Daugpilyje ir jo apylinkėse lankausi keliskart per metus, tikrai tenka girdet latviu kalba
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LV. Daugpilis / Daugavpils
Collapse
X
-
Parašė lukasb Rodyti pranešimąKlausimas tiems kas lankėsi Daugpilyje. Ar bent kartą ten girdėjot kalbant latviškai? Ar vien rusų kalba? Nes pagal statistiką, Daugpilyje latvių 20%.
Comment
-
Parašė lukasb Rodyti pranešimą
Hmmm gali būt nes kai lankiausi Jelgavoj, ten rusų kalbos girdėjau daugiau nei latvių. Nors latvių ten 60%. Latviai turbūt namisėdos xD
Vienintelė išimtis, kaip minėjau, Kuldiga. Ten tarp dominuojančios lietuvių turistų minios, kalbančios lietuviškai, galima išgirsti ir vieną kitą latvį.
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąLiepojoje dar dazniau lankausi, ten su latviu kalba tikrai man nepanasu, kad problema yra. O del Kuldygos tai irgi nevisai sutikciau, kaip ne keista, lietuviu sutinku mazai, ko nepasakysi apie Liepoja ar Venstpili. Pastebeciau, kad Latvija lankau labiau ne sezono metu
Comment
-
Parašė lukasb Rodyti pranešimą
Hmmm gali būt nes kai lankiausi Jelgavoj, ten rusų kalbos girdėjau daugiau nei latvių. Nors latvių ten 60%. Latviai turbūt namisėdos xD
rusas su rusu rusiškai
rusas su latviu rusiśkai
latvis su latviu latviškai
Todėl net esant daugiau latvių, rusiškai girdėsis daugiau dėl latvis su rusu rusiško kalbėjimo.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Ne, tiesiog jei eina rusas ir latvis jie dažniau kalbės rusiškaj nei latviśkai.
rusas su rusu rusiškai
rusas su latviu rusiśkai
latvis su latviu latviškai
Todėl net esant daugiau latvių, rusiškai girdėsis daugiau dėl latvis su rusu rusiško kalbėjimo.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
O čia kažkokia Latvijos specifika? Nes Lietuvoje per visą gyvenimą su jokiu Lietuvoje gyvenančiu rusu turbūt nesu nė karto kalbėjęs rusiškai. Išskyrus kelis kartus, kai teko bendrauti su matomai neseniai iš Rusijos/Baltarusijos/Ukrainos atvykusiais rusakalbiais, kurie dar nespėjo išmokti kalbos.
- 3 patinka
Comment
-
Statistika man kelia nuostabą, nes kad ir kur buvau Latvijoje, latvių kalbą girdėti tekdavo ypač retai. Pavyzdžiui, Liepojoje etninių rusų oficialiai yra apie 30%, bet pasiklausius žmonių gatvėje pasidaro akivaizdu, kad realiai matyt arčiau 70-80%. Spėju nemaža dalis rusų per visokius surašymus tiesiog pažymi varnelę, kad yra latviai ir dėl to statistika rodo pieno riebumą.
Vienintelė išimtis, kaip minėjau, Kuldiga. Ten tarp dominuojančios lietuvių turistų minios, kalbančios lietuviškai, galima išgirsti ir vieną kitą latvį.
- 1 patinka
Comment
-
O čia kažkokia Latvijos specifika? Nes Lietuvoje per visą gyvenimą su jokiu Lietuvoje gyvenančiu rusu turbūt nesu nė karto kalbėjęs rusiškai. Išskyrus kelis kartus, kai teko bendrauti su matomai neseniai iš Rusijos/Baltarusijos/Ukrainos atvykusiais rusakalbiais, kurie dar nespėjo išmokti kalbos.
Comment
-
Parašė lukasb Rodyti pranešimąKlausimas tiems kas lankėsi Daugpilyje. Ar bent kartą ten girdėjot kalbant latviškai? Ar vien rusų kalba? Nes pagal statistiką, Daugpilyje latvių 20%.
Nors PoDV iš savo bendrabučio Dainavos rajone nuolat virkauja apie tai, kokia Lietuva yra Mažoji Rusija, bet jam reikėtų nuvažiuoti Daugpilin, kad suprastu kas yra "russkaya pribaltika".It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 2 patinka
Comment
-
Daugpilis nepasakyčiau kad savo išvaizda labai skiriasi nuo kokios Liepojos (esančios visai kitame Latvijos gale), Rygos rajonų už centro ribų, ar nedidelių miestelių. Toks "natūralumo" vaibas yra apskritai Latvijai būdingas stilius. "Per daug nesugadintas visokiais žolės pjovimais, dažymais, renovacijomis"
Parašė lukasb Rodyti pranešimąHmmm gali būt nes kai lankiausi Jelgavoj, ten rusų kalbos girdėjau daugiau nei latvių. Nors latvių ten 60%. Latviai turbūt namisėdos xD
Tai matyt panašiai ir Latvijoje. Latviai šneka savo kalba namie arba jeigu yra grupelė žmonių, kurioje visi vien latviai. Kadangi Latvijos miestuose šansai, kad jeigu yra keli žmonės ir visi bus tik latviai, yra gana menki, tai pagrindinė tarptautinio bendravimo kalba tampa rusų. Aišku, galėtų būti latvių, bet inercija, įpratimas, ir matyt ne per didžiausi pačių latvių veiksmai pakeisti situaciją.
