Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LV. Rygos Kipsalos vizija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

dekui uz mapus bet man smulkesniu reikia nors gal ir sitie tiks
    gerai geros man keliones

jei ten nusigausiu tai parvesiu photo

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Buvau šį savaitgalį Rygoje. Oras buvo nekoks.
      Kažkaip būnant Rygoje visa informacija apie jų projektus žymiai lengviau įsisavinama
      Taigi perskaičiau visas pasakas SSC apie Kipsalos ir kitus Rygos projektus (27 puslapiai, labai dėkui Gačiui).

Dzegužkalns. Gegučių kalnas.
      Aukščiausia Rygos vieta (~25 m virš jūros lygio). Kaip lygumoje, tai visai nemažai.
      Vaizdelis į Kipsalą ir į senamiestį. Priekyje esantys kaminai – dažų fabrikas.

Kiek dešiniau, link centro esantį žvakių fabrikėlį (tiksliau, Žemės ūkio mašinų gamyklą) nusipirko VP Market. Ten ketinama statyti du 30 a. dangoraižius ir, žinoma, “Maximą”.

Kai nelijo, neblogai pasivaikščiojau po Kipsalą. Pasiskolinau žemėlapį iš Gačio SSC.

Dangoraižius ketinama statyti salos pietinėje dalyje, šalia "Saulės akmens".
      Sprendžiant iš dabartinių Rygos kamščių, po “Saulės akmens” atidarymo ta vieta galutinai užsikimš.
      Jokie sunkvežimiai ten neprivažiuos ir vizijos liks popieriuje dar kelis metus.

Keletas Kipsalos nuotraukų
      Nuo tiltuko per Zundo protaką

Vaizdelis iš salos į “Saulės akmenį”

Saloje yra parodų centras.
      Kaip tik vyko statybų paroda. Tokios nykios parodos neteko matyti jau 10 metų.
      Viduj viskas nušiurę. Kažkuo priminė 1994 m. visokių prekių parduotuvę ar mugę.
      Nuotraukų, žinoma, nevertėjo daryti.

Vidurinėje salos dalyje naujieji latviai lūšnų vietoje statosi kotedžiukus ir nuosavus namus.
      Ten tikrai jokių dangoraižių nebus.
      Gamyklos po truputį pertvarkomos į kitą paskirtį .
      Salos rajonas kažkuo iš tolo primena mūsų Užupį..

Keletas namų palei Balasta dambį.

Vaizdelis nuo Kipsalos į kitą Dauguvos pusę.
      Vienas iš nedaugelio vykdomų projektų – “Centra nams” – gyvenamasis ir biurai.
      7 aukštai šalia senamiesčio. Visai neblogai. Bet tik tiems, kas ten įsikurs

Comment

as tik norejau pasakyti kad pakolkas pats ispudingiausias ir geriausiai atrodantis pastatas rigoje (bent mano nuomone) yra ju televizijos bokstas

toliau seka senamiestis , ku toliau nuo jo eini tuo jis graziau atrodo bokstu dauguma vienoje vietoje savo daro

dar toliau saules akmens bet jis dabar labai niuriai atrodo vienas kaip baslis dikumoje vienu zodziu bent pakolkas nesiziuri

a toliau visa kita kas liko

P.S : ir dar ryga ir vilniu liginti tikrai nelabai kaip gaunasi atskiru zanru miestai ....

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Nagi labai gražios nuotraukos
          Mano galerija Flickr'yje

Comment

Working...
          X