Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Marihuanos legalizavimas
Collapse
X
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąManau, sutiksim, kad Lietuva būtų žymiai malonesnė ir geresnė šalis, jei vietoj gėrimo žmonės rinktųsi blaivybę.
Tu imponuoji, kad reiktų padaryti kažką, ko padaryti yra neįmanoma: nevartoti jokių svaigalų. Aišku, kad tai gal ir būtų gerai, bet tai visiškai nerealu, to niekada nebus ir net neverta apie tai kalbėti.
Aš sakau, kad vietoj pavojingų svaigalų (alkoholis, heroinas) galima vartoti mažiau pavojingus (marihuana, MDMA, LSD ir pan.). T.y. tiesiog žiūriu į situaciją iš realistiškos perspektyvos ir teikiu argumentus bei praktinius patarimus, kaip tą situaciją būtų galima pakoreguoti į gerą.
Paties kontrargumentai iki šiol apsiribojo atsikalbinėjimais, ad hominem ir klausimais apie tai, kodėl savo pranešimuose naudoju daug angliškų žodžių. Turbūt supranti, kad taip tiesiog menkini savo poziciją.Paskutinis taisė John; 2015.02.06, 23:22.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąBe abejo. Bet taip nebus. Jau kalbėjom, kodėl: žmonės iš prigimties linkę svaigintis ir to pakeisti nepavyks.
Tu imponuoji, kad reiktų padaryti kažką, ko padaryti yra neįmanomą: nevartoti jokių svaigalų.
Aš sakau, kad vietoj pavojingų svaigalų galima vartoti mažiau pavojingus. T.y. tiesiog žiūriu į situaciją iš realistiškos perspektyvos ir teikiu argumentus, o ne vien atsikalbinėju.
Tu jau man atleisk, bet siekti alkoholį pakeisti kitais legaliais kvaišalais, man atrodo daug nerealesnis dalykas nei siekti blaivybės ir toje srityje kažką nuveikti. Blaivybės aš ir dabar siekiu ir kai ką gero padaryti pavyksta.Paskutinis taisė Eisinas; 2015.02.06, 23:42.
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąsiekti alkoholį pakeisti kitais legaliais kvaišalais, man atrodo daug nerealesnis dalykas nei siekti blaivybės
Vėl prisimenam "aš norėčiau, kad taip būtų" vs "taip yra".
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąAš tai vis dar laukiu ko nors moksliško į tai, kad "žmonės iš prigimties yra linkę svaigintis".
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąAš tai vis dar laukiu ko nors moksliško į tai, kad "žmonės iš prigimties yra linkę svaigintis".
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąBeviltiška pozicija.
Vėl prisimenam "aš norėčiau, kad taip būtų" vs "taip yra".Paskutinis taisė Eisinas; 2015.02.07, 09:48.
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąTiesiog, bent vieną civilizaciją, kurioje nebuvo svaiginimosi jokia forma?
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąNe beviltiška. Aš veikiu ir yra puikių rezultatų. Ką tu nuveikei savo idėjoms įgyvendinti? Kaip sekasi Lietuvoje alkoholiniu gėrimų vartojimą keisti į kitų neva geresnių legalių svaigalų (kurie dabar nelegalūs) vartojimą?
Visgi aš siūlau žiūrėti šiek tiek plačiau. Svarbiausia ne žmonių "konvertavimas" per se, bet informacijos sklaida ir prieinamumas apie psichoaktyvias medžiagas. Žinodami žmonės galės lengviau priimti gerus sprendimus. Net ir šitoje temoje jau padarytas visai nemažas darbas ir pateikta daug labai vertingos informacijos. Galbūt netgi daugiau, nei bet kur kitur lietuviškame internete.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąLentelė su išvadomis:
Atvaizdas
Taip pat labai keista, kodėl ecstasy ir metamphetaminai išskirti į atskiras rūšis. Ecstasy (MDMA) priklauso metamphetaminų klasei. Vėlgi, 'žala' čia ta pati - tik vartojimo apimtys skiriasi, aišku, nagrinėjant atskirai siauresnę metamphetaminų kategoriją ... Taigi šio tyrimo metodologija keistoka.
Apsprendžiant politiką, mums reikia pirmoje eilėje nustatyti salyginę reiškinio žalą, o ne absoliučią - tik tada politika bus protinga. Mes juk nebaudžiam vagysčių griežčiau, negu nužudymų, vien dėl to, kad vagysčių yra nepalyginamai daugiau ir dėl to jų atnešama absoliuti žala visuomenei yra didesnė ...Paskutinis taisė nomad; 2015.02.07, 12:19.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąStatistikos nevedu, bet, be jokios abejonės, stengiuosi patarti žmonėms pagal mano minėtą principą.
