Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie prekybos tinklus Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Gator
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Nu aš tai skaičiau pilną straipsnį, viskas ten man kaip ir aišku.
    Tai kokia tavo išvada - buvo papildomų įtarimų kėlusių aplinkybių, ar toks sunkiai tikėtinas dalykas įvyko, kad tiesiog 8 sviesto pakeliai buvo vienintelis įtarimas.

Galime lažintis santykiu 1 prie 100, kad nueisiu į lidl, įsidėsiu 8 pakelius akcijinio sviesto ir prie manęs neprieis apsauga.

Ps: po žinutės papildymo, aiški priežastis - elgėsi panašiai kaip elgdavosi vagys.
    Sveikintina, kad atkreipė dėmesį, tik reikėjo palaukti kol praeis pro kasas ir žiūrėti ar sumokėjo.
    Paskutinis taisė Gator; 2023.10.15, 22:28.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Taj Mahal Rodyti pranešimą
    Aš į maisto prekių parduotuvę jeigu įmanoma, pasiemu savo maišus. Nes jeigu kiekvieną kartą imi naują, po keleto vizitų jau skęsti maišuose.
    Anyway, vieną kartą Lidl kasininkas išmušęs kvitą pradėjo nemaloniu tonu ir beveik rėkdamas sakyti kad maišą pavogiau.
    Nesureikšminau ir man buvo juokinga.
    Aš turbūt 10 metų nepirkęs maišų, visada su savo į didesnį apsipirkimą ateinu. Maišą išsiskleidžiu kasoje po to kai prekes iš parduotuvės krepšio ar vežimėlio būnu išdėliojęs ant takelio.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Nu aš tai skaičiau pilną straipsnį, viskas ten man kaip ir aišku. Įtarimus paskatino ne tas konkretus žmogus, o kad elgėsi panašiai, kaip elgdavosi vagys. Tingiu perpasakot straipsnį. Buvo nepagrįstai apipurkštas dujomis, teismas priteisė komensaciją - case closed.
    Paskutinis taisė digital; 2023.10.15, 21:58.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Netrūksta, buvo straipsnyje viskas gražiai, iš abiejų pusių, aprašyta.
    .
    Aš sakiau, kad Sulos apibendrinine kažko trūksta, straipsnis tai užrakintas.

Taip. Paėmė 8 sviesto pakelius, nes buvo akcija.
    Negi tiki, kad nebuvo jokių kitų aplinkybių? Vien tai, kad 8 pakeliai sviesto krepšyje kažkas siundytų apsaugą ant žmogaus dar esančio salėje?

Kitos aplinkybės turiu omenyje gal jau buvo anksčiau apsivogęs. Gal tuos sviestus kažkaip įtartinai buvo susidėjęs į kažkur.
    Kažkas turėjo paskatinti įtarimus.

Komentuoti:

• 1252
    replied

Metas imtis priemonių:

Click image for larger version

Name:	084412157-81ad160b-5de5-4276-9154-0ec3ac024d3d.jpg
Views:	256
Size:	186,6 kB
ID:	2082524

Šaltinis: lrytas.lt

Komentuoti:

• Taj Mahal
    replied
    Aš į maisto prekių parduotuvę jeigu įmanoma, pasiemu savo maišus. Nes jeigu kiekvieną kartą imi naują, po keleto vizitų jau skęsti maišuose.
    Anyway, vieną kartą Lidl kasininkas išmušęs kvitą pradėjo nemaloniu tonu ir beveik rėkdamas sakyti kad maišą pavogiau.
    Nesureikšminau ir man buvo juokinga.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kažkokios informacijos trūksta.
    Negi tiki, kad šiaip tiesiog, kad daug prekių prisikrovė parduotuvės vadovė užsiundė apsaugą?

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė dsanto Rodyti pranešimą

O tai kokiu pagrindu į teismą padavė?
    Tikriausiai be jokio, bet laimėjo.

