Su LCD monitoriais matosi vienaip, su CRT kitaip. Antroje naktinėje nuotraukoje tie perėjimai matosi ryškiausiai (matosi "kvadračiukiški" perėjimai danguje ir šioks toks triukšmas aplink kai kuriuos objektus). Paskutinėje irgi nemažai "nešvarumų".
Su LCD monitoriais matosi vienaip, su CRT kitaip. Antroje naktinėje nuotraukoje tie perėjimai matosi ryškiausiai (matosi "kvadračiukiški" perėjimai danguje ir šioks toks triukšmas aplink kai kuriuos objektus). Paskutinėje irgi nemažai "nešvarumų".
Gal kas nors gali man paaiškinti kaip fokusavimas ir diafragma veikia kartu? Nes jau ne pirmą kartą girdžiu, kad pvz. norint padaryti, kad kažkoks objektas būtų ryškus ir gerai sufokusuotas, o visi tolimesni objektai neryškūs, reikia ir diafragmą kažkaip nustatyti. Ankščiau galvojau, kad nuo diafragmos priklauso tik šviesos kiekis.
Įdomus, šiek tiek prisiminiau fiziką (optiką). Tai dabar išeina taip, kad fotografas gali tai valdyti diafragmos, pritraukimo (jei kintamas židinio nuotolis) ir kojų pagalba.
Dėl antros keista - ten koregavimo beveik nėra... Tikriausiai tai jpeg artefaktai - kitą kartą pabandysiu dėt mažesnę kompresiją. Paskutinės nuotraukos dangus gana dirbtinis, tad tai nestebina
Įdomus, šiek tiek prisiminiau fiziką (optiką). Tai dabar išeina taip, kad fotografas gali tai valdyti diafragmos, pritraukimo (jei kintamas židinio nuotolis) ir kojų pagalba.
Tik su tuo valdymu reikia būti atsargiam: aš jau vieną sykį koją pastačiau, ne ten kur reikia, kitą kartą kakta su plienu susitiko ( teko su plomba viena atsisveikinti ), dar kartą atgal eidamas ant subinkaulio nusileidau, išdidžiai kamerą rankose laikydamas
Nuostabus placiakampiai vaizdeliai
Vaidai, galetum atsibelsti iki Londono kada nors
Dėkui
O iki Londono aš vis mąstau, kaip nusigaut Deja, savaitgaliais traukinių bilietai būną dvigubai brangesni, o darbo dienom man visą laiką paskaitos. Galbūt reikės tai atidėt iki atsotogų...
Keletas vakar darytų nuotraukų iš Brewery Wharf. Deja, su savimi neturėjau normalaus trikojo, tad teko bandyt kaip nors išsisukt su GorillaPod'u
Ar pavyko, spręskite jūs
Comment