Pritariu, bet tik tada kai būsim tam pasiruošę. Dabar jau nėra jokio skirtumo tarp euro ir lito, tačiau įsivedus eurą, mes jau būtume nuo jo visiškai priklausomi, o dabar pvz. galim bet kada atgal prie USD persirišt arba prie nieko nepririšti. Taip kad palaukiam dar biški.
O beje, teisybė čia kad likus 2 metam iki euro įvedimo visur reikės kainas rašyt ir EUR ir LTL?
Aš asmeniškai kažkaip nenoriu pakeist mūsų brangiojo Lito
Tiems kas gaili lito yra paguoda - euru monetos (eurai ir eurocentai) yra kaldinamos nacionalinėse monetų kalyklose ir jų reverse puikuojasi nacionalinis simbolis.
O apskritai, ko čialabai gailėtis, ne litais garsėja tautos...Teko buti prancuzuose kai ten buvo įvestas euras - dar po šiai dienai kai kurie boulangerininkai skaičiuoja gražą tais savo frankais, o šiaip visi priprato ir manau džiaugiasi kai važinejant Europoje piniginese nenusėda krūvos "nereikalingų" piningų.
Aš asmeniškai kažkaip nenoriu pakeist mūsų brangiojo Lito
Tiems kas gaili lito yra paguoda - euru monetos (eurai ir eurocentai) yra kaldinamos nacionalinėse monetų kalyklose ir jų reverse puikuojasi nacionalinis simbolis.
O apskritai, ko čialabai gailėtis, ne litais garsėja tautos...Teko buti prancuzuose kai ten buvo įvestas euras - dar po šiai dienai kai kurie boulangerininkai skaičiuoja gražą tais savo frankais, o šiaip visi priprato ir manau džiaugiasi kai važinejant Europoje piniginese nenusėda krūvos "nereikalingų" piningų.
Taip, tą žinau. Bet Darius ir Girėnas, Maironis, Basanavičius ir senas geras Daukantas ir visi kiti bus pakeisti kažkokiais sumautais tiltais ir prancūziškom arkom
Na, ishtikro turistam, vazhiuojantiems per kelias shalis, tai bus daug patogiau, nes nereiks pinigineje tureti 6 rushiu valiutos, beto nekainuos jos keitimas.
Nu cia tik mano nuomone, bet manau, kad dar vienas pliusasyra, jog ivedus eurus, akivaidzhiais ishryshkes musu shaleles pigios kainos, nes pavyzdzhiui kiti uzhsieniechiai nors ir zhino, kad lietuvoje pigiau, tachiau del valiuto skirtumo to nelabai ivertina ir supranta, o chia jie gales objektyviai tai ivertinti, o tai bus labai didelis pliusas mums
Ir mes dar labiau suartesim su vakaru europa. Kazkaip ash minusu beveik nematau, nebent tuos Maironius ir Daukantus, tachiau ash i juos kazhkaip nelabai kreipiu demesy, ir ar ten bus Tiltas, ar ten Maironis, man pinigas ishliks tokiu pachiu, zhinoma kazhkokia dalele istorijos prarasim, taciau ateina laikas, kai sena keichia nauja
Bet Darius ir Girėnas, Maironis, Basanavičius ir senas geras Daukantas ir visi kiti bus pakeisti kažkokiais sumautais tiltais ir prancūziškom arkom
O kodel manai, kad ten prancuziskos arkos? Nes kiek as zinau, tiltai ir arkos, esantys ant euro banknotu yra realiai neegzistuojantys, t.y. dailininku fantazijos vaisius. Taip yra butent del to, kad nekiltu nepasitenkinimo tarp valstybiu, kad vienos labiau pagerbtos, o kitos - ne.
O apskritai, del keitimo - gaila del to, kad litai grazesni, patogesnio formato. O daugiau priezasciu nepritarti pakeitimui neturiu, taigi, as uz
Bet Darius ir Girėnas, Maironis, Basanavičius ir senas geras Daukantas ir visi kiti bus pakeisti kažkokiais sumautais tiltais ir prancūziškom arkom
O kodel manai, kad ten prancuziskos arkos? Nes kiek as zinau, tiltai ir arkos, esantys ant euro banknotu yra realiai neegzistuojantys, t.y. dailininku fantazijos vaisius. Taip yra butent del to, kad nekiltu nepasitenkinimo tarp valstybiu, kad vienos labiau pagerbtos, o kitos - ne.
O apskritai, del keitimo - gaila del to, kad litai grazesni, patogesnio formato. O daugiau priezasciu nepritarti pakeitimui neturiu, taigi, as uz
Na man tik pasirodė, tų arkų kilmės nežinau, tik panašios pasirodė
Comment