Pagrindiniai S9500 pranašumai prieš S5600:
1. Didesnė matrica: 1/1,6" vs 1/2,5" ir 9,1 mpix vs 5,1 mpix
2. Ilgesni/trumpesni išlaikymai: 30 s - 1/4000 s vs 15 s - 1/2000 s
3. (Tikriausiai) kur kas geresnė optika
4. Atlenkiamas ekranas
Šiaip aš už 2k pirkčiau tikriausiai Pentax ist-DL, tačiau tikrai ne S9500...
Paantrinsiu. Pats kurį laiką svarsčiau galimybes pirkti all in one superzoomą, rinkausi tarp Fuji S9500 ir Lumix FZ30. Bet už tuos pinigus galima jau nusipirkti ekonominės klasės veidroduką, o jis bet kokiu atveju bus geriau. Nors viskas priklauso nuo kiekvieno asmeninių poreikių
Bet už tuos pinigus galima jau nusipirkti ekonominės klasės veidroduką, o jis bet kokiu atveju bus geriau. Nors viskas priklauso nuo kiekvieno asmeninių poreikių
Tikrai nesu specas, tad mano komentarai daugiau mėgėjiško pobūdžio. Visų pirma veidrodukuose yra didesnės matricos- tai neišvengiamai atsiliepia nuotraukų kokybei. Milžiniško pixelių kiekio tau vargu ar prireiks, tad 6-8 mpx kuriuos siūlo ekonominės klasės veidrodukai visai pakanka. Veidrokas yra žymiai greitesnis- laikotarpis tarp "On" mygtuko paspaudimo ir pasiruošimo fotografuoti paprastai skaičiuojamas sekundės dalimis. Taip pat visad išlieka galimybė su laiku "užapgreidinti" savo aparatą nupirkus naują gerą objektyvą.
Tikrai nesu specas, tad mano komentarai daugiau mėgėjiško pobūdžio. Visų pirma veidrodukuose yra didesnės matricos- tai neišvengiamai atsiliepia nuotraukų kokybei. Milžiniško pixelių kiekio tau vargu ar prireiks, tad 6-8 mpx kuriuos siūlo ekonominės klasės veidrodukai visai pakanka. Veidrokus yra žymiai greitesnis- laikotarpis tarp "On" mygtuko paspaudimo ir pasiruošimo fotografuoti paprastai skaičiuojamas sekundės dalimis. Taip pat visad išlieka galimybė su laiku "užapgreidinti" savo aparatą nupirkus naują gerą objektyvą.
Matai aš jau senokai ketinu įsigyti fotiką tik nzn kiek tam skirt pinigų. apie 1000 ar apie 2000 lt. Ir kokią kokybę aš už tai gausiu. Ar verta mokėti dvigubai brangiau ar tiesiog pakaktų ir 1000.
Matai aš jau senokai ketinu įsigyti fotiką tik nzn kiek tam skirt pinigų. apie 1000 ar apie 2000 lt. Ir kokią kokybę aš už tai gausiu. Ar verta mokėti dvigubai brangiau ar tiesiog pakaktų ir 1000.
Niekas tau vienareikšmiškai nepasakys. Pats turi nuspręsti kam tau to fotiko reikia. Jei tau šiaip reikia fotiko- baliukams, kelionėms ir pan., tai gal užteks kompaktinės klasės- pasirinkimas labai platus, tačiau jei nori kiek daugiau nei "point and shot" (o S9500 jau ir yra tas "kiek daugiau") tai gal geriau tada nusipirkti ekonominės klasės veidroduką- jų pasiūla yra nebloga: Nikon d50, Pentax ist-DL, Olympus E500 (maniškis) ir E300, Minolta 5D, ir visų išliaupsintas Canon EOS 350. Su šiais aparatais tau teks truputį perlipti 2k, (ypač su paskutiniuoju) bet patikėk- verta
Vienas iš geriausių info šaltinių man buvo www.dpreview.com
Cia Kaune buvo akcija (visur turbut), perki Ki'tini Nikon D50 ir gauni 70-300 mm papildoma objektyva, kurio atskirai rinkos kaina apie 1000 Lt, bet tas visas komplektas kainavo 3099 Lt.
When a man lies, he murders some part of the world
Comment