Nemaža visuomenės dalis yra pakankamai protinga ir raštinga, bet ji nėra aktyvi ir net nesiruošia perrėkti tų, kurie nepasižymi aukštu intelekto lygiu. Aš asmeniškai gal jau kokius 4-5 metus skaitau vien 15min.lt nes kiti žiniasklaidiniai leidiniai jau tada pasižymėjo žemu lygiu. Dabar žiniasklaidoje šis reiškinys įgavo pagreitį prisijungė ir paskutinė didelė žiniasklaidos priemonė. Aš jau esu pora kartų rašęs apie nelabai tinkamo turinio pranešimus, bet jų kaip buvo taip ir yra, tik blogai, kad tokių pranešimų tik daugėja. Kaip pavyzdį pateiksiu jau minėto leidinio 15min.lt antraštes skirtas rusakalbių auditorijai:
Panašių "pažiūrėk video ir foto" pilna ir ne tik rusų kalba. Per šią savaitę bent pora perliukų užtaikiau, tarkim veršiuką mintantį iš moters spenio, tai nemanau, kad daugiau komentarų reikia.
Geriausi - maži portalai, turintys auditoriją ir aiškią politinę kryptį, tačiau kažkodėl ignoruojami kai kurių šio forumo dalyvių.
Pavyzdžiai: alkas.lt ir ekspertai.eu.
Juose perliukų žymiai mažiau.
Kartais atrodo, jog kai kuriuos straipsnius (rašinius) rašo vaikai. Įdomu, ar nebus tai kvalifikuotų žurnalistų trūkumo požymis?
Tikra tiesa, štai vakar vėlgi beskaitant vieną iš populiariausių lietuviškų naujienų portalų, vien antraštėje radau 3 (!!!) rašybos klaidas. Viena iš tokių: i vietoj į. Kokios tiksliai buvo kitos klaidos tiksliai ir neprisimenu, nes tiesiog jau pradėjau nekreipti dėmesio ir nebeskaičiuoti klaidų. Suprantu, gali pasitaikyti klaidų, bet informaciniai portalai visgi turėtų rimčiau žvelgti į tai. Be to taip erzina, kartais neproporcingo dydžio kokio tai pvz: alaus reklama. O dar netyčia užvedus pelę prie krašto atsiranda ir koks judantis paveiksliukas per visą ekraną, atseit štai, alus... Suprantu, reklama nešą pelną, bet kas per daug, tas erzina
P.S. Dar prisiminiau, vakar per lietuvos radiją pranešė, jog šiuo metu lietuvoje mažėja raštingų žmonių, be to labai daug mokinių gauna 0 taškų iš egzamino rašymo užduoties, nes rašinyje padaro daugiau nei 30 klaidų.
Geriausi - maži portalai, turintys auditoriją ir aiškią politinę kryptį, tačiau kažkodėl ignoruojami kai kurių šio forumo dalyvių.
Pavyzdžiai: alkas.lt ir ekspertai.eu.
Juose perliukų žymiai mažiau.
Na bent jau ekspertai.eu tai man atrodo vienas didelis perlas.
Jau vien ko verta pareigybė - Antimafijos skyriaus redaktorė
Aha, visų brangiausių mašinų gamintojai - Mercedes, BMW, Jaguar, Bentley, Rolls-Royce visiškai negalvoja apie saugumą... Ten turbūt kvailiai sėdi ir kuria geriausias("nesaugiausias") mašinas.
Aha, visų brangiausių mašinų gamintojai - Mercedes, BMW, Jaguar, Bentley, Rolls-Royce visiškai negalvoja apie saugumą... Ten turbūt kvailiai sėdi ir kuria geriausias("nesaugiausias") mašinas.
Šiaip tai taip, ne vieną esu matęs BMW ar Mercedes žiemą apsisukantį, tiesiog elementarūs fizikos dėsniai, su galinais kuo daugiau spaudi, tuo greičiau automobilio galas "lenkia" priekį, tuo tarpu su priekiniais atvirkščiai, spaudžiant automobilis tiesinasi Žodžiu ne šitoje vietoje galinių privalumas, beto, tai negalioja turintiems traukos kontrolę.
Comment