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Kažkokios informacijos trūksta. Negi tiki, kad šiaip tiesiog, kad daug prekių prisikrovė parduotuvės vadovė užsiundė apsaugą?
    Labai nedetalizuojama. Gal kažkokie įtarimai kilo.

Tuomet atskleisiu vienintėlį gyvenime atvejį, kai mane užsipuolė (bent jau atrodė iš šalies, jis literaliai bėgo per salę link manęs) Lidle apsauginis, net nesupratau ko ir kaip. Tiesiog apžiūrėjo prekes, kažką paknibinėjo. Apžiūrėjo alkoholio butelius. Tiesa, atsiprašė. Nesupratau, juk aš net iki kasų nepriėjau. Jokioje kitoje parduotuvėje to nebuvo per 30 metų.

P.S. Kol kas einu į Lidlą, bet jei kartosis, gali įvaryti fobiją.
    Paskutinis taisė Sula; 2023.10.15, 21:19.

Komentuoti:

• dsanto
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

Apsaugininkė su parduotuvės vadovės padavimu prisikabino prie pirkėjo, kad tas vagis, nes daug perka, dar tiesiog salėje, net ne prie kasos. Tąsėsi, rėkdama kad vagis ir pripurškė ašarinių dujų.
    Pirkėjas susimokėjo, padavė į teismą ir laimėjo, bet nei Lidl nei apsaugininkė net neatsiprašė.
    O tai kokiu pagrindu į teismą padavė?

Komentuoti:

• Bmweda
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą
    Kiek žinau, apsauginis negali jokių fizinių veiksmų atlikti prieš pirkėją. Dorotis fiziškai gali tik, kai jam pačiam kyla pavojus. Net nežinau ar gali neišleisti iš parduotuvės, kol atvyks policija. Kas nors žino?
    turi teisę: 1) sulaikyti įtariamą teisės pažeidėją, užkluptą darant administracinį nusižengimą ar nusikalstamą veiką, susijusią su saugomu objektu arba asmeniu, ar tuoj po to;
    3) užtikrindamas režimą saugomame objekte ir turėdamas duomenų, leidžiančių įtarti, kad rengiamas, daromas ar padarytas administracinis nusižengimas ar nusikalstama veika, paprašyti įtariamo teisės pažeidėjo parodyti su savimi turimus daiktus ir, gavus jo žodinį ar rašytinį sutikimą, juos apžiūrėti;

Komentuoti:

• Gator
    replied

Apsaugininkė su parduotuvės vadovės padavimu prisikabino prie pirkėjo, kad tas vagis, nes daug perka, dar tiesiog salėje, net ne prie kasos. Tąsėsi, rėkdama kad vagis ir pripurškė ašarinių dujų.
    Pirkėjas susimokėjo, padavė į teismą ir laimėjo, bet nei Lidl nei apsaugininkė net neatsiprašė.
    Kažkokios informacijos trūksta. Negi tiki, kad šiaip tiesiog, kad daug prekių prisikrovė parduotuvės vadovė užsiundė apsaugą?

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Kai tik papostino tai visas straipsnis buvo prieinamas. Jie po laiko pakeičia?

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė dsanto Rodyti pranešimą

Nesu šudelfi prenumeratorius. Gal gali kas trumpai papasakot, kas ten parašyta toliau (pasiekiama tik prenumeratoriams)?

Komentuoti:

• dsanto
    replied
    "Linksma" istorija viename iš prekybos tinklų, ypač besirūpinančiame saugumu:

Parduotuvėje patyrė tikrą pažeminimą: mane išvadino vagimi ir bandė atimti prekes

O įtartinas dėl to, kad į krepšį dedasi didelį kiekį vienos rūšies prekių – sviesto, mocarelos sūrio, nugarinės. Šios prekės, anot jos, yra dažnai vagiamos iš parduotuvės.

