Aš ir norėčiau pasidalint keliomis nuotraukomis is šiokio tokio turisteko po South Downs.
Nakty praleides Brighton ryte patraukiau pajuriu. Ejau na ura neturedamas galutinio tikslo
Septynios seserys (Seven Sisters) - skardžių grupė Pietryčių Anglijoje prie Lamanšo sąsiaurio, South Downs dalis. Šalia šių skardžių yra Cuckmere upės slėnis, čia upė ir įteka į Lamanšą. Šiek tiek mano pasivaikščiojimų 2011 m. vasaros pavakare. Iš pernai metais aplankytų vietų ši buvo viena iš įspūdingiausių. Gaila, kad turėjau mažai laiko. Apie vietovę: http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Sisters,_Sussex
Nuostabi vieta. Vienas gražiausių UK kraštovaizdžių.
Visiškai sutinku. Įkeliu dar nuotraukų iš tos puikios vietos. Nuvažiavau ten autobusu pavakaryje iš Braitono, kuriame tuo metu gyvenu. Vaikštant apniuko oras ir pradėjo lyti, be to jau vakarėjo, tad nuotraukose apniukęs dangus. Vos spėjau į paskutinį į Braitoną grįžtantį autobusą.
11.
12.
13.
14. Žiūrint į nuotrauką gana sunku suprasti, jog skardžio aukštis nuo jūros apie 150 m.
15. Mastą gali padėti suvokti ant skardžio tolumoje stovintis žmogus:
O ar nebaisu vaikščioti ant skardžio krašto? Jei netyčia paslystum ant žolės ar koks gabalas uolos nubyrėtų?
Ne, juk aš juk ten neužsiiminėjau kokiais nors ekstremalesne veikla, pvz. nesėdėjau nukaręs kojas žemyn ant skardžio krašto, tad nebuvo ko ir bijoti Tiesiog kaip ir visur, laikaisi elementarių savisaugos taiskyklių ir viskas.
Dar kelios nuotraukos:
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27. Upės slėnis:
28. Karo meto įtvirtinimai:
29.
30.
31.
Tuo ir pabaigiu su nuotraukomis iš Seven Sisters vietovės, ačiū už dėmesį.
Sprendžiant iš apšiurusios aplinkos turėtų būti nedidelė.
Nemanau, kad tai rodiklis, cia kazkokias Snipiskes visi linksniuoja kur atseit apsiure, bet verte milijonai
Gal tiesiog cia zmones nuo seno gyvena ir jiems nerupi bling bling susitvarkyt, o gal ir pinigu neturi. Va parduos i tures gal.
Juk apskritai ir Lietuvoje prie puikiu gamtovaizdziu, tarkim ezeru kainuoja kazkas, o cia isvis ispudinga
Comment