Nuostabios nuotraukos.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
EE. Talinas / Tallinn
Collapse
X
-
Dėkui už atsiliepimus
Parašė Budulis Rodyti pranešimąGražios nuotraukos, Talinas tikrai palieka malonų įspūdį. Kas čia per pastatas:Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Na keliose nuotraukose Talinas pasirodė grynai kaip vienas Suomijos miestas - Tamperė (daug sodrių spalvų, šaltas klimatas, šaltas ir kažkuria prasme beveidis miestas ir kaip pats sakei mišrainė), jei ne tos bažnyčių smailės.
Beje, kas čia per bokštas? Nejaugi Vilniaus televizijos bokšto smailė matosi iš Radisson SAS? (Ir atsiprašau už tavo autorinio darbo sugadinimą)
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąNa keliose nuotraukose Talinas pasirodė grynai kaip vienas Suomijos miestas - Tamperė (daug sodrių spalvų, šaltas klimatas, šaltas ir kažkuria prasme beveidis miestas ir kaip pats sakei mišrainė), jei ne tos bažnyčių smailės.
Beje, kas čia per bokštas? Nejaugi Vilniaus televizijos bokšto smailė matosi iš Radisson SAS? (Ir atsiprašau už tavo autorinio darbo sugadinimą)
Dėl to bokšto, tai Talinas irgi ne išimtis, jame stovi panašus, tik 11 metrų žemesnis, nei vilniškis. Čia tokia ne itin kokybiška nuotrauka:
Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąO tas bokštas bent Talino miesto ribose? Nes kiek čia matau, tai šis "stulpas" kaip lyg ir miške įbestas stovi, kiek tolėliau nuo urbainistių ribų. O ten tolėliau, kas per pramoniniai pastatai stovi? Gal uostas?
Parašė Giedra70 Rodyti pranešimą11 Mantai paliko įspūdį. Kitą kartą gal galėtum numreruoti nuotraukas. Būtų lengviau komentuoti. Ačiū.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė spirit Rodyti pranešimąAr čia man tik taip vaidenasi ar kaip, bet 7os nuotraukos apačioje dešinėje aš matau Double-decker'į Kiek jų dar ten yra?
+ bus nuotraukų iš TV bokšto?
Gal kada bus, kol kas dar padaryt reikiaMano galerija Flickr'yje
Comment
-
Papildysiu. Beveik tuo pačiu metu (po savaitės) ir maršrutu (Talinas - Hiiumaa - Haapsalu - Muhu - Saaremaa - Kuressaare) teko lankytis Estijoje. Kai kurios nuotraukos labai panašios - turbūt kitaip ir neįmanoma iš tų vietų nufotografuot...
1. Latvija. Saulkrast. Privažiavimas prie pat jūros
2. Viešbutis Kopli rajone netoli jūros
3. TV bokštas. 314 m., pastatytas 1980
4.
5.
6.
7.
8.
9. Aleksandro Nevskio stačiatikių cerkvė
10.
11. Prezidentūra
12. Toompea pilies siena
13. Pikk jalg gatvė nuo Lossi plats aikštės
14. Toomkirik (St. Mary's) liuteronų-evagenlikų bažnyčia, pastatyta danų XIII a. Seniausia Estijoje
15.
16. Kiriku plats
17. Senamiesčio fragmentas
18. Siaura Toom-Ruutli gatvelė (galiu apsirikt)
Paskutinis taisė Almis; 2010.01.01, 15:46.
Comment
-
19. Informacinis stendas
20. Toompark ir Tallinna Kesklinna Valitsuse tutvustus (jei gerai supratau, tai bilietu kasos) pastato bokštelis tarp medžių
21. Nuo Patkuli apžvalgos aikštelės. Gynybiniai bokštai ir Oleviste
22.
