Sveiki gyvi. Kas užsukat į mano kampelį internete, tai žinot, kad praėjusią savaitę buvau išvykęs plačiosios Europos pažiūrėt ir savęs parodyt Maršrutas buvo maždaug toks - išvykimas iš Vilniaus, kelionė per Lenkiją su trumpais sustojimais pavalgyti ir pan., kelionė per Čekiją, nakvynė Čekijos mieste Brno, tada pusdienis Austrijos sostinėje Vienoje, po to kelionė į Slovakijos sostinę Bratislavą, ten nakvynė ir kitas pusdienis mieste ir galiausiai - atvykimas į Budapeštą. Ten nakvynė, geras pusdienis mieste ir kelionė per Slovakiją ir Lenkiją namo. Taigi, pradedam:
1. Varšuva pro autobuso langą
2. Keli Čekijos vaizdeliai:
3.
4. Brno pro viešbučio langą:
5. Dar vienas įdomus Čekijos vaizdelis - bažnytėlė didelio ežero saloje, į kurią nėra jokio tilto. Istorija čia yra tokia - kažkada šioje vietoje buvo kaimas, kuris vėliau užtvindytas, na o bažnytėlė stovėjo ant kalvos, tai va taip ir gavosi
6. O čia jau Austrijos vaizdai:
7.
8. Tipiškas Austrijos peizažas (toje pusėje, kurioje nematyti alpių). Tokių vėjo jėgainių tiesiog tiršta.
9. O štai ir pirmasis kelionės tikslas - Austrijos sostinė Viena. Labai gražus, išpuoselėtas ir prižiūrėtas miestas, tiesa - ir brangus. Tuo teko įsitikinti pietų metu, bet apie tai kiek vėliau
10.
11.
12.
13. Gal kas geriau nei aš mokantis vokiečių kalbą galėtų išversti kas čia skelbiama? Aš supratau, kad lyg ir pėstiesiems reikia saugotis vežimų, nes siaura gatvelė ir galima neprasilenkti. Ar kažkas panašaus.. P.S. Atkreipkit dėmesį kelintais metais šis "skelbimas" pakabintas.
14. Vietiniai padavėjai.
15.
16.
17. Čia yra pirmasis Vienos miesto "maketas". Aplik matyti dviguba gynybinė siena, na o pačios sienos likučiai nuotraukos kairėje, antrame plane.
18. Einame į miesto parką.
19.
20. Paminklas Richardui Strauss'ui
1. Varšuva pro autobuso langą
2. Keli Čekijos vaizdeliai:
3.
4. Brno pro viešbučio langą:
5. Dar vienas įdomus Čekijos vaizdelis - bažnytėlė didelio ežero saloje, į kurią nėra jokio tilto. Istorija čia yra tokia - kažkada šioje vietoje buvo kaimas, kuris vėliau užtvindytas, na o bažnytėlė stovėjo ant kalvos, tai va taip ir gavosi
6. O čia jau Austrijos vaizdai:
7.
8. Tipiškas Austrijos peizažas (toje pusėje, kurioje nematyti alpių). Tokių vėjo jėgainių tiesiog tiršta.
9. O štai ir pirmasis kelionės tikslas - Austrijos sostinė Viena. Labai gražus, išpuoselėtas ir prižiūrėtas miestas, tiesa - ir brangus. Tuo teko įsitikinti pietų metu, bet apie tai kiek vėliau
10.
11.
12.
13. Gal kas geriau nei aš mokantis vokiečių kalbą galėtų išversti kas čia skelbiama? Aš supratau, kad lyg ir pėstiesiems reikia saugotis vežimų, nes siaura gatvelė ir galima neprasilenkti. Ar kažkas panašaus.. P.S. Atkreipkit dėmesį kelintais metais šis "skelbimas" pakabintas.
14. Vietiniai padavėjai.
15.
16.
17. Čia yra pirmasis Vienos miesto "maketas". Aplik matyti dviguba gynybinė siena, na o pačios sienos likučiai nuotraukos kairėje, antrame plane.
18. Einame į miesto parką.
19.
20. Paminklas Richardui Strauss'ui
Comment