o gal kas turi jurmalos nuotrauku. Labai idomu butu pamatyti vandens atrakcionu parka. Niekada neteko jo matyti, o atsiliepimu esu girdejes daug..
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LV. Jūrmala
Collapse
X
-
Parašė Draugeliso gal kas turi jurmalos nuotrauku. Labai idomu butu pamatyti vandens atrakcionu parka. Niekada neteko jo matyti, o atsiliepimu esu girdejes daug..
Daugiau - http://www.akvaparks.lv
Beje, kitame Jūrmalos gale, Vaivaruose, yra ir "Nemo" akvaparkas
http://www.nemo.lv
-
Grįždamas iš Rygos prasukau pro pajūrį ir Kemerus (Kemeri).
Ķemeri (Kemerai)
Anksčiau buvo žymus balneologinis kurortas, žinomas ne mažiau nei mūsų Druskininkai.
Dabar miestelis ištuštėjęs ir apleistas.
Toks likimas būtų laukęs ir Druskininkų, jei Sodra sausmečiu (užtrukusiu gal dešimtmetį) nebūtų rėmusi sanatorijų
Dabar belieka sukti filmus apie III pasaulinį karą arba sulyginti su žeme.
Žymusis Kemerų viešbutis (1933-1936 m., arch. E.Laube) remontuojamas.
Teko ten būti anksčiau. Medžio interjeras ne mažiau įspūdingas už išorę.
Rygos įlanka už Ragaciemo.
Comment
-
LV. Jūrmala
Atskiras temas forume turi Ryga, Liepoja, Daugpilis ir likusi kaimyninės šalies dalis.
Kadangi Jūrmaloje lankosi ypač daug lietuvių, atskira tema neturėtų būti apsnūdusi.
Jūrmala tęsiaisi kelias dešimtis Rygos įlankos pakrante. Čia buvo mėgstama vasarojimo vieta dar caro laikais. Kaip atskiras vienetas ji į kurta 1959 m., sujugus kelias pajūrio kurortines gyvenvietes Majuorus, Dubultus, Dzintarus ir kt.), Kemerų kurortą ir pramoninį Sluokos (Sloka) miestą.
http://www.jurmalaonline.com/map/jurmala_map.htm
Iš vienos pusės miestą riboja Rygos įlanka, iš kitos - Lielupė. Todėl įvažiavimą lengva kontroliuoti. Įvažiavimas parai kainuoja kaip ir prieš 10 metų - 1 Ls (5 Lt). Prie posto nuolatos budi policininkai, laukdami užsižiopsojusių lietuvių (jie yra pagrindinė klientūra).
Comment
-
Juomos gatvė / Jomas iela
Nors per kelerius paskutinius metus Jūrmala labai pasitvarkė, bet nušiurimas jaučiasi ir pagrindinėje gatvėje
Mažiau žmonių lankoma atkarpa link Dzintarų yra labiau sutvarkyta ir žymai jaukesnė dėl gausių želdinių
Jūrmalos medinės kurorto architektūros svarbiausi objektai koncentruoti ties Juomos gatve
Comment
-
Dzintarų miško parkas / Dzintaru mežaparks
Juomos gatvės pabaigoje yra parodų pavilijonas. Kol atsidarė paroda, pasivaikščiojome po greta esantį parką.
Tie pavilijonai - WC su dušais
Parke įrengtos riedutininkų trasos
Kai prastesnis oras, čia yra ideali vieta atsikratyti vaikais
Pas latvius ne tik Ventspilyje, bet ir Jūrmaloje pasirūpinta aktyviu laisvalaikiu parke.
Lietuvos kurortuose nieko panašaus kol kas nėra.
Comment
-
Nedidelė įžanga.
Įdedu poros metų senumo Jūrmalos vaizdus, tiksliau tai, ką pavyko gauti atmetus šeimos nuotraukas. Įspūdis - latviai jūrą turi tik iki Ventspilio, o toliau - baisi nešvari bala. Na ir tiek apleistų pastatų bei dykviečių Lietuvos pajūry niekur nemačiau. Daug kas orientuota rusams. Gyvenom Majori - centre, tai Jomas iela gal ir įdomiausia, tik prie jūros neveda.
P.S. Buvo rugsėjo pabaiga, nors oras labai geras. Antrą dieną neliko persirengimo kabinų. Trečią dieną neliko tualetų ir šiukšliadėžių. Ketvirtą mes nebebuvom...
Cenrtinė gelbėjimo stotis. Įspūdis, kad viską užrakino, ir kuo skubiau pabėgo.
Jomas iela ir anksčiau visai padoriai atrodė, pagal Romo nuotraukas - lyg vakar būčiau (gal vienas kitas pastatas, pamenu, ten keli aptverti buvo). Bet kaip šalia jos. O dėl parkų vaikams tai jie visur mus lenkia.Paskutinis taisė Almis; 2010.12.07, 00:52.
Comment
-
Ačiū visiems už nuotraukas!
Parašė Almis Rodyti pranešimąBuvo rugsėjo pabaiga, nors oras labai geras. Antrą dieną neliko persirengimo kabinų. Trečią dieną neliko tualetų ir šiukšliadėžių. Ketvirtą mes nebebuvom...
Cenrtinė gelbėjimo stotis. Įspūdis, kad viską užrakino, ir kuo skubiau pabėgo.
Comment
-
Jūrmaloje, Juomos gatvės (Jomas iela) pabaigoje yra ir kuklus technikos muziejus
Daugiau nuotraukų - temoje Technikos muziejai Europoje
Comment
-
Superinės nuotraukos, buvau keletą kartų ir aš Jurmaloje, sužavėjo savo medine architektūrą. Jos ten tikrai daug. Tikėkimės jos neužgoš stikliniai ar gelžbetoniniai pastatai. Nors buvau gal prieš kokius 3 metus, gal jau užgožė??? Man nerealus tas pastatas, kur pakrantėj, ten senosios gydyklos???
Lietuvoje tokių neturim, jūros vėjas ir bangos neleidžia, o pas juos įlanka, gali sau namukus drasiai statytis ant "jūros kranto" smagu.
Beje, gal kas turit Laimos Vaikulės namo foto? Girdėjau, kad prieš kelis metus prie jos namo Lietuvos agentūros rengdavo ekskursijas lietuviams. Buvo svarbiausias lankytinas objektas Jūrmaloje, o gal net ir visoje Rygoje Paskui neapsikentusi Laima ir kaimynai užsidėjo šlakbaumą
Comment
Comment