Papildomas paaiskinimas: butent taip ir parasiau - galetu buti ir su alum, kaip su grietine.
Nesutikčiau, kad kokį nors vokišką Perlenbacherį virtų Švyturys-Utena.
Argus ar Deep - galėtų virti koks nors lietuviškas bravoras, vis skaniau būtų nei specifinis lenkiškas alus (net patys lenkai prisipažįsta, kad pas juos nėra gero vietinio alaus)
Nesutikčiau, kad kokį nors vokišką Perlenbacherį virtų Švyturys-Utena.
Argus ar Deep - galėtų virti koks nors lietuviškas bravoras, vis skaniau būtų nei specifinis lenkiškas alus (net patys lenkai prisipažįsta, kad pas juos nėra gero vietinio alaus)
Čia tik apie LIDL parduodamą lenkišką alų kalba eina? Nes bendrai, tai lenkai keliais šviesmečiais pabėgę į priekį nuo mūsų pagal alaus revoliuciją
atrodytų 'smulki šunystė', bet kaip nemaloniai nuteikia ta jų nemokama 'kava'. Ypač, kai ji (teoriškai) būtų galėjusi suminkštinti kibų įspūdį, kurį palieka neteisingai suvesti prekių kodai.
Tikėjausi išvysti čekiško Budweiser alaus, kurio lenkiškuose Lidluose rasdavau daug mažesne kaina, nei kituose tinkluose.
Perlenbacheris palyginus neblogas alus, bet kad tas dvigubai pabrangsta, kol atvaziuoja iš Vokietijos į Lietuvą...
Lidlas kažkodėl pasidavė lietuviškų aludarių diktatui pilstyti alų į pintas...
Brandinis alus, kaip ir visos kitos brandinės prekės Lidl nėra niekur daug pigesnės, nei kitur. O alus Vokietijoje ir šiaip pigus, nepriklausomai nuo brendo ir nuo parduotuvės. Tai labiau pačios Vokietijos fenomenas, kad alus kainuoja pigiau vandens. Čia Lidl nieko iš principo nepakeis.
Beje, net Vokietijoje Lidl alaus pasirinkimas yra gana kuklus, lyginant su konkurentais Netto.
Ne. Paprasčiausiai, kaip sake Karslonas: "-pienas pabego", o tiksliau (kaip įtariu as) net nebuvo įpiltas į aparatą. Tiesa, ir latte galima iš kirvio išvirti, bet rezultatas bus ne tas. Visgi aš juos suprantu, Dievaž kam gadinti gerą ingredientą nemokamo 'š' gaminimui.
Naujai iškeptų Lidl gerbėjų psichologiją gerai atspindi Apžvalgininko Bačiulio pavyzdys.
Matote, už vieną Zewa vienkartinių nosinių pakuočių bloko kainą jis Lidle įsigijo 3 blokus lidlinių vienkartinių nosinių. Štai koks puikus ir pigus dalykas yra Lidl.
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Dasigyvenom iki to, kad be vokiečio instrukcijos jau alaus nesugebėsim atsigert.
O šiaip tai aišku, geriant +5 temperatūros gėrimą skonio receptoriai atbunka ir bet kokį brudą gali sugert, toks vokiečio tikslas ir yra.
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Dasigyvenom iki to, kad be vokiečio instrukcijos jau alaus nesugebėsim atsigert.
O šiaip tai aišku, geriant +5 temperatūros gėrimą skonio receptoriai atbunka ir bet kokį brudą gali sugert, toks vokiečio tikslas ir yra.
Yra aišku keistuolių kurie alų gali šiltą gerti, bet pripažįstu tik pakankamai šaltą.
Lidlas neminimas (kaip pakaitalas naudojama Lenkija), bet tema ta pati. Akivaizdžiai Maximos užsakyti "tyrimai", kiekvienas sakinys - makaronų porcija.
Čia jau visiška desperacija tokius kliedesius spausdinti. Ant silkės būtina parašyti, kad tai žuvis? Aš tai neradau ant banano užrašo, kad tai vaisius .
Praėjusių metų balandį parduotuvėms taip pat teko atšaukti savo skardinėse pardavinėtas silkės filė – ant produkto pakuočų nebuvo įspėjimo, kad tai žuvies produktas.
Nuo kada glitimas mirtinas?
Man Lidlo pakuotės, kiek mačiau, kaip tik patiko - ne kažkokie išversti neįskaitomi lipdukai priklijuoti, o lietuviškas tekstas ant pačios pakuotės.
Lidlas neminimas (kaip pakaitalas naudojama Lenkija), bet tema ta pati. Akivaizdžiai Maximos užsakyti "tyrimai", kiekvienas sakinys - makaronų porcija.
Kokybė Lietuvos maisto pramonėje ir supermarketuose yra kažkokių būdu labai sėkmingai užaugintas mitas, neturintis nieko bendro su realybe. Kuo greičiau šitai suvoksime, tuo geriau bus mums patiems. Ir Lidl'as čia turėtų labai pasitarnauti.
Lietuviškos kilmės maisto produktai niekada nebuvo ir nėra išskirtinai kokybiški nei ES mastu, nei lyginant su kaimynais (visų pirma Lenkija. Aišku, nekalbu apie visokias Baltarusijas ir Rusijas, kur trečiarūšis/pašarinis maistas yra norma). Kokybė Lietuviškoje maisto pramonė gal ir nėra labai bloga, bet ji yra gana varijuojanti, nepastovi ir sunkiai nustatoma ES kontekste. Lenkija tikrai nėra ta vieta į kurią būtų galima rodyti pirštais dėl prastesnės kokybės. Bent jau ne iš Lietuvos. Apskritai Lenkijos supermarketų rinka yra gerus 10 metų priekyje, lyginant su Lietuva. Ir kokybei galioja lygiai tas pats. Šaipytis galim nebent iš vargšų baltarusių ir Kaliningrado/Rusijos. Gal dar šiek tieki iš latvių ir estų, kur supermarketų ir bendrai retail'o rinka šiek tiek atsilieka nuo Lietuvos.
Sklando toks gandas, kad eksportui Lietuvos maisto pramonė sugeba pagaminti geros kokybės produktus, o vietinei rinkai per daug nesistengia ir pataupo, nes vartotojas niekur nedings, vis tiek pirks. Kuo pagrįstas tariamas lenkiškų produktų blogis taip pat nesu girdėjęs rimtų argumentų.
Sklando toks gandas, kad eksportui Lietuvos maisto pramonė sugeba pagaminti geros kokybės produktus, o vietinei rinkai per daug nesistengia ir pataupo, nes vartotojas niekur nedings, vis tiek pirks. Kuo pagrįstas tariamas lenkiškų produktų blogis taip pat nesu girdėjęs rimtų argumentų.
Dėl to kad visi važiuodami į Lenkiją perka tik pigiausius produktus( juk dėl taupymo važiuojama), kurie yra tikrai prastos kokybės. be to prie tų mitų prisideda ir Lenkijoje kilę skandalai, man kažkaip užstrigęs tas, kur maisto gamintojai mažino savikaina naudodami keliams barstyti skirtą druską, kai taupoma druskai tai nemažai pasako ir apskritai apie požiūrį. čia aišku tik apie mažą gamintojų dalį šneku, bet o kaip mitai atsiranda?
Comment