Kelios labiau pavykusios Stokholmo salyno (Stockholms skärgård) nuotraukos. Tai salos pietinėje Stokholmo salyno dalyje, maždaug per vidurį tarp Stokholmo centro ir atviros jūros. Fotografuota plaukiant burlaiviu, 2011 m. rugsėjo mėnesio pradžioje:
Įlankėlė:
Kuo toliau, tuo salos mažesnės, o tarp jų vis daugiau jūros:
Laivelis, sutiktas plaukiant atgal į Stokholmą. Arčiau centro jų sutikome dar daugiau:
Muilinių rinka greitai mirs, kaip ir savo laiku mirė visokie pranešimų gavikliai.
Tai muilinių rinka jau principe mirė. Jų darbą jau visiškai atlieka mobilekai su geresnėmis kameromis. Kol kas tik žinomų kompanijų hi-end flagshipai (Samsungai, LG, iPhone, Huawei), bet turbūt neilgai trukus tokia kokybė bus ir pigiuose sub-€200 aparatuose. Kai kurie (ne visi) turi ir RAW galimybę, nors aš asmeniškai dažniausiai tingiu su ja cackintis, nes net ir su 'auto' nustatymais nuotraukos gaunasi gražios.
Tuo pačiu mobilekinė foto iš rudenėjančio Vilniaus
Aš tai sakyčiau, kad nauji mobiliakai konkuruoja jau net ne su muilinėmis, o su baziniais DSLR modeliais. Pvz., Nexus'o kokybė tikrai prilygsta, o gal net lenkia mano senąjį D90, nors iki D800 lygio, aišku, toloka.
Žinoma, su rimtesniu objektyvu ar filtrais, visada laimės DSLR, tačiau pažįstu nemažai žmonių, kurie turi DSLR tik su 18-55 mm kit'u. Tokiais atvejais būtų žymiai praktiškiau naudoti mobilų. Trūksta nebent tik ilgesnio židinio nuotolio (Nexus kamera yra apie 27mm ekvivalentas), bet pvz. iPhone 7+ atveju tam yra antra 56mm kamera. Manau, tuo paseks ir kiti gamintojai.
Aš tai sakyčiau, kad nauji mobiliakai konkuruoja jau net ne su muilinėmis, o su baziniais DSLR modeliais. Pvz., Nexus'o kokybė tikrai prilygsta, o gal net lenkia mano senąjį D90, nors iki D800 lygio, aišku, toloka.
Žinoma, su rimtesniu objektyvu ar filtrais, visada laimės DSLR, tačiau pažįstu nemažai žmonių, kurie turi DSLR tik su 18-55 mm kit'u. Tokiais atvejais būtų žymiai praktiškiau naudoti mobilų. Trūksta nebent tik ilgesnio židinio nuotolio (Nexus kamera yra apie 27mm ekvivalentas), bet pvz. iPhone 7+ atveju tam yra antra 56mm kamera. Manau, tuo paseks ir kiti gamintojai.
Jep. Per savo artimiausią kelionę pirmą kartą kaip lygiavertę kamerą naudosiu savo LG G4, o DSLR kišiu į kulribę. DSLR tik ten, kur reiks telephoto. O ultra wide su GoPro. Ziuresim, kas iš to išeis. Bet aš net pats prieš porą metų nebūčiau patikėjęs, kad mobikiakas galės daryti tikrai geras foto ir turėti RAW ar full manual mode su 30s išlaikymu.
Jep. Per savo artimiausią kelionę pirmą kartą kaip lygiavertę kamerą naudosiu savo LG G4, o DSLR kišiu į kulribę. DSLR tik ten, kur reiks telephoto. O ultra wide su GoPro. Ziuresim, kas iš to išeis. Bet aš net pats prieš porą metų nebūčiau patikėjęs, kad mobikiakas galės daryti tikrai geras foto ir turėti RAW ar full manual mode su 30s išlaikymu.
Gana iškalbinga pardavimų statistika:
url=iage.ibb.co/hvA7La/pardavimai.png
Paskutinis taisė Romas; 2017.04.09, 19:05.
Priežastis: Nuotraukų plotis 1154px. Palikta nuoroda į originalų dydį
Kažkaip man sunkiai sekasi susidraugaut su naujos platformos nuotraukų talpinimu per vidinę talpyklą tai teko pasinaudot išorine (ko niekad nedarydavau dėl vienos nuotraukos ).
Comment