m. moteris prašo iš sūnaus (t.y. manęs) jo santaupų, kad ne tik susimokėti už nuomą, bet dar ir maistui - nepasikuklina pusę dienos vaikščiodama po parduotuves apsipirkti už visus 50 eur. Jei duodu šimtinę kupiūrą - apsipirks už visą 100. Ar ji finanCiškai raštinga? Aišku aš nepradėsiu jai to sakyti, nes ji man primins, kad 2017-2018 m. senelio padovanotus 4,5K eurų ištaškiau tarpmiestinių autobusų kelionių bilietams. Aišku, gal tas klasiokas gyvena su abiems tėvais, + būdamas studentu pats pradėjo uždarbiauti, be to, jų gyvenamas būstas jiems priklauso nuosavybės teise, tad jiem belieka tik komunaliniai, o mūsų namų ūkyje mama dirba viena, aš - šūdmaliauju trindamasis po gatvę ar miestą, o ir dar buto šeimininkė kasmet kilstelinti nuomos kainą... Senelis siūlo išsikelti kur nors už miesto ir gyventi ūkiškai (esam ir su mama kalbėję apie šį variantą) - auginti vištas, turėti savo daržiuką... Bet tai būtų grįžimas į prastesnes sąlygas, kas yra pažeminimas sau patiems - ten nebus karšto vandens, patį vandenį daug kur reik atsinešti pasisėmus iš šulinio, šikanas - lauke (kvepiantis tautinis paveldas). Užtat elektra yra!
                              Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.04, 22:07.

                              Comment


                                Jo, laikai sunkūs ateina...Ir man pačiam riesta, oi kaip riesta...
                                When a man lies, he murders some part of the world

                                Comment


                                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                  Jo, laikai sunkūs ateina...
                                  Niūrūs audros debesys tvenkiasi - kaip sakė pats senelis kažkaip panašiai. Beje, pati mama man draudžia eiti susiveikti pašalpas, invalidumus, nors net neaišku ar man, kaip gyvenime nedirbusiam, jos priklauso. Bet tikrai įdomu, kas manęs laukia dar po metų... Ir nežinau kaip pabėgti nuo mamos, nes panašu, kad su ja teks būti visą gyvenimą, nes galiu išeiti kad ir dabar, bet kai ji sužinos kur, kaip ir iš ko gyvensiu - jinai numirs iš siaubo. O gal man papersekioti tą žmogų iki tokio lygio, kad atsidurti pataisos namuose? Bet tokiu atveju, KALDEP pareigūnai tikrai informuoja artimiausius namiškius.
                                  P.S. Ir venkite rašyti karo ar sankcijų temoje, tuoj vėl būsite už borto, kadangi jūsų postuose galima įžvelgti naujienų agentūros TASS skleidžiamų nuodų (naratyvų).
                                  P.P.S. šiąnakt sapnavau savo pradinių klasių mokytoją - kuo daugiau laiko praeina, tuo jaukiau prisimenu savo pirmus 4 metus... Kaip ji dabar gyvena, gal vėl keliauja po Indiją... Sakau, socialinėje erdvėje jokios informacijos apie ją, o iš tų mano buvusių klasiokų abejoju ar kas palaiko ryšį su ja. Nebent su 12 klasių auklėtojomis gal dar dar. Registrų centras abejoju ar man duos tokią informaciją vien kad patenkinti smalsumą...

                                  Comment


                                    Pasalpas duos, bet reikia atsistoti i darbo birza. O del invalidumo tai ne tai paprasta. Kad pagulejai toje ligonineje, tai dar nieko nereiskia. Uz ten neivienas ten pabuves negaus invalidumo. Nebent sirgtu veziu arba butu be koju ranku plaucio inksto sirdies kepenu galvos. O ir ta pasalpa tokia, kad tau ant bilietu i Klaipeda tuda siuda neuztektu.
                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      1. Kokia daina ir nutikimas čia aprašyta? "fatėkorzėnunfytorybiato".
                                      2. Kokiame mieste makedonai eliminavo lietuvius iš Eurobasket2011? Kas paskutinę sekundę bandė gelbėti Lietuvos rinktinę metimu per visą aikštę?
                                      3. Kaip vadinasi kažkada kaime per radiją nugirsta daina, kurioje kažkokia moteris žviegia "vaikai, baikite trepsėt, aš tiesiog noriu pailsėt", o fone girdisi kaukšėjimas batais?
                                      4. Iš mano gyvenimo. Lietuva - begalybė, Lenkija - 1, Rusija - 1. Atsakykite apie ką kalbu, jei tai susiję su mano trumpalaikiu buvimu tam tikroje judančioje "patalpoje".
                                      5. Kaip prinešti savo vairuojamą troleibusą/autobusą arčiau stotelės bordiūro, kad keleiviams būtų patogiau įlipti?
                                      6. Iš tos pradinių klasių mokytojos, šiomis dienomis itin dažnai prisimenu tai, ką ji net kelis sykius kartodavo mums pačioje 1 klasės pradžioje - kad "Gėris visada nugali blogį". Tai vat, atrodo nereikšmingas, prieš 16 metų nugirstas sakinys, bet mūsų pašonėje vykstant nuožmiam karui iš atminties iškyla tai, kad ji mums taip ir sakydavo...
                                      P.S. Į paryškintą klausimą privaloma atsakyti be klaidų, nes tai jau n kartų rašinėta tema.

                                      Comment


                                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                        1. Kokia daina ir nutikimas čia aprašyta? "fatėkorzėnunfytorybiato".
                                        2. Kokiame mieste makedonai eliminavo lietuvius iš Eurobasket2011? Kas paskutinę sekundę bandė gelbėti Lietuvos rinktinę metimu per visą aikštę?
                                        3. Kaip vadinasi kažkada kaime per radiją nugirsta daina, kurioje kažkokia moteris žviegia "vaikai, baikite trepsėt, aš tiesiog noriu pailsėt", o fone girdisi kaukšėjimas batais?
                                        4. Iš mano gyvenimo. Lietuva - begalybė, Lenkija - 1, Rusija - 1. Atsakykite apie ką kalbu, jei tai susiję su mano trumpalaikiu buvimu tam tikroje judančioje "patalpoje".
                                        5. Kaip prinešti savo vairuojamą troleibusą/autobusą arčiau stotelės bordiūro, kad keleiviams būtų patogiau įlipti?
                                        6. Iš tos pradinių klasių mokytojos, šiomis dienomis itin dažnai prisimenu tai, ką ji net kelis sykius kartodavo mums pačioje 1 klasės pradžioje - kad "Gėris visada nugali blogį". Tai vat, atrodo nereikšmingas, prieš 16 metų nugirstas sakinys, bet mūsų pašonėje vykstant nuožmiam karui iš atminties iškyla tai, kad ji mums taip ir sakydavo...
                                        P.S. Į paryškintą klausimą privaloma atsakyti be klaidų, nes tai jau n kartų rašinėta tema.
                                        2. Jasikevicius Siauliuose?
                                        When a man lies, he murders some part of the world

                                        Comment


                                          6. Dazniausiai tai ivyksta tik simtu milijonu metu perspektyvoje. Niekada taip nevyksta musu dabartyje
                                          3. laimes ziburys nusvito man ir tau?
                                          4. Hm..judanti patalpa? Gal tai koks autobusas, kuris vaziuoja tik i Lenkija ar rusija?
                                          Paskutinis taisė liutass; 2023.09.05, 13:17.
                                          When a man lies, he murders some part of the world

                                          Comment

                                          Working...
                                          X