Parašė vytauc
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tavo fotoaparatas
Collapse
X
-
Kagi, iš esmės dabar renkuosi tarp Fuji S9500 http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/
ir Panasonic DMC-FZ30 http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz30/
Kiek supratau- diskusija apie jų privalumus ir trūkumus internete verda jau senai. Čia radau ko gero išsamiausią palyginimą: http://www.videozona.ru/photo_tests/...Z30_page00.asp
Nors persiplėšk- širdis krypsta link S9500, nes jis turi aukštesnį ISO ir mažiau "triukšmauja". Iš kitos pusės FZ30 turi 12x optinį priartinimą ir optinį vaizdo stabilizatorių kas yra labai aktualu fotografuojant su dideliu zoom'u be trikojo.
Daugelis komentatorių pabrėžia, jog fotografuojant lauke prie normalaus apšvietimo- geriau yra FZ30- man kaip tik to ir reikia, nes patalpose aš jo naudoti nesiruošiu.
Tai net nežinau...
Galvojau spjauti ir įsigyti paprestesnį veidrodinį fotiką pvz Olympus E500 arba Nikon D50, bet jų "kitinė" optika yra nelabai kokia, o susipirkti normalią reikia dar mažiausiai 1500 lt, o tiek išleisti aš tikrai nepasiryžęs, juo labiau, kad tikrai nesu tiek pasikaustęs, kad išnaudoti visas D-SLR galimybes.
Tai tokie mano pamąstymai- jei turite kokių komentarų- mielai išklausysiu
Comment
-
Parašė liutassLabai jau blaskaisi. Jei gauni gera kaina, tai tie du fotikai beveik analogiski. Pasirink ergonomiskesni, grazesni
As irgi ieskau, bet paprasto Canon G5 ar G6. Nuotrauku kokybei uzteks su kaupu.
Comment
-
Parašė vytaucGalvojau spjauti ir įsigyti paprestesnį veidrodinį fotiką pvz Olympus E500 arba Nikon D50, bet jų "kitinė" optika yra nelabai kokia, o susipirkti normalią reikia dar mažiausiai 1500 lt, o tiek išleisti aš tikrai nepasiryžęs, juo labiau, kad tikrai nesu tiek pasikaustęs, kad išnaudoti visas D-SLR galimybes.
Sunku is tikro kazka patarti, nes kiekvienas turi savo poreikius ir tikslus. Kuriu mes nezinome. Gal noresis filmuoti, su D50 to nebus. Bet mano nuomone, jei patinka filmuoti geriau tureti atskirai video kamera, nei kombaina.
Nauja mano svetaines versija: -
Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)
Comment
-
Parašė vytaucTaip- blaškausi Ergonomiškesnis Lumix, gražesnis Fuji. Kiekvienas turi savo pliusus- Fuji maitinamas 4 AA tipo akumais arba gerom baterijom, o Lumixas rašo į SD- o jos yra pigesnės ir mano Kodak DX 7440 jas taip pat naudoja
Comment
-
Parašė liutassSusidaryk savo nuoziura plius ir minusu sarasa. Ziurek, kuris daugiau surinks +/-
samot,
Veidrodiniai gąsdina optikos kainomis, o ir pats fotikas brangesnis.
Nemanau, kad imsiuos meninio fotografavimo, gali pažiūrėt mano reportažus- va tokie ir yra mano poreikiai: daugiau zoom'o, geresnės raiškos, detalizacijos.
FX30 duoda tikrai gerą univarsalią LEICA optiką kurios man per akis pakaktų. Atkrenta poreikis kaitalioti objektyvus- sensoriaus valyti nereiks. Lumix'ą galima paimti už 1950, tuo tarpu Nikonas ar Olympusas su kitine optika kainuoja nuo 2400
Comment
-
Parašė vytaucVeidrodiniai gąsdina optikos kainomis, o ir pats fotikas brangesnis.
Nemanau, kad imsiuos meninio fotografavimo, gali pažiūrėt mano reportažus- va tokie ir yra mano poreikiai: daugiau zoom'o, geresnės raiškos, detalizacijos.
FX30 duoda tikrai gerą univarsalią LEICA optiką kurios man per akis pakaktų. Atkrenta poreikis kaitalioti objektyvus- sensoriaus valyti nereiks. Lumix'ą galima paimti už 1950, tuo tarpu Nikonas ar Olympusas su kitine optika kainuoja nuo 2400
Kokias nuotraukas darei as maciau, tiek Panemuneje, tiek Ziezmariuose ..... Matau kokie poreikiai Bet klausimas, gal vis tik geriau likti prie dabartinio fotiko, nei persokti ne tiek ir daug, nuo vieno ant kito?
Kas liecia D50 kainas, berods kad rinkoje ji galima gauti ir uz 1900-2000 lt. Bet galiu ir klysti, nors lyg maciau kad uz tiek pardavinejo.
Comment
-
Parašė vytaucČia aišku klausimas vertas ~2000 Lt Nors parametrų skirtumas tarp jų yra labai ženklus.
