Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

SA. Meka - Abraj Al-Bait kompleksas + kiti projektai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

SA. Meka - Abraj Al-Bait kompleksas + kiti projektai

Abraj Al-bait komplesas/prekybos centras yra brangiausias ir moderniausias projektas Saudo Arabijos karalystėje. Patį kompleksą sudarys: šeši gyvenamieji pastatai maždaug iki 50 aukštų aukščio, vienas pastatas viešbutis maždaug iki 80 aukštų ir vienas iš aukščiausiu pastatų pasaulyje ~500 metrų aukščio dangoraižis (su "antena" 577 m) . Bendras plotas ~ 190 000 m2 .Pats prekybos centras konkrečiai užims vienuoliką aukštų ir bus kaip atrama daugiaaukščiams pastatams. Pastate galės vienu metu tilpti ~ 200 000 lankytojų per dieną. Architektai - Dar al Handasah, interjero dizaineriai - Richmond International. Viso komplekso aplink Al Haramą vertė ~ 18 milijardų dolerių.

Komplekso ''Abraj Al-Bait" dangoraižių sąrašas:
    1. Hotel Tower 577 m ( renderyje- H)
    2. Hajar 260 m (renderyje - C)
    3. ZamZam 260 m (renderyje - D)
    4. Sarah 240 m (renderyje - K)
    5. Maqam 240 m (renderyje - F)
    6. Marwah 240 m (renderyje - B)
    7. Safa 240 m (renderyje - A)

Namų puslapis: http://www.abrajalbait.com/main.html

Renderiai:

...pats pastatų kompleksas:

..vaizdas iš komplekso pastatų į Haramą:

"Antena" + laikrodis, gan idomus sprendimas kaip moderniam dangoraižiui :

Palyginimui:

Statybų eigą rodančios nuotraukos :

Aš nuo saves galiu tik pasakyti : BAISUS MONSTRAS

-----------------------------------------------------------
    Taip pat prie to pačio, galima paspoksoti ir į keletą Mekos centro plėtros pasiūlymų Idomus dalykai darosi švenčiausiame islamo mieste :

{Jabal Omar Project}

{Jabal Khandamah Project}

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Labai panašu į Maskvos architektūrą. Tas bokštas su likrodžiu ir mėnuliu, tai gyva kopija Maskvos universiteto ir kitų 50-tų metų Maskvos pastatų
      Parašas :)

Comment

Parašė Ežiukas Rodyti pranešimą

Aš nuo saves galiu tik pasakyti : BAISUS MONSTRAS
        Pilnai sutinku su tavimi. Atsiimu savo žodžius dėl gigantomanijos JAE, ir tą patį išsakau apie Saudi Arabiją! Čia gal kokios varžybos, kas ką aplenks arabų pasaulyje ir Artimuosiuose Rytuose.

Taip pat prie to pačio, galima paspoksoti ir į keletą Mekos centro plėtros pasiūlymų Idomus dalykai darosi švenčiausiame islamo mieste

{Jabal Omar Project}

/\ Labai primena didžiulę tvorą nuo kaimyno ir šiuos darinius pasaulio istorijoje, tik ši siena bus aukščiausia pasaulyje :

Berlyno siena

Ir Jeruzalės raudų sieną
        Paskutinis taisė tivoli; 2007.04.26, 11:36.
        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
        Dordrechtas/Haarlemas
        Nesebaras/Plovdivas
        Kiolnas

Comment

Idomus, faktas : Mums "non-muslims" negalima įvažiuoti į šventąjį Mekos miestą, tai aš pavyzdžiui šiais pastatais pasigrožėti galėčiau tik iš tolo

Comment

/\ Palauk kol 7 kartus apjuos didesne tvora Meką, tai iš toli tik daugiaukštę sieną matysi
            Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
            Dordrechtas/Haarlemas
            Nesebaras/Plovdivas
            Kiolnas

Comment

vienas baisiausių projektų man, sunku ka nors ir komentuot

Comment

Išvaizda pastato gal ir baisi, bet tai įspūdingumo šiam projektui tikrai netruksta vien ko Haramo mečetė ko verta

Comment

Dydžiu, tūriu ir forma labai panašūs būsimieji Lietuvos Prokuratūrų rūmai Vilniuje

Comment

beabejo aukštis, mastelio masyvumas yra, taciau kompozicinis sprendimas, o ypač fasadų išvaizda tragiška, nors juk tai arabai, todėl manes tai nestebina, kad siekiama padaryt kazką tokio kas yra daroma Vakarų pasaulyje, o jie tai daro savo "stiliumi"

Comment

Tas kompozicinis sprendimas, ypač fasadų priklauso nuo aplinkos. Pažiurėkite kaip gi atrodo mečetė. Ir toks monstras tikrai komponuojasi gerai į bendrą vaizdą mano nuomone. Nelabai kaip atrodytu stikliniai dangoraižiai prie betoninės mečetės ir akmeninių kalvų.

Comment

tai ir noriu pasakyti, kad visi aplinkiniai pastatai yra tokie, kurie neigia tai, kas statoma, toks akcentas, ne šventykla ( kas būtų dar ne taip baisu) yra hibridinis monstras-tikras išsigimėlis, jei pas juos niekad nebuvo tradicijų statyt modernius stiklinius su aplinka "bendraujančius" bokštus, kam reikia bandyt lygiuotis į kažką? juk jie turi savo išskirtinumą, savitumą

Comment

Parašė Metropolis Rodyti pranešimą
                          Dydžiu, tūriu ir forma labai panašūs būsimieji Lietuvos Prokuratūrų rūmai Vilniuje
                          Reikia tiketis kad arabai to nesuzinos, nes bus kaip Apple parduotuvej New York'e, kuria arabai palaike pasityciojimu is ju kubo.

O tas monstras tai ir man pasirode kaip SSRS "dangoraiziai" stalino laikais.

Comment

Pritariu visiems, pasibaisėjusiems šiuo kompleksu

Comment

Visai grazus tas kompleksas.

Juokauju. Istikro nieko grazaus as sitame komplekse nematau. Bet jeigu jiems grazu, tai ir man grazu.
                              "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

Comment

Baisesnio komplekso nemates ir isvis kat per kaina 18mlrd

Comment

http://www.cgarchitect.com/user_artwork/Abraj-B.jpg

Sis randeris pvz man graziai atrodo, bet nemanau kad isties taip bus.

Comment

Pinigų pertekliaus ir saiko bei skonio stygiaus išdava...

Comment

Boze moi... Tai cia vadinasi grazu? Suderge arabai savo sventaji miesta Tas pastatu isdestymas, o dar laikrodis... Ziauru
                                      Snowflakes will attack U <3

Comment

Working...
                                      X