Siūlau prieš vasarinį užsienio nuotraukų antplūdį (ir aš žadu čia prisidėti ) padiskutuoti dėl forumo "Už sienos" tvarkos.
Siūlau prie temos pavadinimo pridėti dviraidį šalies indeksą.
Taip išvengtume bereikalingo temų pasikartojimo.
Tuomet paiešką reikėtų atlikti ne kelis kartus, pvz., "Estija, Estijos ar Estijoje", o surinkus "EE". (dabar apie Estijos provinciją informacijos reikia ieškoti temoje "Estijos įžymybės")
Žinoma, tvarkos labui reikėtų pasvarstyti, ar verta pervardinti ankstesnius temų pavadinimus - 15 psl..
Aš esu labai stipriai už tokį pervardinimą
Šiuo metu forumo "Už sienos" 1 psl. temų pavadinimai atrodytų taip:
EE. Vanalinn - Talino senamiestis
SI Triglav National Park
IT. Sicilija IV dalis
US. Vaikštinėjant po Čikagos didmiestį (
US. Mičiganas, JAV (
RU. Sankt Peterburgas (
PL. Krokuva {Krakow} (
EE. Įvairus Talinas. I dalis.
PL. Varšuva {Warszawa} (
AT. Austrija. Villach
IS. Reikjavikas (
IT. Sicilija II dalis
IT. Sicilija III dalis
SK. Bratislava
*??. DUBAJUS – miestas pralenkiantis žmonių fantazijas (
**Santiago Calatrava (
DK. Kopenhaga - pasakų miestas (
****GB Londono East Endas
IT Sicilija I dalis
TN Afrika, Tunisia (
Jei keliaujama po 2-3 šalis, gal reikėtų į temos pavadinimą įdėti. kelių šalių pavadinimus, pvz., "AT, CH, IT. Kelionė po Alpes".
Bet kaip taisyklė, iš rimtesnių kelionių šiais laikais būna tiek nuotraukų, kad jos ir iš vienos šalies netelpa į vieną temą.
Juk tam, kas norės matyti visą reportažą, galima nurodyti nuorodas pirmame savo kuriamos temos pranešime arba paraše.
Su Europos šalių kodais neturėtų kilti problemų.
Šaltinių šalių kodų pavadinimams galėtų būti Lietuvos banko ar muitinės puslapiai (jei reikės, galėsiu sukopijuoti).
Bet jau pervardinant pirmą puslapį kilo keli praktiški klausimai:
*Prisipažinsiu, kad neteko susidurti su Emyratais ir nežinau jų kodo. Kas ten buvo, tas turbūt žinos, kaip ta šalis vadinasi sutrumpintai.
**Santiago Calatrava - žmonėms šalių kodų gal nereikia
***reikia apsispręsti - GB arba UK. Pastarasis naujadaras man labiau primena Ukrainą (kodas - UA)
Be to, lietuviškose temose labai keistai atrodo angliški temų pavadinimai apie tas šalis, kuriose anglų kalba nėra gimtoji (Tunisas, Slovėnija, etc.). Anglų kalba visai natūraliai atrodo tose temose, kurios yra apie angliakalbes šalis (US, GB/UK, NZ, AU, ZA, etc.) .
EDIT. Jau radau šalių kodus Statistikos departamento puslapyje http://www.stat.gov.lt/uploads/docs/...2600ebd5de94d0
Wikipedijoje yra tik kodai (be šalių pavadinimo tame pačiame puslapyje):
http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0a...on%C5%B3_kodai
Siūlau prie temos pavadinimo pridėti dviraidį šalies indeksą.
Taip išvengtume bereikalingo temų pasikartojimo.
Tuomet paiešką reikėtų atlikti ne kelis kartus, pvz., "Estija, Estijos ar Estijoje", o surinkus "EE". (dabar apie Estijos provinciją informacijos reikia ieškoti temoje "Estijos įžymybės")
Žinoma, tvarkos labui reikėtų pasvarstyti, ar verta pervardinti ankstesnius temų pavadinimus - 15 psl..
Aš esu labai stipriai už tokį pervardinimą
Šiuo metu forumo "Už sienos" 1 psl. temų pavadinimai atrodytų taip:
EE. Vanalinn - Talino senamiestis
SI Triglav National Park
IT. Sicilija IV dalis
US. Vaikštinėjant po Čikagos didmiestį (
US. Mičiganas, JAV (
RU. Sankt Peterburgas (
PL. Krokuva {Krakow} (
EE. Įvairus Talinas. I dalis.
PL. Varšuva {Warszawa} (
AT. Austrija. Villach
IS. Reikjavikas (
IT. Sicilija II dalis
IT. Sicilija III dalis
SK. Bratislava
*??. DUBAJUS – miestas pralenkiantis žmonių fantazijas (
**Santiago Calatrava (
DK. Kopenhaga - pasakų miestas (
****GB Londono East Endas
IT Sicilija I dalis
TN Afrika, Tunisia (
Jei keliaujama po 2-3 šalis, gal reikėtų į temos pavadinimą įdėti. kelių šalių pavadinimus, pvz., "AT, CH, IT. Kelionė po Alpes".
Bet kaip taisyklė, iš rimtesnių kelionių šiais laikais būna tiek nuotraukų, kad jos ir iš vienos šalies netelpa į vieną temą.
Juk tam, kas norės matyti visą reportažą, galima nurodyti nuorodas pirmame savo kuriamos temos pranešime arba paraše.
Su Europos šalių kodais neturėtų kilti problemų.
Šaltinių šalių kodų pavadinimams galėtų būti Lietuvos banko ar muitinės puslapiai (jei reikės, galėsiu sukopijuoti).
Bet jau pervardinant pirmą puslapį kilo keli praktiški klausimai:
*Prisipažinsiu, kad neteko susidurti su Emyratais ir nežinau jų kodo. Kas ten buvo, tas turbūt žinos, kaip ta šalis vadinasi sutrumpintai.
**Santiago Calatrava - žmonėms šalių kodų gal nereikia
***reikia apsispręsti - GB arba UK. Pastarasis naujadaras man labiau primena Ukrainą (kodas - UA)
Be to, lietuviškose temose labai keistai atrodo angliški temų pavadinimai apie tas šalis, kuriose anglų kalba nėra gimtoji (Tunisas, Slovėnija, etc.). Anglų kalba visai natūraliai atrodo tose temose, kurios yra apie angliakalbes šalis (US, GB/UK, NZ, AU, ZA, etc.) .
EDIT. Jau radau šalių kodus Statistikos departamento puslapyje http://www.stat.gov.lt/uploads/docs/...2600ebd5de94d0
Wikipedijoje yra tik kodai (be šalių pavadinimo tame pačiame puslapyje):
http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0a...on%C5%B3_kodai
Comment