Parašė balvonas
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Panoraminės nuotraukos...
Collapse
X
-
galimi du variantai:
1. jei fotike yra tokia funkcija, kuri leidzia pamatyti pries tai darytos foto dali. kad tu ja sutapatintum su busimos foto vaizdu, ir taip lipdai...
2. fotkini kruva nuotrauku ir naudoji softa kompe, as pavyzdziu ziuriu fotkes su ACDSee ir jam yra toks pluginas photostitcher jis pats viska ir padaro...jam tik nurodai papke is kur foto paimt ir jis pats sulipdo panoramine foto...Simas
Comment
-
Nauja mano svetaines versija: -
Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)
Comment
-
Parašė S_P3.5 kadrai (ketvirto puse nukirpau, nes ten dabar statybos vyksta).
Aisku
Nes mano pirmi pastebejimai buvo tokie, kad tiek kadru, nuotraukoje pazymeti raudonais skaiciais:
Bet tavo zodziais, nuotrauku yra tiek, kiek suzymeta zaliais skaiciais.
Tada siek tiek keista, is kur atsirado sie "defektai", kurie atrodo kaip sujungimas, o reakiai ten vientisa nuotrauka.
Matyt siaip brokas siek tiek.
Nauja mano svetaines versija: -
Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)
Comment
-
Šiek tiek mano sapalionių panoramų tema:
Visi panoramas daro iš vieno taško, kaip parodyta šiame "brėžinyje" apačioje:
O kaip jums idėja sujungti nuotraukas darytas iš skirtingų taškų? Aišku ne iš bet kokių taškų. Pavyzdžiui, eini Gedimino prospekto šaligatviu ir kas kokių dešimt žingsnių su tais pačiais nustatymais ir zoom'u nufotografuoji kitoj gatvės pusėj esančių pastatų fasadus. O paskui tas nuotraukas sujungi ir kasnors gaunasi. "Brėžinyje" šis atvejis pavaizduotas viršuje.
T.y. pagal minėtą pavyzdį gautųsi Gedimino prospekto pastatų fasadų kažkokia išklotinė. Pvz, "brėžinys" nr. 2:
Viršuje - mano minėtas panoramų darymo būdas iš kelių taškų, o apačioje - panorama iš vieno taško.
Šiuo būdu galima būtų padaryti iiiiillllgaas ir įdooomias panoramas. Vat.
Gal kasnors jau matė tokių panoramų kur nors internete?
Comment
-
Tai aišku, čia ir būtų "tikroji" panorama. Ir jos kokybe daug geresnė būtų, nes bus tiesiog sujungti kadrai. Kadangi dabar, kaip tam apatiniam namukų piešiny, kompas dirbtinai tuos kraštinius namukus išpučia, kad nebūtų perspektyvos, o darant bet kokius pakeitimus kompu, nukenčia kokybė.
Tik visais atvejais fotografuota turi būti ilgo židinio nuotolio objektyvu (dideliu zoom`u), kad būtų kuo mažiau iškraipymų.
Tiek pamastymų
Comment
-
Parašė taduxBent mano supratimu Edd nupasakotas budas tinka tik ploshciu objektu panoramoms daryti pavyzdziui jei darytum sienos, lubu ar grindu panorama... Kitais atvejais manau nieko gero nesigautu nepavyktu syjungti erdviniu objektu nes is skirtingu tasku matosi skirtingos objektu sienos....
Comment
-
Parašė EddŠiek tiek mano sapalionių panoramų tema:
Visi panoramas daro iš vieno taško, kaip parodyta šiame "brėžinyje" apačioje:
O kaip jums idėja sujungti nuotraukas darytas iš skirtingų taškų? Aišku ne iš bet kokių taškų. Pavyzdžiui, eini Gedimino prospekto šaligatviu ir kas kokių dešimt žingsnių su tais pačiais nustatymais ir zoom'u nufotografuoji kitoj gatvės pusėj esančių pastatų fasadus. O paskui tas nuotraukas sujungi ir kasnors gaunasi. "Brėžinyje" šis atvejis pavaizduotas viršuje.
T.y. pagal minėtą pavyzdį gautųsi Gedimino prospekto pastatų fasadų kažkokia išklotinė. Pvz, "brėžinys" nr. 2:
Viršuje - mano minėtas panoramų darymo būdas iš kelių taškų, o apačioje - panorama iš vieno taško.
Šiuo būdu galima būtų padaryti iiiiillllgaas ir įdooomias panoramas. Vat.
Gal kasnors jau matė tokių panoramų kur nors internete?
http://slash72.club.fr/gurl/MODES-PR...rectiligne.htm - manau atsakys pakankamai išsamiai?
Comment
-
Parašė AdisXhttp://slash72.club.fr/gurl/MODES-PR...rectiligne.htm - manau atsakys pakankamai išsamiai?
Tokijo panorama (c)Markus Seidl
Comment
Comment