Parašė Mantaz
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kuriame visuomeninę organizaciją: misijos punktai
Collapse
X
-
-
Stinga logikos
Parašė Mantaz[*]Už į visuomenės poreikius orientuotą miestų augimą;[*]Už laisvą ir nesuvaržytą ekonominę plėtrą;[*]Už paveldo pritaikymą žmogaus poreikiams, o ne atvirkščiai;[*]Už laisvą ir nesustabarėjusį požiūrį į naujas architektūrines išraiškas kaip į natūralų visuomenės ir miestų raidos rezultatą;[*]Už įstatymus, leidžiančius suderinti paveldosaugos reikalavimus, architektūrines išraiškas ir verslo interesus;[*]Už vieningos paveldosauginės kryptes, orientuotos į paminklinių objektų pritaikymą kultūrinei, turistinei ir gyvenamajai funkcijai atsiradimą;[*]Už aukštingumo ribojimų ir "vizualinės apsaugos zonų" peržiūrėjimą;[*]Už NMC teritorijos (Dešiniojo Neries kranto nuo Kalvarijų iki Ukmergės gatvių) iš žalingų "apsaugos zonų" sąrašo išbraukimą.[/list]
Žodžiu, siūlomas neapgalvotas žodžių kratinys, kurį dar reikia rimtai šlifuoti.
Siūlau peržiūrėti modernistų manifestus (Atėnų chartiją ir pan.), nes akivaizdu, kad kuriamas modernistų judėjimas
Comment
-
Parašė AnzPunktus reikia tvarkyti, nes jie vienas kitam prieštarauja, pvz. 1 p. neįmanoma įgyvendinti, jei įgyvendinamas 2 p., kadangi "socialiniai poreikiai" ir "laisvos rinkos poreikiai" yra priešingos žmogaus raidos tendencijos. 3 p. visai nesuprantamas, nes nėra "žmogaus poreikių" apskritai, o yra tik skirtingi konkretūs poreikiai, kuriems įgyvendinti reikia skirtingos politikos, pvz. "kultūros tęstinumas" reikalauja vieno, "miesto aplinkos humanizavimas" - kito, "absoliuti urbanistinės/architektūrinės kūrybos laisvė" -trečio ... Ir t.t.
Žodžiu, siūlomas neapgalvotas žodžių kratinys, kurį dar reikia rimtai šlifuoti.
Siūlau peržiūrėti modernistų manifestus (Atėnų chartiją ir pan.), nes akivaizdu, kad kuriamas modernistų judėjimas
DRĮSTU PRIEŠTARAUTI, nes punktai kuriami ne tam, kad dėti juos į kokį vadovėlį, o tam, kad juos suprastų visi, nuo 14- iki 70 su pliusu amžiaus, PRAKTIKOJE, liaudžiai nusispjauti į kultūros tęstinumą,miesto aplinkos humanizavimą , o ypač - į Atėnų chartiją, na, o žmogaus poreikai - daugmaž aišku, tai - MANO poreikiai, nežeidžiantys kitų laisvės ir nešokinėjantys ant įstatymų.אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.
Comment
-
Parašė jerusalemMielasis TEORETIKE,
DRĮSTU PRIEŠTARAUTI, nes punktai kuriami ne tam, kad dėti juos į kokį vadovėlį, o tam, kad juos suprastų visi, nuo 14- iki 70 su pliusu amžiaus, PRAKTIKOJE, liaudžiai nusispjauti į kultūros tęstinumą,miesto aplinkos humanizavimą , o ypač - į Atėnų chartiją, na, o žmogaus poreikai - daugmaž aišku, tai - MANO poreikiai, nežeidžiantys kitų laisvės ir nešokinėjantys ant įstatymų.
Pasiūlymux. Nereik manyt, kad visi žmonės yra runkeliai ir nesupras, kad manifeste - makaronai. Todėl siūlau apibrėžt misiją aiškiai
Comment
-
Už visapusišką miestų bendradarbiavimą, o ne atvirkščiai
Graži iniciatyva. Tik apleista.
Aš manau, kad reiktų kažkokios iniciatyvos Kaunui su Vilniumi „supiršti“ Paliečiant tai ir ekonomiškai (dvimiestis) ir morališkai (tos nuolatinės principinės peštynės). Logotipas galėtų būti iš dviejų spaudžiančių viena kitą rankų (mėgstu fantazuot, nepykit). Beveik kasdien matau priešpriešą tarp mūsų, tai tampa tendencinga. O man patinka brist prieš srovę, patinka kovos su vėjo malūnais, tai kodėl gi ne Ir tikslai dar būtų naudingi ir gražūs. Galbūt tokia iniciatyva ateityje susilauktų bendraminčių, galbūt ji netgi ką nors pakeistų ar pagimdytų bent vieną naudingą (pavyzdžiui, ekonomiškai) mintį. Tai būtų kažkas kardinaliai priešingo tam, kas vyksta dabar, na, kad ir interneto platybėse. Kitoks, geresnis kelias
Apie tai pagalvojau, kai vienas žmogus pasakė, kaip jaučiasi dėl tokios Kauno ir Vilniaus situacijos. Nežinau, ar išvis kam nors ji teikia bent kiek laimės Nežinau, ar tai būtų realiai įgyvendinama.Paskutinis taisė Aš; 2007.09.25, 00:40.
Comment
Comment