Niekaip nesuprantu, kodėl Latvija taip gerai vertinama. Taip, daina gal ir visai nieko, bet dainininkės balsas tai kažkas baisaus. Iš Baltijos šalių geriausiai įvertinčiau mus. O iš visų dainų labiausiai patiko Švedijos, Rusijos, Juodkalnijos ir Maltos, tik pastaroji, deja, į finalą nepateko.
O man Juodkalnija kažkokia tipinė Balkanų daina, kokio būdavo prieš kelis metus Maltos dainai pritrūko stiprumo. Armėnai išvis kažkoks nesusipratimas Jau geriau būtų olandė ar danas patekę į finalą
P.S. O latvė visai nieko, bet į laimėtojus jos nesiūlyčiau
P.P.S Estai iš Baltijos šalių, mano nuomone, geriausi
Šiandien 22 val. Lietuvos laiku vyks jubiliejinio, šešiasdešimetojo, "Eurovizijos" dainų konkurso finalo transliacija.
Scenoje pasirodys 27 valstybių atstovai, įskaitant septynių finale jau esančių šalių – Australijos, Austrijos, Italijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Vokietijos. Finale pasirodys ir Lietuvos atstovai.
Nugalėtoją rinks ne tik žiūrovai, bet ir iš muzikos profesionalų sudaryta komisija. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio.
Šiemet Lietuvos komisijos nariais yra Lauras Lučiūnas, Jolita Vaitkevičienė, Jurga Čekatauskaitė, Rosita Čivilytė ir Jurgis Brūzga.
Konkurso finalo dalyvių pasirodymo tvarka:
01. Slovėnija
02. Prancūzija
03. Izraelis
04. Estija
05. Jungtinė Karalystė
06. Armėnija
07. Lietuva
08. Serbija
09. Norvegija
10. Švedija
11. Kipras
12. Australija
13. Belgija
14. Austrija
15. Graikija
16. Juodkalnija
17. Vokietija
18. Lenkija
19. Latvija
20. Rumunija
21. Ispanija
22. Vengrija
23. Gruzija
24. Azerbaidžanas
25. Rusija
26. Albanija
27. Italija.
Įvykių eigoje pasidžiaugiau už švedą vien todėl, kad kacapai nelaimėjo.
Bet šiaip užknisa jau tas klipų darymas realiame koncerto laike.
Geriausia buvo Latvija.
švedų vadybininkai už kacapų pinigus prisipirko visoje Europoje kortelių ir vos nelaimėjo. Džiugu, kad bent Lietuvoje šis fintas nepraėjo.
Nu čia yra bullshit. Man keista, kaip mūsuose užpolitizavo šitą konkursą. Manau Europoje už rusus balsavo dėl dainos, kuri buvo gan padori, bet tikrai nelaiminti. Aišku, galima išvedinėti be galo be krašto, kad ten posovietinė šalis, ten turistai, ten emigrantai ir taip toliau. Bet ir taip aišku, kad taip nėra, arba kad vien tik taip nėra. Mano reakcija į Lietuvos balsus buvo susirūpinimo išraiška. Žinant, kiek tradiciškai balsų Rusija gaudavo iš Lietuvos, tai atrodo tikrai absurdiškai. Negi mūsų klausytojai tokie susivokiantys, kad nebalsavo už politiškai neadekvačią dainą? O kur mūsų rusakalbių balsai? Bus įdomu pažiūrėti, kai paaiškės, kaip pasiskirstė komisijos ir žiūrovų balsai. Čia tikrai buvo nakties siurprizas, įdomu, kiek tai pastebės Rusijoje. Jau geriau būtų buvę kokie 3-5 taškai, ir tai jie būtų išsiuntę aiškią žinutę.
Comment