Tikrai gražios nuotraukos Kaip pavyko tiek kadrų nutraukti metro stotyse?
Apsižvalgai, ar nieko pavojingo nėra, staigiai pykšt ir slepi Bet šiaip milicijos metro dabar mažiau nei būdavo seniau.
Bet užtat metro toks gana nemalonus incidentas įvyko, kuriame ir aš galėjau netikėtai sudalyvauti. Vaikinas nusižudė nušokdamas po metro traukiniu tos pačios linijos, kuria keliomis minutėmis išvažiavau aš (kitaip sakant, kitas po maniškio). Bent porą minučių būčiau uždelsęs tai "šiokią tokią" traumą būčiau turėjęs
Kai prieš porą metų Maskvoj buvau tai niekas nedraudė metro fotografuot. Iš pradžių dar irgi kažkaip atsargiai į šitą reikalą žiūrėjau, o paskui nebesukau galvos.
Ir apskritai vienintelis žmogus Maskvoje man aiškinęs, kad negalima viešoje vietoje fotografuoti buvo LG traukinio palydovė Baltarusijos stoty.
Žinau, kad po teroristinių atakų metro, buvo griežtai į tai žiūrima. Spėju, kad jau atleido vadžias Bet vis tiek nesinorėjo rizikuot ir aiškintis su jais.
Norėčiau ten po tas erdves raudonojoje aikštėje palakstyti , bet kažkaip nesiryžčiau į Rusiją važiuoti, nes visiškai rusų kalbos nemokų. O iš visokių pasakojimų susidariau nuomonę, kad tai ne pati saugiausia vieta, ypač nesuprantant vietinės kalbos .
Na, šioks toks nejaukumo jausmas yra. Milicija gali tavęs susitikus paprašyti dokumentų, tai jeigu nemoki kalbos ir esi vienas, gali iškilti šiokių problemų. Ir šiaip reikia saugotis, ką fotografuoji, nes aš netyčia nufotografavau įdomų daugiabutį centre, tai iš karto pribėgo apsauga ir liepė ištrint nuotraukas. Pasirodo, ten kažkokie turčiai gyvena. Kad fotografuoti negalima nebuvo jokių ženklų (arba bent nepastebėjau).
Bet bendram išprūsimui nuvykti rekomenduočiau visiems. Ypač idealizuojantiems ją. Nors kas žino, gal kai kurie labai pamils Maskvą. Man asmeniškai Maskva yra miestas-vampyras. Jėgas greitai išsunkia. Gyventi jame nenorėčiau.
Bet bendram išprūsimui nuvykti rekomenduočiau visiems. Ypač idealizuojantiems ją. Nors kas žino, gal kai kurie labai pamils Maskvą. Man asmeniškai Maskva yra miestas-vampyras. Jėgas greitai išsunkia. Gyventi jame nenorėčiau.
Miestas įspūdingas vien dėl savo dydžių. Gali mėgt ar nemėgt Rusijos, bet tokio pastatų gigantiškumo ir tokių plačių gatvių viso miesto mąstu, o ne atskirų rajonų, turbūt niekur daugiau pasauly nerasi. Kai pas mus Lietuvoj didmiesčiuose 70-ųjų, 80-ųjų miegamieji rajonai apstatyti 5, 9 ar retais 12 aukštų daugiabučiais, tai Maskvoj adekvačiai 18, 24 ar 30 kažkelių aukštų monstrai. Kai Lietuvoj prospektas su 3 eismo juostom į vieną pusę(su retom išimtim 4) yra riba, tai Maskvoj tai dažniausiai yra eilinė šalutinė gatvė. O pagrindiniai miesto magistraliniai prospektai turi po 5 nuolatines eismo juostas, atskirom atkarpom ir daugiau. Miestas labai tankiai apgyvendintas ir pagrindinę jo dalį juosia MKAD(po 5 juostas į kiekvieną pusę, bendras ilgis 109 km) - žiedinis miesto aplinkelis. Tai yra reali miesto teritorija - 877 km2, kurioj gyvena turbūt daugiau nei 90% maskviečių, ko pasekoj Maskva yra ne tik vienas iš didžiausių, bet ir tankiausių pasaulio miestų. Nors formaliai kai kurie tikrai gigantiški rajonai ir šiaip miesto teritorija skaičiuojasi ir už MKAD. Kai Lietuvoj visur greitis 50, neskaitant išimčių, tai Maskvos pagrindiniuose prospektuose mažiau 80 nerasi, eismo srautas be kamščių dažnai juda apie 100 km/h. Nuo miesto centro iki MKAD spindulys siauriausiose vietose apie 15 km, ilgiausias atstumas(šiaurės ir pietų kryptymis) po 20 km. T.y. nuo šiaurinio miesto krašto iki pietinio bus apie 40 km nesibaigiančio miesto beveik tiesia linija, iš vakarų į rytus apie 30. Čia jeigu apsiribojant vien MKAD.
Comment