Po tokių įspūdingų nuotraukų prisijungsiu ir kuklesnes savąsias.
Talinas nebuvo kelionės tikslas (žr. temą Estijos įžymybės). Per valandą apibėgom senamiestį, "atsižymėjom", ir tiek. Dauguma vaizdelių iki ašarų pažįstami...
Atvažiavus su mašina, geriausia ją palikti dykvietėje (hm, keista, Taline tokių dar esama!) prie keleivinio uosto. Nemokama, bet dėl saugumo niekas negarantuoja.
Paskui reikia pereiti nepaprastai sudėtingą sankryžą, kur bent penkis kartus, kaip tyčia, pėstiesiems paerzinti, užsidega raudonas šviesoforo signalas. Ir greiti gi vietiniai žmonės.
Kelionę galima pradėti ir nuo šiaurinių vartų (nežinau, kaip jie vadinasi). Bet pakeliui būtinai verta pamatyti memorialą "Estonijos" katastrofos aukoms atminti. Granito plokštėje yra ir lietuviškų pavardžių...
Vartai į senamiestį.
Malonios gatvelės, tik nežmoniškai tuščia.
Ar Tomas dar vietoj?
Viduramžiška mugė Rotušės aikštėj. Tą dieną buvo ir alaus šventė. Mes pavėlavom. Visi jau pakuojasi.
Lipam į viršų.
Gatvelė į aukštutinį miestą.
Gretima gatvelė.
Visa tai galima rasti atvirukuose, bet nepamatyti negalima.
Ši bažnyčia labai panaši į Rygos šv. Jokūbo katalikų katedrą. Tik daug didesnė. Apskritai vokiškai skandinaviškas standartas.
Kaip tik sia vasara ten buvau,. Ir galiu pasakyt, jog Talinas yra visapusiskai grazus miestas, tiek senamiestis, tiek ir naujasis dangoraiziu kvartalas, o ypac graziai visas sitas derinys (senamiescio ir naujamiescio) ziurisi is tolo, is Piritos. Tad nemanau kad Talinas turi tik grazu senamiesti...
Kaip tik sia vasara ten buvau,. Ir galiu pasakyt, jog Talinas yra visapusiskai grazus miestas, tiek senamiestis, tiek ir naujasis dangoraiziu kvartalas, o ypac graziai visas sitas derinys (senamiescio ir naujamiescio) ziurisi is tolo, is Piritos. Tad nemanau kad Talinas turi tik grazu senamiesti...
Tik dabar suzinojau , kad Tallinno senamieste esanti Sv. Olav baznycia buvo auksciausias pastatas pasaulyje nuo 1549 iki 1625. Aukstis buvo 159 metru , iskaitant vadinama antena kurios dabar nera po kaskio incidento su zaibu . Net gera pasidare, kad as buvau uzsikores ant "ex-highest in the world ":
Šiems pastatams yra sukurta atskira tema "cafe international", kur ch1le karts nuo karto įmeta naujų nuotraukų. O dėl aukščio, tai jie ir yra neaukštesni už "Europą".
Comment