Taip žinau, bet pateikimas tai amerikietiškas. Tie klyksmai ir tos scenos ant tiek banalios. Žiūrėdamas jau nuijauti kad čia bus "BŪ" ar "oh my god" ir pan. Na o Japoniška visai kas kita. (Bent jau mano nuomone)
Už visą NeHoluvudiškumą aš ir dievinu Rytų Azijos kiną
jo, ne taip parašiau, Austrijos
and kol kas Boratas geriausiausias
its nicee
Prieš kurį laiką domėjausi kritikų nuomone apie Boratą ir abstulbau pamatęs... Peržūrėjau nemažai straipsnių iš viso pasaulio ir beveik visi vienbalsiai teigė, kad Borat'as neprilygstamas. Esu pratęs kritikų aprašymuose visą broką skaityti, o čia beveik nieko neigiamo
Per youtube prisižiūrėjau to Borato, o filme galvojau bus kažkas geriau, bet klydau. Šiaip juokinga, bet man nebuvo ten nieko naujo. Tuo tarpu visi žmonės eina į tą Boratą kaip pamišę - salės pilnai užpildomos, o visi bilietai jau būna nupirkti iš anksto.
Man tai įdomiausia buvo stebėti jaunas šeimas su mažais vaikais, einančias į tą filmą. Abejoju ar jos ten eidamos žinojo kas ten per filmas Šiap ar taip manau, kad reiktėjo kažkokio perspėjimo, kad čia komedija suaugusiems ar panašiai, nes dauguma Borato juokelių buvo nelabai vaikiški. Tarkim jo juokeliai apie žydus, jo stipraus sūnaus fotografijos ar tas pasilakstymas su tuo storuliu draugeliu viešbutyje...
Man tai įdomiausia buvo stebėti jaunas šeimas su mažais vaikais, einančias į tą filmą. Abejoju ar jos ten eidamos žinojo kas ten per filmas Šiap ar taip manau, kad reiktėjo kažkokio perspėjimo, kad čia komedija suaugusiems ar panašiai, nes dauguma Borato juokelių buvo nelabai vaikiški. Tarkim jo juokeliai apie žydus, jo stipraus sūnaus fotografijos ar tas pasilakstymas su tuo storuliu draugeliu viešbutyje...
Buvau ir aš Borate, juoko dozė tikrai gera Tik jūs man durnam paaiškinkit ten viskas režisuota ar iš tikro taip viskas ir buvo?
Beveik viskas natūralu Todėl ir nebebus tęsinio, nes Boratas paplito visame pasaulyje, o kol niekas jo nežinojo tokius siužetus kurti buvo itin paprasta Tačiau jau pradėtas kurti tęsinys kuriame Sacha įkūnys naują personažą. Spėliojama, kad tai bus Bruno, tačiau aš asmeniškai to nenorėčiau nesk olkas ką mačiau su šiuo personažu - įspūdžio nepadarė Manau Boratas tapo neprilygtsama persona
Nors esam matę ištraukas "jotūbėje", bet filmas paliko l. gerą įspūdį (išskyrus kelis perlenkimus), juokėmės iki ašarų
Seniai nemačiau tokio gero pasityčiojimo iš amerikonų bukumo.
Tiesa, abejoju, ar visi jie tą supras - juk nėra juoko už kadro, kaip pas juos įprasta.
Pvz., ta scena, kai Boratas audrino minią (prieš jam traukiant himną apie kalio eksportą) man labai priminė matytus vaizdus Amerikoj, kai per amerikoniško futbolo pertrauką kažkoks "didvyris" iš Bosnijos kažką nerišliai pasakojo, o visi šokinėjo kaip bepročiai, apimti patriotizmo priepuolio.
Antra vertus, neatsistebiu, kaip amerikonai moka kantriai dirbti su klientais, net ir gana bukais
Ta scena, kai jis pirko automobilius, man labai priminė neseną patirtį, kai pats tautiečiams pardavinėjau seną automobilį (beje, teko susidurti šiuo klausimu su tikrais kazachais ar kirgizais - iš jų pusės žymiai mažiau išsidirbinėjimo)
Kazachams nepavydžiu. Jiems lieka tik pasikviesti Boratą pas save
Visiškai pritariu. Didžioji dauguma rytiniame seanse buvo nepilnamečiai ar net mažvaikiai.
Jei būtų apkarpę tas dvi itin vulgarias scenas, niekas nebūtų nukentėjęs.
Seniai nemačiau tokio gero pasityčiojimo iš amerikonų bukumo.
Tiesa, abejoju, ar visi jie tą supras - juk nėra juoko už kadro, kaip pas juos įprasta.
Nemanau, kad filmas yra skirtas tyčiojimuisi iš amerikiečių bukumo. Borato personažas yra kur kas aktualesnis rytų europiečiams, įskaitant ir mus. Žiūrint Boratą, visada prisimenu vaizdus iš įdarbinimo agentūros Brighton'e pernai, kai rusai ir lietuviai pasakojo anglėm darbininkėm kaip žmonės gyvena Lietuvoje/Rusijoje, o išvažiuodami nešė dešras ir raugintus agurkus ir garsiai juokėsi, neleisdami įsiterpti. Jų visų elgesys buvo praktiškai identiškas Borato elgesiui. Stebint eilinius tautiečius Anglijoje, būtų galima pridaryti daugybę tokių filmų, tik daug juokingesnių. Nenustebčiau, jei (londonietis) Sacha Baron Cohen'as sukūrė šį personažą, nes buvo įkvėptas lenkų, lietuvių ir kitų imigrantų elgesio.
Amerikiečių bukumas čia yra išvis ne prie ko, o tas jo amžinas akcentavimas visur, kur įmanoma yra atgyvenęs Bendravau su daug lietuvių ir daug amerikonų, ir galiu drąsiai teigti, kad amerikonai tikrai nėra akivaizdžiai bukesni. Greičiau atvirkščiai.
Pagaliau ir as radau laiko pasiziureti ta Borata! Pasakysiu tik tiek- jau senai buvau taip besikuokes! Tie kas nematete sio filmo tikrai nueikite pasiziureti. Net neabejoju, kad daugiau ar maziau prisijuoksit
Comment