Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Miega žiemos miegu, bet nesiverčia ant kito šono KAS?

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Ežiukas
    Aš tik noriu pasakyti, kad jinai nėra MIESTO NUOTRAUKA, ir netinka į miesto nuotraukų konkursą.
    ..... ne miesto nuotrauka

Nauja mano svetaines versija: -
    Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)

Comment

Parašė Ežiukas
      Tai irgi labai gražus "natiurmortas" :
      Natiurmortas issivercia kaip "negyva natura". Nuotraukos autorius ir fotografuota mergina gali isizeisti
      S_P

Meninė fotografija
      www.sp-foto.lt

Comment

Parašė S_P
        Natiurmortas issivercia kaip "negyva natura". Nuotraukos autorius ir fotografuota mergina gali isizeisti

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Parašė Ežiukas
          Tai irgi labai gražus "natiurmortas" :

Tai yra tikra miesto nuotrauka. Turbūt per daug pripratai prie visokio plauko panoramų, gatvelių/pastatų... Susisiaurino akiratis. Jei merginai už nugaros nebūtų žmonių, o aiškiau matytūsi tos kolonos ir tuščia gatvė, tai jau nesikabinėtum? Kodėl neprisiknisai prie "Riedančio portreto"? Juk ten irgi pagrindinis akcentas žmogus - miestas už nugaros ir nefocuse. Tiek "Būtybė", tiek "Riedantis portretas" - iš miesto gatvių gyvenimo.

Comment

Parašė Aug1z
            Tai yra tikra miesto nuotrauka. Turbūt per daug pripratai prie visokio plauko panoramų, gatvelių/pastatų... Susisiaurino akiratis. Jei merginai už nugaros nebūtų žmonių, o aiškiau matytūsi tos kolonos ir tuščia gatvė, tai jau nesikabinėtum? Kodėl neprisiknisai prie "Riedančio portreto"? Juk ten irgi pagrindinis akcentas žmogus - miestas už nugaros ir nefocuse. Tiek "Būtybė", tiek "Riedantis portretas" - iš miesto gatvių gyvenimo.
            Manau man prisikabinus prie "riedančio portreto" nejuokais mane galite sušerti Megos rikliams . O šeip man abejuose tose nuotraukose miestiškumo truksta. Bet pasikartosiu tai dar nereiškia, kad tos nuotraukos prastos. Jos labai gražiai žiurisi , ir man iki jų labai toli . Bet man jos nemiestiškos ir .

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Parašė Ežiukas
              Manau man prisikabinus prie "riedančio portreto" nejuokais mane galite sušerti Megos rikliams . O šeip man abejuose tose nuotraukose miestiškumo truksta. Bet pasikartosiu tai dar nereiškia, kad tos nuotraukos prastos. Jos labai gražiai žiurisi , ir man iki jų labai toli . Bet man jos nemiestiškos ir .
              Pasikartosiu - Iš miesto gatvių gyvenimo. Iš miesto gyvenimo. Ir nekišk čia savo "miesto mergaičių". Jos patalpoje, o "Būtybė" ir "Riedantis portretas" miesto gatvėje, tai miesto gyvenimas. Tavo supratimas apie miesto nuotrauką gana "statiškas", jei tokiu nuotraukų nepripažįsti kaip miesto. Atsakyk - jei "Būtybėje" už merginos būtų aiškiai matoma tuščia gatvė, apstatyta gražiais pastatais, ar tokios nuotraukos irgi nepripažintum? Jei pripažintum - tada reikia suprasti, kad kai gatvė užpildoma žmonėmis, tai jau panaikina miesto pojūtį, būtinai turi matytis gatvės grindinys?... Jei nepripažintum, tada tavo nuotrauka "Architektūrinė meilė" irgi ne miesto - juk pirmame plane žmogus...

Comment

1) "Miesto mergaitės" buvo nerimtas pavyzdys tik šiaip jei nori tai gali pavadinti sarkazmu. Norėjau sukurti tema kurioje butu galima atskirai aptarti nuotraukų miestiškumą neteršiant kitų nuotraukų temų. Dėlto pasirinkau toki provokuojanti būdą kaip tų merginų nuotrauką, kuri tikrai nėra miesto nuotrauka . Aš tai ir pats žinau.

2) Sutinku, kad mano požiuris į miesto nuotraukas kaip tu sakai statiškas. Miesto nuotraukoje turi AIŠKIAI matytis miestas arba jo objektai. Jeigu į "Būtybės" ir "Riedantis portretas" aiškiai būtu įkomponuoti miesto objektai, ir jie nebūtu susilieja taip tada aš "nesikabinėčiau" ir žiurėčiau į tas nuotraukas kaip į miesto nuotraukas. Ir tose nuotraukose gatvė neužpildoma ŽMONĖMIS , o vienų ŽMOGUMĮ , kas vėl mano manimu nėra miestiška. Minia - miestiška , pavieniai žmonės - tai pavienio žmogaus nuotrauka.

3) Apie "architekrurinę meilę" kalbant, taip pagrindinis objektas žmogus, bet tuo pačiu aiškiai matomas ir miestas ir miesto vaizdas užima daugiau nuotraukos erdvės negu tasai žmogus. Beje jeigu aš apkarpičiau nuotrauką ir pažimėjas viską aplink žmogų uždėčiau vos ne 100 % "blur" efektą tai jau irgi ne miesto nuotrauka būtu. Tas pats ir su S_P pateiktu pavyzdžiu šioje temoje. Jo pateiktas pavyzdys su alaus buteliu miesto fone, yra puiki miesto nuotrauka , bet apkarpius ją ir palikus tik buteli , miestiškumas dingsta, bet juk nuotrauka ta pati tame pačiame miesto fone su matomi susiliejusiu pastatu ir t.t. Bet irgi nemanau, kad ji labai jau miestiška.

Ir galiausiai : Žinau, kad labai daug kas su šitomis mano mintimis nesutiks. Bet tai aišku mano nuomonė ir aš jos laikausi. Tik žinoma nevertinu pagal šia nuomone nuotraukų konkurse kadangi ar nuotrauka miesto ar ne sprendžia šiuo atvėjų administratoriai ir moderatoriai nuotrauku konkurso. Taigi aš tokias nuotraukas kur mano manimu yra nemiestiškos vistiek vertinu, neatsižvelgdamas į tai ar ji miestiška ar ne. Tada vertinu bendrai kaip nuotrauka. Dėlto manau, kad pretencijų man neturėtu būti , nebent apie tai galima diskutuoti tik kaip apie teoriniį klausimą .

Comment

Vėlgi nesutinku su daug kuo, bet skirtingos nuomonės yra skirtingos nuomonės. Nesigilinkim

Comment

Working...
                  X