Visgi aš siūlau žiūrėti šiek tiek plačiau. Svarbiausia ne žmonių "konvertavimas" per se, bet informacijos sklaida ir prieinamumas apie psichoaktyvias medžiagas. Žinodami žmonės galės lengviau priimti gerus sprendimus. Net ir šitoje temoje jau padarytas visai nemažas darbas ir pateikta daug labai vertingos informacijos. Galbūt netgi daugiau, nei bet kur kitur lietuviškame internete.Paskutinis taisė Eisinas; 2015.02.07, 12:20.
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąŽinau ne civilizaciją, o konkretų atvejį - tarpukarinę Lietuvą. Vadovaujantis tamstos logika, tai žmonija taip pat linkusi žudyti, prievartauti, vogti ir panašiai. Jeigu nuo prigimties nepabėgsi, tai kam visą tai draust?
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąTaip pat labai keista, kodėl ecstasy ir metamphetaminai išskirti į atskiras rūšis. Ecstasy (MDMA) priklauso metamphetaminų klasei. Vėlgi, 'žala' čia ta pati - tik vartojimo apimtys skiriasi, aišku, nagrinėjant atskirai siauresnę metamphetaminų kategoriją ... Taigi šio tyrimo metodologija keistoka
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąŠi tema ir man padėjo apsispręsti daugiau veikti ir kitus skatinti veikti blaivybės srityje. Nes blaivybė yra vienintelė alternatyva legaliems ir nelegaliems kvaišalams.
Tokia tema, visada esant viršuje - gali būti ir geriausia marihuanos reklama.
Kuo daugiau kalbama apie tai (nesvarbu - gerai, ar blogai) - tai yra savotiškas skatinimas domėtis ir gal pabandyti.
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąTuriu tik vieną problemą su šita lentele. Iš metodologijos aišku, kad skaičiuojama 'absoliuti' žala, o ne salyginė. Tai matosi, tarkim, iš to, kad prie alkoholio (vienintelio saraše) žalos priskaičiuojamas ir 'environmental damage' - tačiau tas juk 100% priklauso nuo gamybos apimčių. Jei opiumas/heroinas, kokainas ar marihuana būtų legalūs, 'environmental' damage nuo jų būtų ne mažesnis, o gal net didesnis, nes alkoholis yra labiau versatilus žaliavų prasme ir ne toks resource-intensive ... Tas pats liečia matyt ir socialinę bei medicininę alkoholio žalą, kuri šitoje lentelėje būtų žymiai mažesnė, jei jo vartojimo apimtys būtų mažesnės.
Taip pat labai keista, kodėl ecstasy ir metamphetaminai išskirti į atskiras rūšis. Ecstasy (MDMA) priklauso metamphetaminų klasei. Vėlgi, 'žala' čia ta pati - tik vartojimo apimtys skiriasi, aišku, nagrinėjant atskirai siauresnę metamphetaminų kategoriją ... Taigi šio tyrimo metodologija keistoka.
Apsprendžiant politiką, mums reikia pirmoje eilėje nustatyti salyginę reiškinio žalą, o ne absoliučią - tik tada politika bus protinga. Mes juk nebaudžiam vagysčių griežčiau, negu nužudymų, vien dėl to, kad vagysčių yra nepalyginamai daugiau ir dėl to jų atnešama absoliuti žala visuomenei yra didesnė ...
Comment
-
/\ Įdomus faktas - Olandija yra vienintelė šalis Europoje, kurioje narkotinių medžiagų (visų) vartojimas paskutinius 30 metų krenta.
Žmonės pamatę Amsterdame gatvėje apsirūkiusį hipį, dažnai daro klaidingą išvadą, kad Olandijoje to suvartojama daugiau. Ne - tiesiog žmonės neturi priežasties to slėpti ir slėptis, kaip kitur.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimą
Tikrai taip. Ši tema ir man padėjo apsispręsti daugiau veikti ir kitus skatinti veikti blaivybės srityje. Blaivybė yra vienintelė alternatyva legaliems ir nelegaliems kvaišalams.
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimą/\ Romai, kokias čia erezijas skleidi? Negi nori mums parodyti kokias intencijas turi Gražulis ar krūva kunigų, pastoviai kalbėdami apie homoseksualumą ?
Visgi ši tema gyvuoja stebėtinai ilgai (imho), turint omeny ultra-konservatyvų lietuvišką požiūrį į tokias diskusijas.
Comment
Comment