Šiaip tai visi supermarketai konkuruoja tarpusavyje.
O jei kalbant specifiškai apie Rimi vs Lidl, tai Rimi kai kurių analogiškų prekių kainas automatiškai nustato 1:1 su Lidl ir jos gerokai mažesnės, nei, pavyzdžiui, Latvijos ar Estijos Rimi. Net komiškai atrodo, kai Rimi prekės kaina atitinka Lidl kainą centų tikslumu ir keičiasi tą pačią dieną, kaip Lidl, net jei pokytis yra pora centų. Nors Latvijoje ar Estijoje tas pats mineralinio butelis kainuoja dvigubai brangiau
Tai atėjus Aldi, tada jau Lidlas su Rimi bėgs pas juos kainų nusižiūrinėti?
Lidl tol gerai kol reikia bazinių reikalų - duona, daržovės, mėsa ir pan.
Jei tik nori paįvairinti kasdienybę ir skonį nusiperkant ožkų sūrio, WOK makaronų, Teriyaki padažo ar net kokybiškesnių nei bazinių Finish indaplovių tablečių - tada sėkmingai pėdini į Rimi. Mano atveju LIDL atėmė iš Rimi daržoves, duoną ir dar kelis bazinius reikalus, bet Rimi vistiek reikia užteiti, kad galėtum nusipirkti išskirtinesnių produktų.
Kas labai nervina LIDLe, tai, kad lyg ir neblogi produktai pasirodo ir dingsta.
Taip kad normaliam "gurmanui" nelabai išeina tokio tipo parduotuvėse apsipirkti.
Suprantama, plataus asortimento jie nenori laikyti lentynose.
Kas labai nervina LIDLe, tai, kad lyg ir neblogi produktai pasirodo ir dingsta.
Taip kad normaliam "gurmanui" nelabai išeina tokio tipo parduotuvėse apsipirkti.
Suprantama, plataus asortimento jie nenori laikyti lentynose.
Taip. Lidl tiek pramoninių prekių, tiek labiau premium produktų (o jų kartais pasitaiko, ir tikrai neblogų) asortimentą keičia daugmaž kas savaitę (kiekvienų "Prancūzų dienų" proga), o po to dažnai niekada nebepasirodo. Čia turėtų būtų kažkokia priežastis jų pirkimų strategijoje.
Asortimento kaitaliojimas leidžia išspausti iš ploto vieneto daugiausia pelno, nes yra daug smalsių pelių, kurios nusiperka naujieną, kad paragauti. Gal nepatiko, bet svarbu, kad bent kartą nupirko. Po savaitės vėl kažkas naujo. Atsiras po kokio gal pusmečio vėl tas pats. Yra tikrai gerų ir pramoninių, kurie retokai atsiranda, pvz putos virtuvės riebaluotoms plytelėms prie kaitlentės purkšti, tikrai gerai nuima.
Taip, o realiai platesniam asortimentui eini į klasikinį didžiausią centrą.
Nesutikčiau. Seniau prekinausi išimtinai Rimi. Po to persimečiau pagrinde į Lidlą. Gal daugiau žmonių, bet iš bendrai apsipirkimas gaudavosi greitesnis ir komfortiškesnis. Tiesa, dar prieš karantiną persimečiau į Barborą. Lidl tik tada kai išmeta idomesnių savaitinių dalykų ir kelių specifinių prekių. Rimi ypač retai kai užsimanau kažko kas būna tik Rimi.
Lidl tol gerai kol reikia bazinių reikalų - duona, daržovės, mėsa ir pan.
Jei tik nori paįvairinti kasdienybę ir skonį nusiperkant ožkų sūrio, WOK makaronų, Teriyaki padažo ar net kokybiškesnių nei bazinių Finish indaplovių tablečių - tada sėkmingai pėdini į Rimi. Mano atveju LIDL atėmė iš Rimi daržoves, duoną ir dar kelis bazinius reikalus, bet Rimi vistiek reikia užteiti, kad galėtum nusipirkti išskirtinesnių produktų.
