Stokholmas-Flemingsberg. Į pietus nuo Stokholmo esančiame didelio priemiesčio Flemingsberg (Huddinge savivaldybė) centre bus vykdoma centro teritorijos konversija. Porjektas, kurio pavadinimas "South Business District [i Flemingsberg]" apima mišrios paskirties tankų rajoną su 30-38 a. pastatais. Vystytojas - "Fabege", architektai - BIG, projekto statusas - patvirtintas.
Stokholmas.-Norra Djurgårdsstaden. Ladugårdsgärdet pabaigtas statyti naujas gyvenamosios paskirties pastatas "79&Park" (arch. BIG). Pastatas išsiskiria tvarumu, moduliniu dizainu bei kalvą primenančia forma.
Žodis savotiškas asocijuojasi su blogu, čia labiau tiktų tokie žodžiai puikus, nuostabus.
Ne, blogas nėra.
Kas yra savotiškas? 1. turintis tik sau būdingų ypatybių, išsiskiriantis iš kitų, savitas, originalus 2. turintis keistų ypatybių 3. tam tikru požiūriu panašus į ką, laikytinas kuo 4. savarankiškas, nepriklausomas 5. sau pačiam priklausantis 6. atitinkantis prigimtį, įgimtas 7. dukart tiek imtas, dvigubas 8. tikrinis
Pastatas įdomus, bet iš toli atrodo gana chaotiškai ir kaip scena iš kai kurių post-apokaliptinių filmų. Iš arti vaizdas visai kitoks. Ko gero labai daug pridės per kelis metus suaugsiantys želdynai.
Aš, aišku, nekritikuoju. Tiesiog išreiškiu man sudarytą įvaizdį iš įkeltų foto Kaip bebūtų, BIG darbai man prie širdies.
Upsala. Kiek anksčiau skelbiau apie įdomų biuro pastato projektą Upsalos mieste. Šiuo metu 'Juvelen' (arch.:Utopia Arkitekter; LEED Platinum Plus Energy) jau pastatytas prie pat miesto geležinkelio stoties. Tai vienas stoties rajono pertvarkymo projektų.
Pastatas įdomus, bet iš toli atrodo gana chaotiškai ir kaip scena iš kai kurių post-apokaliptinių filmų. Iš arti vaizdas visai kitoks. Ko gero labai daug pridės per kelis metus suaugsiantys želdynai.
Aš, aišku, nekritikuoju. Tiesiog išreiškiu man sudarytą įvaizdį iš įkeltų foto Kaip bebūtų, BIG darbai man prie širdies.
Stokholmas-Norra Djurgårdsstaden. Kitoje to pačio rajono pusėje šiomis dienomis naikinamas buvęs naftos terminalas Loudens oljehamn su atitinkama uosto infrastruktūra (iškeliama už miesto ribų, arčiau atviros jūros). Ten tikrai vaizdai labiau primena apokalipsę.
Stokholmas-Sollentuna. Dar vienas pabaigtas projektas yra 15 a. biurų pastatas "Färgskrapan" šiaurinio priemiesčio Sollentuna stoties rajone. [nuotraukos kiek senesnės]
Stokholmas. Pabaigti statyti abu projekto 'Norra Tornen' (arch.: OMA, 110m., 33a. ir 125m., 36a.) pastatai. Komplekso paskirtis yra gyvenamoji bei pastatai žymi naujojo rajono Hagastaden pradžią keliaujant iš Stokholmo centro pusės Solnos savivaldybės link.
Geteborgas. Masthuggskajen rajone įsibėgėja projektų "Våghuset & Brick Studios" statybų darbai. Tai vienas teritorijos pertvarkymo etapų. Palaipsniui pertvarkoma visa miesto centre esanti krantinė. Taip pat šiame rajone bus statoma dirbtinė sala bei naujas pirsas kruiziniams laivams.
Comment