Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Ten kur apdegė ta šiukšlių perdirbimo gamykla, sako, jog galimai sudegė ir ta novatoriška atliekų skaidymo musių lervomis, laboratorija. Aš jiems rašiau paklausimą, kaip jie užtikrina, kad tos musės netyčia nepaspruktų ir nenusiaubtų miesto, pateikdamas palyginimą, jog Černobylio AE avarija irgi įvyko dėl darbuotojo klaidos, mygtuko paspaudimu. Tai jie man nieko neatrašė. Gal čia suveikė, sugrįžo karma jiems už manęs ignoravimą? Aišku, kad sutriko atliekų perdirbimas, tas nėra gerai, bet tokio paties ar panašaus likimo (bankroto?) galėčiau dar palinkėti eilei statybų ir logistikos sektoriaus įmonių. Pirma, abi šios sritys garsios tuo, kad jose jau daugelį metų nekyla algos, nes vietoje padoraus atlygio mokėjimo saviems, jie geriau prisamdo visokių rūsky myr pasaulio atstovų, kurie dirbs už mažiau, bet tas "mažiau" jų akimis vis tiek bus gerooookai daugiau, nei varganos algelės jų nuskurdusiose tėvynėse. Antra, abi šių sričių įmonės irgi kala ignorą mano paklausimams, kur logistų nepaliaujamai klausinėju, nuo ko priklauso su kokios šalies numeriais bus krovinio paimti atvykęs vilkikas ir kas tai lemia, o antrųjų - kaip jie grynindami juodus pinigus 100+ darbuotojų brigados algoms vokeliuose sugeba nenusausinti viso miesto bankomatų tiek, kad jie liktų tušti. Iš kur jie prisigrynina tiek daug, kad užtektų padalinti visiems darbininkams, žinant, kad tokių neskaidrių darbdavių yra visa eilė. Kaip ir po kiek jie turi nuimti nuo vieno bankomato, kad užtektų visų savo pavaldinių mėnesinėms algoms? Ar grynindami tokiais kiekiais jie neištuština viso aparate esančių pinigų kiekio? Kas į tai atsakys? Stoti į universitetą dėl tokios smulkmenos sužinojimo neapsimoka. Būsiu "vieno klausimo studentas" panašiai kaip A. Nedzinskas ar La!svės partija - 1 (o gal 2) klausimų Seimo narys/2 klausimų partija.

Comment

O už ką taip madinga nekęsti konservatorių? Ką jie realiai blogo yra padarę šaliai? Taigi savo skelbime, kuriame raginama skirti 1,2 % GPM, buvo parašyta, kad "Nuo Sąjūdžio laikų TS-LKD dirba Lietuvai Tėvynei".

Comment

https://www.delfi.lt/projektai/jura-...kyba-120105799

Bet taip kaip skaudžiai šlykščiai tas nedera - šalis, kurios pavadinimą išgirdęs pirmiausia pagalvoji apie NBA, Holivudo kino industriją, begalinius privačių namų kvartalus ar šaudynes mokyklose, pasirodo irgi turi to buitinio-buhalterinio-pramoninio rūstumo - turi jūrų uostus, kur viens ant kito sukrauti, eilėmis išrikiuoti jūriniai konteineriai, kuriuos perkrausto tie baugiai atrodantys judantys mechaniniai įrengimai, valdomi proletariškos išvaizdos, vyresnio amžiaus diedų. Vilkikų, kurie išvežioja tuos konteinerius po iškrovimo punktus, vairuotojai irgi tokie labiau darbininkiškos, o ne inteligentiškos išvaizdos... Sunku patikėti, kad tai - ta pati šalis. Pramogų pasaulis, šventės ir kažkur netolies - jūrinių produktų krova, riaumojantys vilkikai... Tiesiog turizmo bukletuose tai įprastai nereklamuojama - panašiai kaip ir su kokia Europos šalimi. Imkime kad ir Čekiją - lėktuvų bendrovė AirBaltic siūlydama skrydžius į Prahą (miestą, kurio senamiestį dar mano senelis yra apibūdinęs kaip patį gražiausią Europoje) ir reklamuoja didmiesčių centrus, barus, muziejus. Bet kažkodėl niekuomet kelionių vadovuose nesiūloma nuskridus į konkrečią valstybę, pasistatyti kėdutę šalia vieno iš tos šalies greitkelių, kur tau prieš akis viens po kito mirguliuos tokie siaubingi, kaip yra išsireiškimas makedonų kalboje "громови згрмеа".

https://www.google.com/maps/@48.9251...oASAFQAw%3D%3D
        Paskutinis taisė Kristupas0220; 2025.05.01, 16:12.

