Tai ir bus teleobjektyvas. Zoominantis is karto, o jei 120-200 , tarkim, tai sukinedamas zieda, didini ir mazini zidinio nuotoli.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Objektyvų zoom'as, reikia išaiškinimo
Collapse
X
-
Na dabar daugmaz aisku. Taip iseina, kad kuo daugiau mm nuo zidinio, tuo objektyvas yra labiau tele t.y. "priartinantis" toli esanti vaizda. Kaip suprantu, buna fiksuoto zidinio nuotolio objektyvu (pvz 300mm) ir reguliuojamo (pvz. 75-300mm). Taip iseina, kad vaizdas gali buti vienodai "priartinamas" su abiejais, tik su antruoju ji galima keisti?
Ir dar, kodel tarkim Canon EF 75-300mm kainuoja £219, o parduotuveje teko matyti kazkoki 300mm objektyva, kainuojanti per £1000? Kodel taip yra? Kas dar be mm ten gali buti tokio svarbaus, uz ka reiktu moketi tokius pinigus
Comment
-
Parašė JohnIr dar, kodel tarkim Canon EF 75-300mm kainuoja £219, o parduotuveje teko matyti kazkoki 300mm objektyva, kainuojanti per £1000? Kodel taip yra? Kas dar be mm ten gali buti tokio svarbaus, uz ka reiktu moketi tokius pinigus
Canon 75-300 EF IS galbut siek tiek daugiau verta demesio, nes turi stabilizatoriu, leidzianti lengviau fotografuoti patamsiais ar daug prizoominus, bet jo kaina is karto padvigubeja(nors optika tokia pati), o ir pats tas IS tera senas, pirmos kartos.
Vietoj sio Canon'o as asmeniskai(patartas kitu) kaip pradedantysis rinkausi Sigma 70-300mm zoom'a, kurio optika siek tiek geresne.
O rimto L serijos objektyvo kaina auksta todel, kad jo nuotrauku kokybe auksta. Su 300mm L objektyvu, kad ir be zoom'o, tu darysi fantastiskai grazias ir kokybiskas profesionalios kokybes nuotraukas. L objektyvas brangus, nes daro profesionalias nuotraukas, jis sunkus, metalinis, bet labai kokybiskas ir ilgaamzis, nepraleidziantis i vidu dulkiu ir kitu parazitu, tad ir kaina jo atitinkama.
Na bet ka as cia dabar. Geriausiai vadovautis posakiu, kad su gera fotografo akim ir pats prasciausias objektyvas(fotoaparatas) tampa puikiu prietaisu(ir atvirksciai). Ir viskas bus OK!
Comment
-
Na cia ir kyla klausimas, ar verta kloti kruva pinigeliu vien uz objektyva. Kadangi del pacios cameros daugmaz nusprendziau, todel noriu, kad nuotraukos butu maximaliai geros ir kokybiskos, bet pasirodo, kad prie aparato reikalinga visai nedidele (ir "nebrangi") smulkme - geras objektyvas (ar keli tokie), kurie gali kainuoti dvigubai daugiau uz pacia camera
Comment
-
Na kagi, laiko dar yra, bet kokiu atveju pirmiausia reikia gauti pacia camera su "defaultiniu" 18-55mm zoom objektyvu, o tada bus galima pradeti ieskoti optimalaus varianto. Bet kokiu atveju labai aciu visiems, kas apsviete mane, kaip yra su tais objektyvais. Dabar tikrai turiu sioki toki supratima.
Comment
-
John'o pasirinkimas, be abejo, puikus
Man sia kamera jau teko siek tiek isbandyt, tad galiu pasakyti, kad ji daro(be abejo) fantastiskas nuotraukas
Bet... man asmeniskai nepatiko kameros jausmas mano rankose, kamera kaip SLR yra labai maza(maza "rankena") ir, turint pakankamai dideles rankas, man ji jautesi nelabai kaip. Nors cia galbut del to, kad as esu iprates prie senesnes ir didesnes 300D. Nors kitiems maza gali buti didelsi privalumas.
Pats kameros "fasadas" yra pakankamai "cheapo", kaip ir 300D, bet turbut nereikia noreti uz tokia kaina. Nors dabar jau pigesni Nikon'ai D70 atrodo daug kokybiskesni ir neturi to "plastmases" feeling'o... As jau nekalbu apie 20D(ir pan), kuri ir bus mano sekanti kamera(na arba 20D pasekejas)
O kalbant apie EFS 18-55mm objektyva, kuris, jei nori, parduodamas su EOS 350D/300D... tai as tik pasakysiu, kad jis man LABAI nepatinka. Pigus plastmases gabalas, turintis daugybe apribojimu, nors jo nuotrauku kokybe, aisku nera tokia tragiska, tad, perkant nauja 350D ir nenorint daug investuoti i kita objektyva, tai galbut ir nera pats blogiausias variantas. Nors, gerai pagalvojus, i kitus objektyvus vistiek reikes investuot(norint daryti padorias foto). As EFS 18-55 pirkau su 300D, bet kas is to, kad as jo dabar visai nenaudoju ir tikrai nenaudosiu. Nugrustas kazkur stalciuose dulkeja ir uzima vieta tik - reikes ismest Jis ir naujas kainuotu gerokai pigiau nei 100€(objektyvui juokinga kaina), nors ju atskirai niekas neparduoda... Zodziu, dabar pirkdamas nauja EOS as EFS 18-55 tikrai neimciau(net ir neturedamas kitu objektyvu).
O pvz skirtingai nei Canon 350/300D, Nikon D70 galima pirkti su FANTASTISKU 18-70mm objektyvu... realiai vertu ne maziau 500€!
Ir dar - objektyvai paprastai yra DAUG svarbiau nei kameros megapixeliai ar ten kokie kiti sh... Ir siaip padorus objektyvai yra daug brangesni, ilgaamziskesni ir yra svarbesne investicija uz kameras(ypac uz Canon'o plastmases EOS 300D/350D, kurios gali atlaikyti vos iki 50,000 nuotrauku). Zodziu, objektyvai liks ir ateities kameroms, tad investicija i juos nera "i bala". Nors, prisipirkes Canon objektyvu, tu veliau turesi pirkti ir vel Canon fotoaparata, nes visi tavo Canon tinka tik Canon. Tas pats ir su Nikon - tik Nikon
Comment
-
man ir nepatiko 350d canono objektyvas.levas kaskoks,bet fotikas tai visai nieko.jau gal menesi turiu tai fotkes nerealios gaunasi tik reikia akies pastebeti ir daug darbo su siuo aparatu ir seip su foto darymu.kadangi as tik pradedantysis tai dar pakolkas nieko normalaus nesukuriau... o jei ka tai canon 35d fotkiu vienu is pirmuju darytu komerciniu galima pasiziureti cia: dzonis.fotopic.netNe viskas taip blogai, kaip blogai viskas kas ne taip. :dvikova:
Comment
Comment