2.8 jau gerai, bet man reiktu dar platesnio kampo, nezinau kokie ten buna tiksliai, 20-130 kazkur apie tiek, ir sviesus... tada jau labai daug gyvenimo atveju patenkintu...
Universalus ir su stabilizacija. Tikrai liux, nors as mieliau skaidyciau i 17-55 f2.8 ir 70-200 f2.8, ale ir kaina maziausiai kelis kaertus dideja, jei ne keliolika
Sveiki,
O gal esat bande Tarmon 70-300 ar 55-200
lygint su Sigma 70-300.
Kazkaip apžvalgos labai nevienareikšmiškos, o pirmieji dargi pigesni. Tiesa, dar taip ir nesu užsitikrines, jog televykas man reikalingas ir ką su juo veikt, tai gal pradėt nuo pigaus. O 200 galas x1,5 = 300, argi tiek neuztenka, nes paukštukus medžiot tai 'veik be abejo medžiot tingėsiu.
Papildymas: Dar ir Sigma tokia yra
tik 3? nu paskaiciuokim, vidutinis zoomas, didelis zoomas, makro, svieus 50 fiksas, placiakampis zuvies akies, placiakampis ne zuvies kitinis ir dar koks 28-135mm, tai pradziai butu neblogai, toliau eitu super zoomas super makro...
Ir kam tiek apsikraut? 17-55; 70-200 ir praktiskai gana. Tada galima galvot apie 50mm 1.4, ilgesni zooma ir placiakampi. 5 tokius turint jau nieko nebereik praktiskai.
Čia ir ypač čia tamron 55-200 visai neblogai vertinamas. Bet Side-by-side palyginimo su Sigma 70-300 taip ir neradau, kitaip mano kreivai akiai nėra taip lengva suprasti. Gal reikėtų parduotuvėj abu pabandyt.
O turėčiau pinigų 135 /1,8 Carl Zeis imčiau, neturiu, tai suprantu kad kompromiso, o greičiau zabovos ieškau: supratimui kas yra tele-zooom.
Comment