Comment

Kaip smagu, kai tavo vieno (ar mudviejų su Marcelijumi) sugalvotus žodžius įvedus į Google paiešką, jau meta šitą temą! Tiesa, nuorodoje į ją, meta ne pačią nematomą tiurą liurą (juk sirenos garso nelabai pamatysi - jį gali tik išgirsti) o liūzę - perpus perskeltą mašiną, kurios likęs tik priekis sėkmingai važiuoja, galu braukdamas per žemę. O pačios dainos klipas, kur vienas stovi, o kiti 2 gale su smuikeliais stovi už nugaros ir daro džyru džyru, atrodo tikrai juokingai.

Kiti mano naujadarai:

išpersti (t.y. išvaryti lauk)
          palūzinti (priversti pasijusti nevykėliu)
          šapkės (suokalbio susitarimai, kurių nežinodamas žmogus nukenčia)
          iškliokti (sunkiai paaiškinamas žodis, reiškiantis pažeminimą, kuomet asmuo paliekamas tupėti ir žliumbti suprakaitavęs tarp šėlstančios minios...)
          driokcerinas, bazemas, leburbas - tam tikri po troleibuso apačia ar tarp rato arkos ir pačio padangos esančio tarpelio gilumoje pasimatantys mechanizmai
          ulonai (arba ulonos) - tie varžteliai, laikantys balninės vilkiko puspriekabės padangas ant paties metalinio disko

Ką dar pamiršau pridėti? Rašykite į komentarus, o jeigu jums gėda rašyti šioje temoje viešai ar turite kitų pasiūlymų, kaip prisidėti prie mano ir ne tik mano gerovės - parašykite man asmeninę žinutę arba paskambinkite!

p.s. Visus šiuos ir panašių žodžių daugumą sukūriau dar eidamas į mokyklą, kai nei vienas mano klasiokas neturėjo LinkedIn profilio (šiuo metu ten užsiregistravęs kas antras).

Attached Files

Comment

Va, nesupykite, kad darkart apie tą patį. Tikrai nesu Ž. Remigijaus gerbėjas, tačiau man jis yra puikus pavyzdys to, kaip galima suburti savo, daliai žmonių baugiomis idėjomis garsėjantį juridinį darinį ir jo pergale, savo bezdaluose paskandinti tą pažangią-teisingą ir nekvestionuojamą liberalią, vakarietišką, bet kartu ir komunizmu dvelkiančią armonautinę šaltibarščių bangą. Juk prisiminkite, kaip V. Sinicai pasiūlius leisti, kad nelegaliai Lietuvoje užsibuvusiems trečių šalių piliečiams leidimus gyventi galėtų naikinti ne tik Migracijos departamaentas, bet ir pasieniečiai, tuojau prisistatė T. Raskila, kuris pradėjo skleisti melagienas, kad neva VSAT pareigūnai dabar vos ne gatvėje gaudys tadžikus ir azerus ir deportuojinės juos lauk. Nebus viskas taip griežta, galės jie netgi skųsti sprendimą ar prašyti naujo leidimo, bet... Užtat ir nemėgstu LP. Tai va, aš Žemaitaityje jame matau dalelę savęs - aš irgi gyvendamas Oršos gatvėje ir fotografuodamas pas kaimynus į svečius atvykusių ir po draudžiančiu ženklu mašinas pasistačiusius asmenis aš irgi skandindavau juos savo "teisingumo bezdaluose". "Va, nuskandinau [baudos pavidalu] dar vieną ženklų nepaisantį niekšą!" - galvodavau tuomet aš. Tai vat Remyga irgi - dalis, kaip konservatorių štabininkai, pvz. Algis Greitai ar Ieva Koncevičiūtė baisisi, kas vaikystėje taip galėjo traumuoti Remygą, kad užaugęs jis visą savo įtūžį paleido į Landsbergį, siūlydamas piliečius nešti žvakutę prie jo namų ir naratyvą "dėl visko konservatoriai kalti", tai taip ir mano kaimynai tikriausia galvojo - kas mokykloje taip skriaudė tą jaunuolį durnelį su akinukais ir kepure vaikštantį palei gatvę su telefonu ir fotografuojantį blogai pastatytas mašinas, kad jis taip kenkia visam namui? Nežinau, gal Maikopo kultūra 5 klasėje? Gal pernelyg didelė mamos globa, tėčio nebuvimas... Nuotraukoje pabandžiau atvaizduoti tų rudmarškinių Šilutės meškų partijos herbą, o apačioje La!svės partijos herbe naudojamą šauktuką. Juoda rodyklytė aiškiai nurodo, kas ką ir kame paskandino. Deja, kadangi telefono nuotraukų redagavimo priemonėje yra ne visos spalvos - vietoje rudos teko panaudoti raudoną, o vietoje šaltibarščių rožinės (™-Romas) - karališkąją purpurinę.
            Attached Files

Comment

Working...
            X