O čia kažkokia Latvijos specifika? Nes Lietuvoje per visą gyvenimą su jokiu Lietuvoje gyvenančiu rusu turbūt nesu nė karto kalbėjęs rusiškai. Išskyrus kelis kartus, kai teko bendrauti su matomai neseniai iš Rusijos/Baltarusijos/Ukrainos atvykusiais rusakalbiais, kurie dar nespėjo išmokti kalbos.Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.01.05, 13:33.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Ignalina Rodyti pranešimąVisagine irgi daug kas iš principo nekalba. Šalčininkuose manau irgi. Lietuviškai (ar latviškai, šiuo atveju) dauguma prabyla tada, kai išeities nebėra.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Daugpilyje žmonės ne tik kalba rusiškai, bet ir atrodo kaip Rusijoje.
Nors PoDV iš savo bendrabučio Dainavos rajone nuolat virkauja apie tai, kokia Lietuva yra Mažoji Rusija, bet jam reikėtų nuvažiuoti Daugpilin, kad suprastu kas yra "russkaya pribaltika".
Mano paties užfiksuotas vaizdas Daugpilio centre neįgaliųjų parkinge. Mašina su RUS numeriais ir koloradke ant priekio per dvi neįgaliųjų vietas. Lietuvoje tokių vaizdų jau seniai nepamatysi
- 1 patinka
Comment
-
O taip.
Mano paties užfiksuotas vaizdas Daugpilio centre neįgaliųjų parkinge. Mašina su RUS numeriais ir koloradke ant priekio per dvi neįgaliųjų vietas. Lietuvoje tokių vaizdų jau seniai nepamatysi
Ruskelis su koloradke - gal turistas, gal pas bobutę Daugpilin grįžęs anūkas. Bet ir vietiniai ten tokie įdomūs - slankiojantis tamsaus gymio jaunimėlis odinėmis striukėmis, bobos kaip iš Maskvos olimpiados laikų ir t.t.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Aš irgi šitame parkinge visada statau. Ten man atrodo, jei neklystu, 2 valandos nemokamai, ir reikia lapelį su laiku palikti po stiklu. Tai kiek pastebėjau, aš vienintelis tą lapelį sąžiningai palieku Kitiems tokie briedai nerūpi. Įdomu, ten tikrina bent?
Šiaip šalia esanti centrinė pėsčiųjų gatvė, vedanti link stoties, visai gerai atrodo, ir parkas su fontanu šalia. Ditton Nams man asmeniškai kažkodėl nejauki vieta. Šalia neblogas kinų restoranas, ten duoda knygelę pasirašyti su gražiais palinkėjimais, tai pasirašę pagrinde lietuviai, arba vietiniai rusai.
Kiek pastebėjau, tai Visaginas neblogai sugyvena su Daugpiliu, matyt jiems tai arčiausias didesnis miestas kur galima apsipirkti ir t. t. bet liaudis pakankamai stipriai skiriasi. Visagine labai daug inteligentiškų žmonių, o Daugpilyje dauguma žmonių tokie... Paprastesni.Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.01.05, 14:11.Snowflakes will attack U <3
- 2 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąStatistika man kelia nuostabą, nes kad ir kur buvau Latvijoje, latvių kalbą girdėti tekdavo ypač retai.
Latvijos rusakalbiai matyt kitaip auklėti, pas juos garsus kalbėjimas, kvatojimasis, bliovimas yra norma ir tai labai jaučiasi kad ir nuėjus į kokį prekybos centrą ar pan.
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Mano subjektyvia nuomone - latviai, kaip beje ir lietuviai, yra tylūs žmonės. Pas mus (matyt ir pas juos) garsus kalbėjimas, ypač viešose vietose, bendru atveju yra laikomas nekultūringu elgesiu. Todėl, išskyrus patologinius atvejus, garsiai tarškantį latvį (ar lietuvį) išgirsti gana sunku.
Latvijos rusakalbiai matyt kitaip auklėti, pas juos garsus kalbėjimas, kvatojimasis, bliovimas yra norma ir tai labai jaučiasi kad ir nuėjus į kokį prekybos centrą ar pan.
Rusai, kaip bebūtų, irgi yra gana šaltos, šiaurietiškos kultūros tauta. Nelyginami su italais, kur atėjus šeimai į prekybos centrą, jie susikalba iš skirtingų skyrių.
Manyčiau, kad Latvijoje rusų kalba tiesiog tapo "lingua franca" bendrauti tarp skirtingų tautų, dėl to jos išskirtinai daug. Beje, net su lietuviais latviai labai noriai bendrauja rusų kalba, o estai preferina anglų.Snowflakes will attack U <3
Comment
Comment