Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šalies objektų vadinimas užsienietiškais vardais
Collapse
X
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąGerovė kuriama ne vien tik įtalų ar vokiečių pėdomis. Jeigu jie susikūrė sau ją savais būdais, kodėl mes negalim susikurti savaip, be kopijavimų?
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTai niekas nedraudžia kurti savo gerovės. Juk niekas nesiūlo pervadinti visų objektų užsienietiškai. Tik vieną... apskritai, man sunku sekti tavo argumentų logiką. Tiksliau jos nebuvimą.
Comment
-
Šiuo atveju gal aš ir nepritarčiau (Tiesiog, mano nuomone, nekaip skamba ). Geriau tiktų kokio Antano Gustaičio ar Kazimiero Simonavičiaus vardas. Ar paprasčiausiai "Zoknių", juo labiau kai pavadinimas jau prigijęs.
Tačiau jei Reagano (Taip, geriausia originalia rašyba) vardu pavadintų kokį skverą ar gatvę nieko baisaus nemanyčiau.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąKas konkrečiai neaiškiai supėckiota?
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTik pateikiau pavyzdžius iš šalių, iš kurių mums reikia imti pavyzdį. Taip, ten yra geriau ir aš noriu, kad geriau būtų ir pas mus. O tu nori, kad būtų blogiau?
Ir niekas nieko nesiūlo kopijuoti. Tiesiog yra nusistovėjusi praktika, kurios pravartu prisilaikyti.
Ir apie kokį išskirtinumą čia kalbi? Kokiu būdu oro uosto pavadinimas eiliniu niekam nežinomu "legendiniu" vietos vardu reikštų išskirtinumą? Šiaip jau Lietuvoje beveik nėra užsienietiškų pavadinimų. Tokio pavadinimo suteikimas kaip tik suteiktų daugiau išskirtinumo, įdomumo ir mažiau "mainstream'o". Tavo mintys prieštarauja tavo paties siūlomai logikai.
Sakai pravartu pasilaikyti kažkokios mistinės, o gal socpraktikos. O jei nepasilaikysim tai kas atsitiks? Amžiams būsime priversti nepasivyti ekonomiškai Vakarų?
O mintys apie pavadinimo įdomumą tik šypseną gali kelti. Šitas objektas yra pagrindinė KOP oro bazė ir vienas iš rimtesnių aerodromų regione, tai apie kokius čia įdomumus kalba? Ne prekybos centras čia ir ne striptizo klubas.
Parašė John Rodyti pranešimąTai niekas nedraudžia kurti savo gerovės. Juk niekas nesiūlo pervadinti visų objektų užsienietiškai. Tik vieną... apskritai, man sunku sekti tavo argumentų logiką. Tiksliau jos nebuvimą.Paskutinis taisė Eimantas; 2011.10.30, 18:07.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąSakai, kad trūksta išskirtinumo, bet tuo pačiu prieštarauji galimam išskirtinumui - oro uosto pavadinimui ne lietuvišku mainstreaminiu vardu. Išskirtinumas yra kažkas skirtingo ir originalaus, o ne tas pats per tą patį t.y. Maironiai, Žemaitės, Donelaičiai ir t.t.Paskutinis taisė Egiuxz; 2011.10.30, 18:08.
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąMainstreamą turėjau visos Europos mąstu, o išskirtinumas žemyne ir yra tas, kad vieni iš nedaugelio valstybių kol kas nepasidavėm tai srovei ir visko dar neanglinam ir nevadinam jau visiems iki skausmo žinomais vardais.Paskutinis taisė John; 2011.10.30, 18:20.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąŠiuo atveju gal aš ir nepritarčiau (Tiesiog, mano nuomone, nekaip skamba ). Geriau tiktų kokio Antano Gustaičio ar Kazimiero Simonavičiaus vardas. Ar paprasčiausiai "Zoknių", juo labiau kai pavadinimas jau prigijęs.
Tačiau jei Reagano (Taip, geriausia originalia rašyba) vardu pavadintų kokį skverą ar gatvę nieko baisaus nemanyčiau.You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąSimonavičius buvo lenkiškai kalbantis lietuvis, dėl ko jo vardu ką nors svarbaus vadinti yra tabu Lietuvoje (nesvarbu, kad jis buvo kietesnis už visus žmones, pavaizduotus ant LTL kupiūrų, kartu sudėjus).Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąSimonavičius buvo lenkiškai kalbantis lietuvis, dėl ko jo vardu ką nors svarbaus vadinti yra tabu Lietuvoje (nesvarbu, kad jis buvo kietesnis už visus žmones, pavaizduotus ant LTL kupiūrų, kartu sudėjus).
Nemažai tokių ir tarp grynakraujų lietuvių, bet pas mus kažkodėl iškeltos liaudiškos, "visiems suprantamos" vidutinybės.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąO ypač visokių Žemaičių, kuri labiausiai iškelta buvo sovietmečių, nes mat rašė apie "paprastą žmogų" .
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąKažin ar "paprasti žmonės" skaitė.
Beje, ir tais laikais ir po to, buvo daug geresnių lietuvių rašytojų, bet jie buvo nustumti į antrą planą jei ne išvis pasistengta juos pamiršti (Daugiausia sovietmečiu). Gaila, kad ir dabar nesistengiame atrasti to, kas iš tikro vertinga, o iš inercijos laikomės to, ką mums pasistengė įkišti kaip vertybę.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąSakai, kad trūksta išskirtinumo, bet tuo pačiu prieštarauji galimam išskirtinumui - oro uosto pavadinimui ne lietuvišku mainstreaminiu vardu. Išskirtinumas yra kažkas skirtingo ir originalaus, o ne tas pats per tą patį t.y. Maironiai, Žemaitės, Donelaičiai ir t.t.
Comment
-
Parašė Justin Rodyti pranešimąAbsoliučiai tik tu vienas pradėjai visur šitoje temoje kišti Maironius, Žemaites ir Donelaičius, nei vienas kitas tokių intencijų neturėjo. Ir išvis matosi tendencingas tavo diskursas, kad ne savų herojų kokybės klausimai svarbiausi. Bučiuokim šikną JAV - puiku, bendraukime su Rusija - blogai, o geriausia pervadinkime Vilnių Šanchajumi, Lietuvą - Kinijos Liaudies Respublika, pakeiskime šalies etnosą kinais (geriausia kinėmis) ir bus pas mus rojus, gal tada John Lietuvon sugrįš iš tobulo užsienio, nes pati Lietuva niekam niekad nebuvo įdomi ir niekada nebus.
Comment
-
Parašė Eimantas Rodyti pranešimąKoks racionalumas iš siūlomo varianto?
Iracionali baimė pasižymi prieštaravimu, tam ieškant absoliučiai bet kokių argumentų t.y. šiaudo griebimosi, pradedant "savęs gerbimu", baigiant siūlymais pavadinti Gorbačiovo vardu. Racionalu = naudinga ir protinga. Neracionalu - atvirkščiai. Šiuo atveju viskas kaip ir aišku.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTokie pranešimai, kaip šis, tik patvirtina mano anksčiau išsakytas mintis apie neracionalią, primityvią, provincialią ir niekuo nepagrįstą ksenofobiją.
Comment
-
Parašė Justin Rodyti pranešimąLabai patogu svaidytis tokiais epitetais. Pirmame temos poste dalis lietuvių buvo ksenofobai, trečiame poste jau visi lietuviai ksenofobai. O dabar jau individualiai taikai. Galiu pasufleruoti: aš dar ir antisemitas, rasistas, seksistas, homofobas. Patogu, kai argumentų trūksta, ką, John?
Comment
Comment