Gal šia tema (apie H2O ) reiktų naują tema sukrrt, nes čia ne į temą D
Parašė Paulius
Man atrodo jis kažkada vistiek baigsis. Nesvarbu, kad jo daug išgarinama ir panašiai, bet jo daugiau iš niekur neatsiranda O panaudotas vanduo teka į kanalizaciją.
Kokią dar temą, Pauliau nesąmones šneki, vanduo niekada nesibaigs, vanduo amžinai cirkuliuoja. Gal mokykloj dar mokys apie tai.
Atvykau i dubaju pasipraktikuoti pusei metu, tai dar 4 menesius chia gyvensiu, veliau grisiu i Swiss. O Dubai Marinos Fotkius tai esu pridares tikrai nemazai. Ji dar vadinama New Dubai. O tai tam yra skirta tema, ar patalpinti tiesiog i Dubajaus tema, o gal sukurti nauja?
Kurk naują O ten lauksim Tavo reportažų iš ivairių vietų Laaaabai norisi kuo daugiau pamatyti Dubajaus
Iš Ežiuko pateiktos schemos, šiam dangoraižyje turėtų įskurti pats aukščiausias klubas pasaulyje, vos po "privite floors" aukštais...Įdomus vaizdas turėtų būt, šoki pagal electro house'ą ir matai vienoje pusėje dykumą, kitoje dangoraižius...Bet vistiek, man šis projektas yra tuštybių mugė (nes ne "iš reikalo" statomas aukščiausias pasaulio pastatas)!
Atrodo tiesiog neitiketinai. O siaip ziurint i Searsa statyta 1931 ir taipeju, ne toks ir jau didelis skirtumas, keista... Na dabar prasidejo naujos aukscio varzybos... Tikekimes Burj Dubai ilgai siuo titulu nesidziaugs... Beje idomu, kur yra aukscio riba, bent jau siuolaikinems technologijoms...
Atrodo tiesiog neitiketinai. O siaip ziurint i Searsa statyta 1931 ir taipeju, ne toks ir jau didelis skirtumas, keista... Na dabar prasidejo naujos aukscio varzybos... Tikekimes Burj Dubai ilgai siuo titulu nesidziaugs... Beje idomu, kur yra aukscio riba, bent jau siuolaikinems technologijoms...
Ne Sears, o The Empire State Building.
Ir kokios dar kompencacijos- reikia dykumą paversti į kažką kas žmones pritrauktų kad pinigai reidietų kai nafta pasibaigs. Aukšti pastatai vienas iš tų dalykų.
Ir kokios dar kompencacijos- reikia dykumą paversti į kažką kas žmones pritrauktų kad pinigai reidietų kai nafta pasibaigs. Aukšti pastatai vienas iš tų dalykų.
O tau tai labiau neprimena rusiškos gigantomanijos manijos Maskvoje? Principas tas pats: Rusų oligarchai-arabų šeichai-tuštybė-kuo didesnį, kuo aukštesnį! O naftai pasibaigus, nebūtinai reikia išleisti pinigus iš kart, galima taupyti ir rezervuoti sunkesniems laikams kaip Norvegija. Čia mano nuomonė.
O patys pastatai Dubajuje tuoj pasieks ozono zonos pradžią, tad viršutinių aukštų gyventojai galės grožėtis nerealiu vaizdu iš viršaus, bei gaudyti kiekvieną oro gurkšnį per deguonies kaukę
Turbut yra teisybes del "gigantomanijos", jos netruksta nei Rusijoje, nei JAE. Skirtumas tik tas, kad JAE valgo savo sali kur kas efektyviau ir siuolaikiskiau.
Parašė John
JAE tiesiog maksimaliai isnaudojo savo naturaliu resursu (naftos) privalumus. Tai gerai iliustruoja ir ju GDP per capita (pagal CIA factbook'a - $49,700). Tokiomis salygomis ir "gigantomanija" yra pateisinama, skirtingai, nei slubuojancioje Rusijoje.
Jonai, truputėlį aiškumo įvesiu- GDP vienam žmogui skaičiuojama imant tik JAE piliečius, tuo tarpu tam pačiam Dubajuje, vienam pieliečiui tenka 4 užsieniečiai. Perskaičiavus GDP pagal realiai dirbančius žmones, skaičius išeitų kurkas mažesnis
Nepaisant to, tu visiškai teisus kalbant apie "naftinių" pinigų panaudojimą. JAE tai daroma labai efektyviai ir jau dabar naftos pramonės dalis jų BVP vos siekia 20% ir nuolat mažėja.
Bet man vis tiek santūresnio pinigų pasišvaistymo ir investavimo norėtųsi...Man pavyzdys yra Norvegija, kur tas pats BVP žmogui Norvegijoje yra 43 500 $, o JAE yra tik 29 000 $ pagal IMF (labiau patikima statistika, nes, įskaiiuojami infliacijos rodikliai). Nors ką daro JAE yra nepaprasta, bet galima būtų ir kukliau Nors pas arabus ne tas mentalitetas turbūt kaip pas norvegus
Tivoli visokiu yra visokiu ir reikia Manau , jei visi pagal vieną mentalitetą gyventume butu nelabai idomu. Beto arabų projektai tik į gerą mūsų forumui : )
Lithuanian Top 5 tallest buildings
1. Europa Tower 126 m. 33 f.
2. Pilsotas 112 m. 34 f.
3. Arfa 100 m. 29 f.
4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.
Jau pagaliau prasidejo fasado apdailos darbai. Geguzes 21d.
Lithuanian Top 5 tallest buildings
1. Europa Tower 126 m. 33 f.
2. Pilsotas 112 m. 34 f.
3. Arfa 100 m. 29 f.
4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.
Comment