godumas, amžius ir spalvos sunkiai suvokiamos temos na spalvos dar spalvos, bet amžius ir ypač godumas..
Godumas: gali būti kirminas godžiai graužiantis lapą...
Ažius: gali būti diedukas su žila barzda...
Spalvos: gali būti ryškiai išdažytas automobilis...
Godumas: gali būti kirminas godžiai graužiantis lapą...
Ažius: gali būti diedukas su žila barzda...
Spalvos: gali būti ryškiai išdažytas automobilis...
na dėl spalvų nesiginčysiu, bet dėl godumo tai bus itin reti kadrai
Ne viename foto forume maciau kazka panasaus, ka cia bandome daryti mes, tik butu galima viska siek tiek praplesti ir padaryti "scavenger-hunt'a" (deja neisivaizduoju, kaip tinkamai tai isversti) t.y. tiesiog nurodyti kelias visiskai skirtingas temas ar objektus ir visus juos (tarkim 3 ar 5) talpinti vienoje temoje.
Pavyzdys:
1. senas automobilis
2. grazi moteris
3. autobusas
4. gotikinis pastatas
kiekvienas norintis kurtu savo tema ir pateiktu 4 nuotraukas su siais objektais. Bent man kazkada pasirode labai idomu narsyti tokio tipo temas ir ziureti, ka kiekvienas sumaste ir perteike savo nuotraukose
Nepatinka man tas konkretumas, kai zinant tema jau aisku koks 90% nuotrauku turinys bus. 'melyna', 'pro rakto skylute', 'pyktis', 'garsas', 'blogis/geris', 'abstrakcija', 'kasdienis'... Temu galima prigalvoti tikrai daug ir kuo nekonkretesniu. Argi idomu kai temoje ramybe kastrecia nuotrauka kelias,prudas,sauletekis, nes tai tiesiog ramu. 'melyna' - netgi nebutinai turi buti melyna spalva nuotraukoje, svarbu kad ja pajaustum del, tarkim, juodai balto dangaus dramatiskumo. 'Garsas' - nebutina orkestro fotografuoti, tema gali atitikti kad ir gelezinis vilkas pagal legenda belekiek vilku staugiantis. 'Kasdienis' - nepakanka nupyskinti automobili ar darbo vieta kur kasdiena vazineji/sedi. Atrasti ka nors subtilaus, ko tikrai niekas nesitiketu. Betkokia emocija, veiksma galima atspindeti visiskai su tuo atrodo nesusijusiais daigtais ir aplinka. To kolkas labai pasigedau pirmajame konkurse. Kad ir nuotrauka tema atitinka vistiek mano vertinimas buna prastas, nes arba tai labai banalu arba perdaug akivaizdu, ar netgi pavadinime parasyta. Tiesiog tos nuotraukos gali puikiai atspindeti ne vien 'ramybe' bet ir dar 50 kitu temu. Paieskokite ko nors tikrai unikalaus, neemskite betko. Labai smagu ziureti i nuotrauka, kuri tiesiog skleidzia tam tikra emocija, nors uzuomenos labai neiprastos ir/ar sunkiai pastebimos.
Tai galima lavinti, ieskoti nauju ideju, susilaikytu nuo 'bet ko' uploadinimo. Issakiau nuomone ko pasigendu ir ko noreciau fotografijus konkurse, nes kolkas likau pakankamai nusivyles.
Turbut skonio dalykas, man abstrakcios temos neidomios, tiesiog nera jose zavesio ir postumio dalyvauti.
Nemanau, kad daugelis cia esnaciu yra tikri fotomenininkai, o pseudo menai turbut idomus tik ju autoriams
Turbut skonio dalykas, man abstrakcios temos neidomios, tiesiog nera jose zavesio ir postumio dalyvauti.
Nemanau, kad daugelis cia esnaciu yra tikri fotomenininkai, o pseudo menai turbut idomus tik ju autoriams
Vat būtent. Kaip parodė pirmas konkursas sakyčiau kelios 2 ar 3 nuotraukos yra kažko vertos, visos kitos visiškas šlamštas.
Comment