Prasmingas, tik sąvokos supainiotos. Asmeniškai beveik visi pažįstami tiksliųjų mokslų atstovai yra eruditai, skaito ne tik technines knygas, domisi menu. Žodžiu galima bendrauti ir įdomiai apie beveik viską. O humanitarai ir ypač menininkai su technika ar matematika nelabai draugauja, dažniausiai technokratiškai gyvena savose sultyse
Prasmingas, tik sąvokos supainiotos. Asmeniškai beveik visi pažįstami tiksliųjų moklų atsotovai yra eruditai, skaito ne tik technines knygas, domisi menu. O humanitarai arba menininkai su technika ar matematika nelabai draugauja, dažniausiai technokratiškai gyvena savose sultyse
Ką aš ir įrodinėjau visą šitą laiką. Pagaliau forume pasirodė dar vienas protingas žmogus ir pritarė man.
Prasmingas, tik sąvokos supainiotos. Asmeniškai beveik visi pažįstami tiksliųjų mokslų atstovai yra eruditai, skaito ne tik technines knygas, domisi menu. Žodžiu galima bendrauti ir įdomiai apie beveik viską. O humanitarai ir ypač menininkai su technika ar matematika nelabai draugauja, dažniausiai technokratiškai gyvena savose sultyse
Aš galiu pasakyti, kad tikslieji išvis knygų beveik neskaito, nesidomi filosofija ir pan. Bet tai bus tik mano patirtis. Beto pirminis teiginys "Humanitarinis išsilavinimas - ne išsilavinimas" nuo šito labai skiriasi. Tikru humanitaru tapti reikia daug protinių gebėjimų, neužtenka vien darbštumo (kaip kai kam atrodo).
Aš galiu pasakyti, kad tikslieji išvis knygų beveik neskaito, nesidomi filosofija ir pan. Bet tai bus tik mano patirtis. Beto pirminis teiginys "Humanitarinis išsilavinimas - ne išsilavinimas" nuo šito labai skiriasi. Tikru humanitaru tapti reikia daug protinių gebėjimų, neužtenka vien darbštumo (kaip kai kam atrodo).
Iš kur tokios žinios? Tiesiog yra žmonių turinčių ribotą ir plačią pasaulėžiūrą. Beje, teorinė fizika, matematika remiasi būtent filosofija ir jos šaka - logika. Nežinau kaip yra dabar, bet anksčiau tos disciplinos "tiksliukams" buvo dėstomos.
Račas įsisiautėjo iškart po naųjų metų sutikimo savo tinklarašty paskelbė srutų duobės gyventojų, t.y. atmatų sąrašą, kuriame yra apie pusę tūkstančio žmonių, kaip atsaką į Algio Ramanausko FB paskelbtas nominacijas. Pskaičius Ramanausko post'ą, pagalvojau, kad gal visai nieko ir patektį į tą Račo sąrašą
Iš kur tokios žinios? Tiesiog yra žmonių turinčių ribotą ir plačią pasaulėžiūrą.
Taip. Būtent ir norėjau parodyti stereotipų nepagrįstumą. Yra nieko nesugebančių žmonių stojančių į humanitarines studijas, bet yra ir technokratų įsivaizduojančių, kad jie yra pasaulio bamba.
Iš kur tokios žinios? Tiesiog yra žmonių turinčių ribotą ir plačią pasaulėžiūrą. Beje, teorinė fizika, matematika remiasi būtent filosofija ir jos šaka - logika.
Logika - taip (nors ir ne visada), bet ne pačia filosofija, nes projektuojant branduolinę bombą ar vakciną nuo AIDS nereikia galvoti, ką apie pasakytų Aristotelis, o tiesiog dirbti.
yra ir technokratų įsivaizduojančių, kad jie yra pasaulio bamba.
O ką žmoniją turėtų be tiksliųjų ir gamtos mokslų? - ar galima tik filosofuojant pagaminti automobilį, maistą ar vaistus? Nori filosofuoti - po darbo (kaip hobis).
Logika - taip (nors ir ne visada), bet ne pačia filosofija, nes projektuojant branduolinę bombą ar vakciną nuo AIDS nereikia galvoti, ką apie pasakytų Aristotelis, o tiesiog dirbti.
O ką žmoniją turėtų be tiksliųjų ir gamtos mokslų? - ar galima tik filosofuojant pagaminti automobilį, maistą ar vaistus? Nori filosofuoti - po darbo (kaip hobis).
Filosofija nėra tušti samprotavimai apie nieką. Tai mokslas apie pasaulio suvokimą ir jo dėsningumus, didžiąja dalimi remiasi pažinimu. Ta pati metafizika yra pagrindas kosmogonijos pas mus priskiriamos prie astronomijos. Aiškiai atskirianti religinį "tikiu" nuo mokslinio "žinau".
Comment