Nerealu įdomu kiek milijardų išleista statant šį grožį... dėkui, vytauc
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
RU. Maskva / Москва
Collapse
X
-
Parašė ANDRIUSO tai ziurau Kosmoso viesbucio jau visai nebeliko? Bei dar vieno pastato, salia...Jei jau Duma tep gerai nuo Ohotnyj Riad matosi?
Comment
-
Parašė vytauc
1) Naujai pastatyta Jėzaus išganytojo cerkvė. Originalas išsprogdintas Stalinui įsakius ~1930
2) Baisingas paminklas Petrui I
2) O man jis originalus ir visai gražiai bent iš nuotraukų atrodo.
Pats aš nesu buvęs Maskvoje, bet su paskutiniu metu vis didėjantis noras man ten apsilankyti . Šiaip ar taip tai arčiausias DIDMIESTIS prie marijos žemės. Ir istorija miesto neįtikėtinai turtinga. Architektūra ir vieną iš labiausiai pasauliui žinomu (jeigu kam ji nepatinka , tai skonio reikalas. Tik kartais pradedu maniti, kad tai labiau susieta su rusijos kaip tironės "niekinimu" . Bet tiek to kičas ar ne kičas, bet tikrai yra į ką pažiurėti). Iš viso šito norėčiau Vytaucui užduoti klausimą apie finacinę puse šios kelionės, tai yra: bilietų kainos iki maskvos, maskvoje, kokios kainos mieste, kokios nakvojimo galimybės ir panašiai. Ačiū iš anksto ...
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Didziausias minusas patys "traukiniai". Stotys pagal senoves standartus tai buvo is 10 padarytos 10+. Naujausia stotis pagal dabartinius standartus, tai paprasciausio prekybos centro stiliumi, tikriausiai nebereikia V.Putin paminklu is marmuro pastatyti, o jie ten tiktu. Aciu uz informatyvias nuotraukas, beje, kaip tokioje tamsoje ir be blico tai labai puiki nuotrauku kokybe.:dumas:
Comment
-
Parašė Ežiukas1) Kodėl stalinas įsakė susprogdinti cerkvę, nelabai suprantu.
2) O man jis originalus ir visai gražiai bent iš nuotraukų atrodo.
Pats aš nesu buvęs Maskvoje, bet su paskutiniu metu vis didėjantis noras man ten apsilankyti . Šiaip ar taip tai arčiausias DIDMIESTIS prie marijos žemės. Ir istorija miesto neįtikėtinai turtinga. Architektūra ir vieną iš labiausiai pasauliui žinomu (jeigu kam ji nepatinka , tai skonio reikalas. Tik kartais pradedu maniti, kad tai labiau susieta su rusijos kaip tironės "niekinimu" . Bet tiek to kičas ar ne kičas, bet tikrai yra į ką pažiurėti). Iš viso šito norėčiau Vytaucui užduoti klausimą apie finacinę puse šios kelionės, tai yra: bilietų kainos iki maskvos, maskvoje, kokios kainos mieste, kokios nakvojimo galimybės ir panašiai. Ačiū iš anksto ...
1) bolševikų įsigalėjimo laikais buvo išsprogdinta ar kitaip sunaikinta nesuskaičiuojama daugybė cerkvių ir vienuolynų- Stalinui ši cerkvė akis badė nes matėsi pro kabineto langus, be to ji buvo didžiausia Maskvoje
2) Paminklas iš tiesų atrodo tragiškai- kiek vėliau įmesiu nuotraukų iš arčiau, gelėsi įvertinti.
Kas liečia kelionės kainą:
Billietai ten atgal traukiniu (kupe) 360 Lt, arba (plackartas) 220 Lt.
Vienkartinė turistinė viza į Rusiją ~200 Lt
Tranzitinė Baltarusijos viza ~20 Lt
Privalomas draudimas į Rusiją 10 d. 23 Lt
Registracija atvykus į Maskvą- 50 Lt
Iš viso: 513 Lt (važiuojant plackartu)
Transportui per dieną reikia ~10 Lt- nors man užteko mažiau, nes po centrą slankiojau pėsčiom.
Bilietai į muziejus ir parodas nuo 5 iki 20 Lt. Reikia kaip įmanoma apsimesti vietiniu- tada prasisuksi pigiau, nes užsienio turistams bilietai brangesni
Maistas priklauso nuo poreikių- jei susitaikai su "fastfood'u" su 20-25 lt per dieną prasimaitinsi, jei pasiseks, gal ir pigiau, nors šiaip kavinės yra labai brangios- mūsų mąstais.
Dėl gyvenimo nepatarsiu, nes buvau apsistojęs pas gimines. kiek žinau- didžiausia problema yra būtent tai- ekonominės klasės viešbučių ir hostelių Maskvoje beveik nėra
Užtat degtinė- 10 lt/0,5 l
Jei bus dar klausimų- rašyk
Comment
-
Berods šiuo vaizdeliu prasidėdavo "Eurovizijos" transliacijos :
Vytauc, ačiū už ekskursiją po vieną didžiausių pasaulio miestų.Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net
Comment
-
Parašė vytaucKosmoso viešbutis yra prie VDNCh ir bent prieš 3 metus stovėjo ir griūti nesiruošė Prie Ochotnyj rjad buvo viešbutis Maskva (berods). Ji nugriovė ir dabar perstatinėja. ]
Na, gal ne Kosmosas.... bet buvo kone 18 aukstu viesbutis Tverskaja-Jamskaja gatves gale, kuri i kremliu atsitrenkia... Na, netoli merijos pastato. Tiesiog neatkreipiau i ta vieta demesio paskutinio apsilankymo metu....
Comment
-
Parašė ANDRIUSNa, gal ne Kosmosas.... bet buvo kone 18 aukstu viesbutis Tverskaja-Jamskaja gatves gale, kuri i kremliu atsitrenkia... Na, netoli merijos pastato. Tiesiog neatkreipiau i ta vieta demesio paskutinio apsilankymo metu....
Comment
-
Vizos kaina tokia pat kaip pačios kelionės "neskaniai skamba"
"Registracija atvykus į Maskvą- 50 Lt" - apie toki dalyką pirmą kartą girdžiu. Gal galima būtu išsamiau ?
Beto nesikuklink dėti ir nelabai vykuses nuotraukas
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Parašė EžiukasVizos kaina tokia pat kaip pačios kelionės "neskaniai skamba"
"Registracija atvykus į Maskvą- 50 Lt" - apie toki dalyką pirmą kartą girdžiu. Gal galima būtu išsamiau ?
Beto nesikuklink dėti ir nelabai vykuses nuotraukas
Nuotraukų dar bus- dar ir nusibosti spės
Comment
-
Parašė Hunte-rGražu, prabangu, bet visiškai senamadiška...
Comment
Comment