Zodziu bandyk vertinti savo poreikius, bei butinai uzsuk kas prekiauja, paturek rankose viena ar kita fotika, tada rinkis tarp ju. Is tikro tos klases fotikai, jie gan panasus.
Man kazkada uzteko Canon Ixus 500 ir visai mane tenkino rezultatai tuo metu
Comment
-
Parašė samot
Zodziu bandyk vertinti savo poreikius, bei butinai uzsuk kas prekiauja, paturek rankose viena ar kita fotika, tada rinkis tarp ju. Is tikro tos klases fotikai, jie gan panasus.
Man kazkada uzteko Canon Ixus 500 ir visai mane tenkino rezultatai tuo metu
Comment
-
Parašė vytaucAčiū už patarimus- reiks pašokti iki kokios Vilbros
O Vilbroje gerai, bent Kaune. Man ten patinka, jei uzsimanau kokio objektyvo, nuvarau ir issibandau ant savo fotiko, kartais ir noro nieko nelieka o kartais jie dar sustipreja. Kaip ir su fotikai, duos fotika su kortele, bandyk ziurinek kiek sirdis geidzia, o tai pries perkant labai aktualu
Comment
-
Kelete bandymų (review) skaičiau, kad 350D per mažas ir nelabai maloniai jaučiasi, paėmus į rankas. Galvojau, kad tai visiški pasitalai, tačiau prieš porą savaičių teko "pačiupinėt" D50 ir 350D ir vien dėl to, kaip 50D "guli rankose", aš pasirinkčiau jį, jau nekalbant apie mažesnę kainą Aišku, čia skonio reikalas, tačiau tikrai vien dėl korpuso pasirinkčiau D50 - labai patogus fotoaparatas, apie kurį vis dar svajoju
Comment
-
Parašė VaidasKelete bandymų (review) skaičiau, kad 350D per mažas ir nelabai maloniai jaučiasi, paėmus į rankas. Galvojau, kad tai visiški pasitalai, tačiau prieš porą savaičių teko "pačiupinėt" D50 ir 350D ir vien dėl to, kaip 50D "guli rankose", aš pasirinkčiau jį, jau nekalbant apie mažesnę kainą Aišku, čia skonio reikalas, tačiau tikrai vien dėl korpuso pasirinkčiau D50 - labai patogus fotoaparatas, apie kurį vis dar svajoju
Comment
-
Parašė speczGal turit fotografiju pasidalinti darytu su canon300d-350d ar nikon50-70 kit objektyvais?
Ir idomu jusu nuomone, kurio kit objektyvai padoresni?
1 dalis: http://www.videozona.ru/photo_tests/...D50_page00.asp
2 dalis: http://www.videozona.ru/photo_tests/...50D_page00.asp
Antros dalies pabaigoje išvados. Su kitine optika 350d gavo į kaulus visais atžvilgiais.
Comment
-
Dekui, nors rusiskai ir neskaitau Na nikono pranasumo ir tikejausi, ateityje (tolimoje ) planuoju kazka panasaus issirinkti, kadangi iki siol su nieku rimtu dirbes nesu tai kit turetu pakakti metams kokiems, cia nikono pranasumas, taciau canono stiklu asortimentas bei pripazinta visapusiska kokybe taip pat vilioja, neabejoju kad dslr isigijus neuzilgo reikes ir papildomu stiklu o kit keliaus ant lentynos.
Comment
-
Parašė speczDekui, nors rusiskai ir neskaitau Na nikono pranasumo ir tikejausi, ateityje (tolimoje ) planuoju kazka panasaus issirinkti, kadangi iki siol su nieku rimtu dirbes nesu tai kit turetu pakakti metams kokiems, cia nikono pranasumas, taciau canono stiklu asortimentas bei pripazinta visapusiska kokybe taip pat vilioja, neabejoju kad dslr isigijus neuzilgo reikes ir papildomu stiklu o kit keliaus ant lentynos.
Iš esmės renkuosi tarp Nikono D50 ir Olympus E500. Linkstu link Olympuso, nes jo kitinė optika pasirodė tikrai nebloga, yra ultragarsinis matricos "valytuvas" ir kas svarbiausia- rankose jis man labai malonai "sėdi".
Nikonas yra aišku žinomesnė markė, objektyvų antrinė rinka nedaug nusileidžia Canono. Jo ne kitinė optika yra tikrai aukštos kokybės, bet brangi- tai man nepatinka. Nauja Olympuso E klasės optika susilaukė tikrai gerų atsiliepimų ir yra gerokai pigesnė tiek už Canon, tiek už Nikon, bet ją įsigyti yra sudėtingaiu, dėl kol kas mažo populiarumo.
Ko gero griebsiu Olympusą- turite dar kokią savaitę, kad atkalbėti
Čia yra paprasta 350D, D50 ir E500 palyginimo lentelė:
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse500/page19.asp
Comment
Comment