Latviškai būtų "Kāpēc tā tumši?" ir "Ar savu dzīmtuo dialektu", taigi visai nepanašu Šiaip aukštaitis "iš pa Utenās"
Man įtarimų sukėlė tos ā ir ī, nemaniau, kad tarmės turi savo raides O tu, mokėdamas aukštaičių tarmę, rodos, moki ir latviškai. Aš šiaip ir visai norėčiau mokėt, bet kol kas mano žinios baigiasi tokiais žodžiais kaip Paldies, ludzu, iela, veikals, grust, vilkt ir pan. Na, nenuostabu, juk esu iš Kauno, kur, sakoma, ir gimė bendrinė LT kalba.
Man įtarimų sukėlė tos ā ir ī, nemaniau, kad tarmės turi savo raides O tu, mokėdamas aukštaičių tarmę, rodos, moki ir latviškai. Aš šiaip ir visai norėčiau mokėt, bet kol kas mano žinios baigiasi tokiais žodžiais kaip Paldies, ludzu, iela, veikals, grust, vilkt ir pan. Na, nenuostabu, juk esu iš Kauno, kur, sakoma, ir gimė bendrinė LT kalba.
Oficialiai niekas nieko neturi, tik latvių raidėmis kaip ā ir ē ir kt. paprasčiau pažymėti garsų ilgumą Latviškai prieš porą metų per tris mėnesius pramokau, tai tikrai nėra sunku, be to internete gali rasti ir gramatiką, ir išsamų žodyną.
pablonis - kokio ten pastato statyba antroje foto?
Lithuanian Top 5 tallest buildings
1. Europa Tower 126 m. 33 f.
2. Pilsotas 112 m. 34 f.
3. Arfa 100 m. 29 f.
4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.
Lithuanian Top 5 tallest buildings
1. Europa Tower 126 m. 33 f.
2. Pilsotas 112 m. 34 f.
3. Arfa 100 m. 29 f.
4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.