23. Talino stogai nuo Kohtuotsa apžvalgos aikštelės
24. Vaizdas su Rotušės bokštu
25. Vaizdas su Holy Spirit bažnyčios bokštu
26. Vaizdas į uostą
27. Vaizdas su Oleviste bokštu
28. Niguliste per tvorą
29. Vėl Aleksandro Nevskio cerkvė
30. Toompea siena. Ši vieta vadinasi Taani kuninga aed
31.
32. Nuo Taani kuninga aed: Talino stogai ir...
33. ...Niguliste
Paskutinis taisė Almis; 2010.01.01, 15:48.
Comment
-
34. Leidžiamės žemyn Luhike jalg gatvele
35.
36. Restauruota XIII a. Niguliste (St. Nicholas) bažnyčia. Dabar menų muziejus ir koncertų salė
37.
38. Iš Pikk gatvės matosi Kohtuotsa apžvalgos aikštelė
39. Informacinis stendas
40. Puha Vamu kirik - Holy Spirit evangelikų-liuteronų bažnyčia
41.
42. Link Rotušės per "bandelių" gatvelę
43. Raekoja (Rotušė). XIV a. gotika
44. Raekoja plats. Lauko kavinės. Kiek supratau, suomiai tik iki čia daeina. Jiems ir kainos. Nukrypimas - Taline visas alkoholis parduotuvėse tik iki 20 val.
45. Vanaturukael gatvė prie Rotušės. Šioje ir Viru gatvėse kažkodėl visi ir renkasi
46. Viru gatvė
47. Viru vartai
Paskutinis taisė Almis; 2010.01.01, 15:49.
Comment
-
48. Muurivahe gatvė. Gynybinė siena. Šalia Viru gatvės, bet jau visiškai tuščia
49.
50.
51. Link Oleviste
52. Pikk gatvės pabaiga (arba pradžia) - Suur Rannavarav vartai
53. kitoje pusėje bokštas Paks Margaresta (Storoji Margarita)
54. "Trys seserys"
55. Oleviste (St. Olav's), XIII a. dabar baptistų bažnyčia
56. Laboratoorium. Gynybinė siena
57.
58. Gynybinė siena iš Suurtuki gatvės
59. Kooli
60. Gumnaasium
61. Apostlik Oigeusu kirik. Lyg ir buvusio vienuolyno kompleksas
62. Kažkoks pastatas
63. Gatvelės veda į Rotušę
64. Ir nuo jos
65. Pro Rotušę kita, nei aikštė, puse
66. Viru viešbutis
Paskutinis taisė Almis; 2010.01.01, 15:51.
Comment
-
Dėkui už puikias nuotraukas
Parašė Almis Rodyti pranešimą44. Raekoja plats. Lauko kavinės. Kiek supratau, suomiai tik iki čia daeina. Jiems ir kainos. Nukrypimas - Taline visas alkoholis parduotuvėse tik iki 20 val.
Comment
-
Išnaršyti visą senamiestį. Kiekvieną gatvelę . O dabar ten dar turėtų įvairūs kalėdiniai renginiai vykt. Užsikabarot į Olav Kiirik bokštą. Iš ten Talinas atrodo gražiausiai. Ir jei būsi ilgiau, verta neužsisėdėti. Verti dėmesio yra pajūrio skardžiai (O Šiaurės Estijoj jų nemažai). Aš buvau prie jų tik Saaremoj, o ne šiaurinėj Estijoj, bet pažystami sakė, kad ten dar įspūdingesni.
Paskutinis taisė index; 2009.12.22, 16:28.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąIšnaršyti visą senamiestį. Kiekvieną gatvelę . O dabar ten dar turėtų įvairūs kalėdiniai renginiai vykt. Užsikabarot į Olav Kiirik bokštą. Iš ten Talinas atrodo gražiausiai. Ir jei būsi ilgiau, verta neužsisėdėti. Verti dėmesio yra pajūrio skardžiai (O Šiaurės Estijoj jų nemažai). Aš buvau prie jų tik Saaremoj, o ne šiaurinėj Estijoj, bet pažystami sakė, kad ten dar įspūdingesni.
Ar verta eiti į uostą?
Comment
Comment