Tiesa. Aš asmeniškai į Rimi einu pirkti vienintelio kokybiško ir ne iš š pagaminto Lietuvos rinkoje pardavinėjamo majonezo (Heinz). Majonezas yra kažkoks užkeikimas Lietuvoje. Nu nėra jo tiesiog. Tai ačiū Rimi, kad jie turi bent vieną rūšį normalaus majonezo
Tiesa. Aš asmeniškai į Rimi einu pirkti vienintelio kokybiško ir ne iš š pagaminto Lietuvos rinkoje pardavinėjamo majonezo (Heinz). Majonezas yra kažkoks užkeikimas Lietuvoje. Nu nėra jo tiesiog. Tai ačiū Rimi, kad jie turi bent vieną rūšį normalaus majonezo
Šiaip kas š nevalgo tokio produkto kaip majonezas apskritai nevartoja ir maistą perka ne supermarketuose. Beje, Heinz majoneze yra konservantų, ko lietuviškuose kai kuriuose majonezuose jau senai nėra. Jo pliusas aišku skonis, nes cukraus daugiau nei kituose majonezuose. Panašiai ir su pomidorų padažu.
Beje, Heinz majoneze yra konservantų, ko lietuviškuose kai kuriuose majonezuose jau senai nėra. Jo pliusas aišku skonis, nes cukraus daugiau nei kituose majonezuose. Panašiai ir su pomidorų padažu.
Meluoji. Heinz majoneze nėra konservantų. Taip pat nėra dažiklių bei gaminamas iš laisvų vištų kiaušinių.
Atvirkščiai, praktiškai visuose lietuviškuose majonezuose pridėta konservantų, krakmolo, tirštiklių, kvapų ir dar bile ko, ko neturėtų būti majoneze. Nekalbant apie tai, kad kiaušinių dalis ten bent 2-3 kartus mažesnė, nei normaliame majoneze. Visi lietuviški majonezai iš esmės yra visiškas mėšlas, kurio neturėtų pardavinėti.
Šiaip kas š nevalgo tokio produkto kaip majonezas apskritai nevartoja ir maistą perka ne supermarketuose. Beje, Heinz majoneze yra konservantų, ko lietuviškuose kai kuriuose majonezuose jau senai nėra. Jo pliusas aišku skonis, nes cukraus daugiau nei kituose majonezuose. Panašiai ir su pomidorų padažu.
Galima ir prekybos centruose sveiko maisto nusipirkti, reikia tik nepirkti pigiausio optima linija. O konservantai savaime nėra blogai, svarbu yra kokie jie ir kiek jų.
P.S. asmeniškai man Heinz tiesiog neskanūs nei pomidorų padažai nei majonezas. Pomidorų padažas dabar neblogas paliko "maggi", kas mane nustebino.
Meluoji. Heinz majoneze nėra konservantų. Taip pat nėra dažiklių bei gaminamas iš laisvų vištų kiaušinių.
Atvirkščiai, praktiškai visuose lietuviškuose majonezuose pridėta konservantų, krakmolo, tirštiklių, kvapų ir dar bile ko, ko neturėtų būti majoneze. Nekalbant apie tai, kad kiaušinių dalis ten bent 2-3 kartus mažesnė, nei normaliame majoneze. Visi lietuviški majonezai iš esmės yra visiškas mėšlas, kurio neturėtų pardavinėti.
Taip, Lidl majonezas irgi ok šiuo požiūriu. Kitaip tariant, Lietuvos rinkoje yra dviejų rūšių majonezai. be visokio š sudėtyje. Visi iki vieno lietuviški majonezai privaryti krakmolo, dažiklių, tirštiklių ir visokio velnio. Nekalbant apie tai, kad normalių ingredientų proporcijos yra keliskart mažesnės, nei turėtų būti.
Bent jau heinz pomidorų padažą kai žiūrėjau, tai pomidorų pastos procentas buvo mažesnis nei didelės dalies lietuviškų. Tai priemiau, kad jei ne heinz logo būtų, tai vadintume prastu padažu (dvigubia pigesniuose yvo daygiau pomidorų pastos).
Bent jau heinz pomidorų padažą kai žiūrėjau, tai pomidorų pastos procentas buvo mažesnis nei didelės dalies lietuviškų. Tai priemiau, kad jei ne heinz logo būtų, tai vadintume prastu padažu (dvigubia pigesniuose yvo daygiau pomidorų pastos).
Kalba eina apie majonezą. Su pomidorų padažais galbūt yra kitaip.
Tiesą sakant, niekada nesidomėjau majonezų sudėtimi, tai likau kažkaip keistai nustebęs, po John posto palyginęs lietuviškų majonezų ir Heinz sudėtis...
Comment