Nerašyčiau, jeigu šiame tinkle tvyrančios kažkokios šizofrenijos visiškai tuščioje nepatirčiau savo kailiu.

Nesu šudelfi prenumeratorius. Gal gali kas trumpai papasakot, kas ten parašyta toliau (pasiekiama tik prenumeratoriams)?

Komentuoti:

• Egiuxz
    replied
    Lidlas yra dugnų dugnas, su pirkėjais skaistymosi yra visiškas nulis.

Komentuoti:

• dondc
    replied
    Kiek žinau, apsauginis negali jokių fizinių veiksmų atlikti prieš pirkėją. Dorotis fiziškai gali tik, kai jam pačiam kyla pavojus. Net nežinau ar gali neišleisti iš parduotuvės, kol atvyks policija. Kas nors žino?

Komentuoti:

• RokasLT
    replied

Parduotuvėje patyrė tikrą pažeminimą: mane išvadino vagimi ir bandė atimti prekes

O įtartinas dėl to, kad į krepšį dedasi didelį kiekį vienos rūšies prekių – sviesto, mocarelos sūrio, nugarinės. Šios prekės, anot jos, yra dažnai vagiamos iš parduotuvės.

Nerašyčiau, jeigu šiame tinkle tvyrančios kažkokios šizofrenijos visiškai tuščioje nepatirčiau savo kailiu.
    Neveltui bananų respūblikoje kvitų skaneriai įdiegti prie savitarnos kasų.

Komentuoti:

• Sula
    replied

Komentuoti:

• Romas
    replied
    TV3.lt 2023.10.11
    „Maximos“ mįslė pirkėjams: kopūstai – lietuviški, bet pagaminti Makedonijoje?
    Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė visų pirma padėkojo už klientų pastebėjimus ir atkreiptą dėmesį. „Nuotraukoje matomi kopūstai yra užauginti Lietuvoje, vietos tiekėjų ūkiuose, ne Makedonijoje
    (...)

„Atkreipiame dėmesį, kad ženklinant prekę kilmės šalimi yra įvardijama vietovė, iš kurios kilusi produkto žaliava arba tai yra vieta, kur produkcija buvo užauginta. Gamintojo etiketėje nurodoma šalis, kurioje produktas gaminamas arba pakuojamas.
    Pavyzdžiui, šviežių kopūstų atkeliavusių iš Lenkijos, etiketėje įvardinta kilmės šalis bus Lenkija, tačiau platintojas arba pardavėjas – Lietuva, jeigu daržovė buvo sufasuota vietinio tiekėjo arba paties prekybos tinklo, kurio lentynose prekė atsiduria“, – dėstė „Maxima“ atstovė.
    https://www.tv3.lt/naujiena/verslas/...ijoje-n1264700

Komentuoti:

• dondc
    replied
    Strazde, rask sausainius už 5 €/kg be palmių riebalų. Dabar Lidl perkant 3 vnt., dar -20 % (gaunas 4 €/kg). Nors taip ar taip užsipirkdavau visad kiek į kuprinę telpa. Iki šiol Rimi būdavo Italijoj kepti po 7–8 €/kg, dabar pabrango iki 10 ir įdėjo palmių. Visad specialiai važiuodavau pirkt sausainių, Itališkos 4-ių sūrių picos, nes geros sudėties, pigu ir labai skanu (analogas yra Rimi geros sudėties, už panašią kainą, bet nėla labai skanios), taip pat ledai ant pagalio Lidl labai skanūs, su nuolaida 4 €/kg būdavo, nesuprantu kam pirkti visokius Magnum / Premium kitur po 30–40 €/kg. Irgi geri, bet tikrai ne iki 10 kart geresni.

Click image for larger version  Name:	Screenshot.png Views:	0 Size:	171,6 kB ID:	2081417
    Paskutinis taisė dondc; 2023.10.11, 09:17.

Komentuoti:

Working...
X