Vaidai, LR dar tik is dalies palaiko raw, taigi spaudai ar outdoorams dar turbut nesiryzciau daryt labai rimto kazka. Mjso, nebus 35mm, padaugink dar is 1.5.
Na va, pagaliau ir mano kieme šventė Ilgai galvojęs pasirinkau ne skaitmeninį, o DSLR Tikrai nesigailiu, aišku dar toli gražu iki visko perpratimo... Bet mano Canon EOS1000D man labai patinka
Klausiu tikrai žinančių. Nikon d7000 (DX) su nikor 35mm f1,8 (DX) cropins vaizdą ar ne? Bus tie patys 35mm?
nesupratau klausimo, d7000 turi APSC matricą, tai su bet kuriuo objektyvu "kropins", 35mm f/1,8 jam tinka ir viskas ok, tai yra geras universalus derinys. gal nelabai portretams, bet 35 ant DX galima net naudoti kaip pagrindinį ir vienintelį objektyvą o portretams, jei ką, patarčiau 50 ar 85mm.
gal nelabai portretams, bet 35 ant DX galima net naudoti kaip pagrindinį ir vienintelį objektyvą o portretams, jei ką, patarčiau 50 ar 85mm.
O man ant DX'o 35 mm buvo žymiai mielesnis objektyvas portretams, negu 50 mm. Galbūt 50 mm f/1.4 būtų ir nieko dėl siauresnio DOF, bet kompozicijos prasme man buvo ypač sunku naudoti 50-uką.
Net ant FX'o šitas objektyvas yra visai smagus daikčiukas. Nors pristabdžius vinjetuoja ypač smarkiai, ant f/1.8 vinjetavimas ne tik netrukdo, bet ir suteikia nuotraukoms šiokio tokio šarmo, kurį šiais laikais daug kas mėgsta imituoti photoshop'u
O man ant DX'o 35 mm buvo žymiai mielesnis objektyvas portretams, negu 50 mm. Galbūt 50 mm f/1.4 būtų ir nieko dėl siauresnio DOF, bet kompozicijos prasme man buvo ypač sunku naudoti 50-uką.
<...>
palygink headshot'o geometriją 35vs50vs85 ir dar pilnu ūgiu palygink tuos pačius 35 portretams geresnis tik kai nori parodyti daugiau "erdvės", perspektyvos.
beje, irgi naudoju 35/1,8 ant juostos patogu nešiotis ir universalu.
Na, čia tikriausiai priklauso nuo mėgstamo fotografijos stiliaus
Kurį laiką turėjau ir 35 mm, ir 50 mm, bet pastebėjau, kad 50 mm tiesiog dulkėjo nenaudojamas. Kai nusipirkau 85 mm, "perleidau" savo 50-uką broliui.
Ar esi bandęs fotografuoti juosta?
Nežinau, kur senų fotoaparatų būtų galima rasti Lietuvoje, tačiau angliškame eBay arba šiaip turgeliuose galima rasti senų juostinių aparatų su 50mm f/1.8 objektyvais už kokius 100-150 Lt.
Kai kuriais atžvilgiais (netgi daugeliu), tokia kombinacija tau tikrai leistų padaryti geresnes nuotraukas, nei tas pats 1000D su 18-55 kit objektyvu
Dėkui Oly seniai pardavęs, nes mano poreikiam pasidarė per silpnas, o ir su Sigma nenusisekė. Turėjo back fokusą nors ir garantinis atvežė NAUJĄ. Dabartiniu visiškai patenkintas.
Sony A700.
Semi-Pro klasės idealus ir labai ergonomiškas, tiesa, jau kelerių metų senumo modelis. 22 jungikliai. Ambicingam pradedančiajam ar pažengusiam. Pilnas komplekas. Papildoma orginali Sony baterija. Kroviklis. Optinis ieškiklis DK-21M Magnifying Eyepiece ir Nikon DK-16 apvadas. Du distanciniai: belaidis RMT-DSLR1 ir laidinis. Dangtelis. Dėžutė. Made in Japan. Kortelės: 8GB CF Lexar UDMA 300x, 4GB CF Lexar 133x, 4GB Lexar MS Pro Duo. Kortelių skaitytuvas. Knyga Gary Friedman's book on the Sony A700. 1000 Lt.
Sony DT 11-18mm F4.5-5.6.
Idealus. + UV filtras. Blenda, dangteliai. Made in Japan. 1000 Lt.
Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro.
Idealus. + Hoya firminis filtrų komplektas su dėklu: UV, poliarizacinis ir šildantis. Blenda, dangteliai. Made in Japan. Fokusas tikslus. 850 Lt
Soligor 100mm F3.5 Macro
Plastic fantastic. + Orginalus adapteris 1:1 didinimui. dangteliai. Made in Japan. 400 Lt.
Minolta 50mm F1.7
Ištraukiama blenda. Dangteliai. Metalinis. Puikios Minolta spalvos. Made in Japan. 300 Lt.
Blykstė Metz 48 AF-1. Firmware atnaujinta. Yra USB jungtis. Idealus. 400 Lt.
Kuprinė Vanguard UP-Rise 45. Ideali. Talpi (telpa visa kas išvardinta), patogi. Kokybiška. Visai nedaug naudota. 200 Lt.
Sony A - M42 adapteris M42-a/MAF Focus Confirm Adapter--M42-L4B. AF patvirtinimas. Taip pat yra užprogamuoti 4 objektyvų ilgiai, kad Sony vibracijos kompensacija (Anti-shake) suprastų koks objektyvas uždėtas (50mm, 85mm, 135mm,200mm). 100 Lt.
Sony A700.
Semi-Pro klasės idealus ir labai ergonomiškas, tiesa, jau kelerių metų senumo modelis. 22 jungikliai. Ambicingam pradedančiajam ar pažengusiam. Pilnas komplekas. Papildoma orginali Sony baterija. Kroviklis. Optinis ieškiklis DK-21M Magnifying Eyepiece ir Nikon DK-16 apvadas. Du distanciniai: belaidis RMT-DSLR1 ir laidinis. Dangtelis. Dėžutė. Made in Japan. Kortelės: 8GB CF Lexar UDMA 300x, 4GB CF Lexar 133x, 4GB Lexar MS Pro Duo. Kortelių skaitytuvas. Knyga Gary Friedman's book on the Sony A700. 1000 Lt. -30%
Blykstė Metz 48 AF-1. Firmware atnaujinta. Yra USB jungtis. Idealus. 400 Lt. -15%
Sony A - M42 adapteris M42-a/MAF Focus Confirm Adapter--M42-L4B. AF patvirtinimas. Taip pat yra užprogamuoti 4 objektyvų ilgiai, kad Sony vibracijos kompensacija (Anti-shake) suprastų koks objektyvas uždėtas (50mm, 85mm, 135mm,200mm). 100 Lt. -50%
Comment