Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Jacinta
Collapse
X
-
Parašė dainiauskas Rodyti pranešimąPirma nebloga visai. Klausimas dėl kitų dviejų: kam taip išraiškingai nurėžt viršugalvį? Nieko teigiamo neprideda.
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąPirmoj gal truputį fokuso trūksta, ties apatine veido dalimi.
Comment
-
šiaip neblogas pabandymas, gerai, parinkta fotografavimo vieta, fonas.
antroj foto modelio veido išraiška - tai ne trūkumas, tiesiog sudėtingiau įvertinamas subjektyvus momentas, man gal net patinka.
trūkumai: pirmoj kalta ne ryškumo zona, tiesiog artimesnė akis turi būti fokuse, o fokusas arčiau (matosi ant plaukų). tokius portretus patarčiau fotkusuoti pagal vieną tašką. trečia nuotrauka pereksponuota, manau čia dėl juodos aprangos. tokiais atvejais patarčiau aktyviau naudotis ekspokorekciją arba matuoti pagal veidą ir AE-lock. ypač ekspozicijos klaida matoma veide. jeigu fotografuota RAW, reikėjo pataisyt.
kas liečia kadravimą, kad tau modelis taip tvirčiau stovi - subjektyvu, bet ne klaidinga, taip yra dėl to, kad veidas užima daugiau vietos karde, labiau užpildytas kadras. Iš esmės tavo nuojaita veikia teisingai, jeigu domėjaisi akademiniu piešimu, žinai kad veidas (veido ovalas) ir galva (visa kaukuolė) nėra tas pats, ir šie du objektai gali būti skirtingai komponuojami kadre. tačiau jeigu nori kaktos nupjauti, lendi į veido kadravimą, būk atsargus, fotografuodamas galvok: "dabar kadruoju galvą", "o dabar kadruoju veidą" ir kopozicija gausis tvirtesnėPaskutinis taisė [sp]; 2012.01.18, 21:28.
Comment
-
Parašė [sp] Rodyti pranešimąšiaip neblogas pabandymas, gerai, parinkta fotografavimo vieta, fonas.
antroj foto modelio veido išraiška - tai ne trūkumas, tiesiog sudėtingiau įvertinamas subjektyvus momentas, man gal net patinka.
trūkumai: pirmoj kalta ne ryškumo zona, tiesiog artimesnė akis turi būti fokuse, o fokusas arčiau (matosi ant plaukų). tokius portretus patarčiau fotkusuoti pagal vieną tašką. trečia nuotrauka pereksponuota, manau čia dėl juodos aprangos. tokiais atvejais patarčiau aktyviau naudotis ekspokorekciją arba matuoti pagal veidą ir AE-lock. ypač ekspozicijos klaida matoma veide. jeigu fotografuota RAW, reikėjo pataisyt.
kas liečia kadravimą, kad tau modelis taip tvirčiau stovi - subjektyvu, bet ne klaidinga, taip yra dėl to, kad veidas užima daugiau vietos karde, labiau užpildytas kadras. Iš esmės tavo nuojaita veikia teisingai, jeigu domėjaisi akademiniu piešimu, žinai kad veidas (veido ovalas) ir galva (visa kaukuolė) nėra tas pats, ir šie du objektai gali būti skirtingai komponuojami kadre. tačiau jeigu nori kaktos nupjauti, lendi į veido kadravimą, būk atsargus, fotografuodamas galvok: "dabar kadruoju galvą", "o dabar kadruoju veidą" ir kopozicija gausis tvirtesnė
Kad man matoma ekspoazicija yra labai panasi visuose kadruose, tai galbut monitoriu problemos čia labiau groja, nes nuleisti keliais EV žingsniais žemiau nebuvo jokių problemų, bet taip man pasirodė normalu
Comment
-
Parašė jungengg Rodyti pranešimąTrys nuotraukos iš eilės be skalpo - man per daug.
Pirma ok. Antrai tikrai trūksta viršugalvio ir pirštų, ir tas siaurų akių efektas. Trečia pas mane ant abiejų monitorių per šviesi... dts, gali geriau . Man taip atrodo.
laikas kalibruotis monitoriu
Comment
-
Kiekvienas daro kaip nori. Kas vieniem atrodo trukumai, fotografui gali atrodyti pliusai. Man ASMENISKAI nusibodo tas bokeh kisimas iki vemimo. Veidas is arti turi buti veidas, o ne akis piene. Bet cia mano nuomone. Akivaizdu kad stengeisi padaryti butent minksta kadra. Ir pavyko.
Visumoj - niekuom nekabina nuotraukos. Nera nieko jose, apart apkapotos mergaites ir islieto foto (kas ziauriai nesudentinga padaryt).
O su ekspozicija viskas gerai. Tikrai reiktu kaikuriem paziureti per "tikrus" monitorius
Comment
-
Parašė FlagMan Rodyti pranešimąO su ekspozicija viskas gerai. Tikrai reiktu kaikuriem paziureti per "tikrus" monitorius
Comment
Comment