Puikios nuotraukos
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
GB. Kembridžas / Cambridge
Collapse
X
-
GB. Cambridge nuo vandens
Turėdamas laisvo laiko, po sesijos, vėl atvykau į Kembridžą (Cambridge). Paskutinį kartą čia lankiausi per Kalėdas, tad knietėjo pamatyti šį įstabų miestą vasarą. Iš pačio miesto neblogą neportažą buvo parengęs El_Greco, tad aš jums pateiksiu nuotraukas tik iš pasiplaukiojimo puntomis "Cam" upėje.
Puntos yra plokščiadugnės valtelės, panašiai kaip Venecijoje gondolos, naudojamos upėse ar kanaluose su sekliu dugnu. Vietoje irklų reikia su kartimi atsiremti į upės dugną ir taip irtis į priekį. Atrodo paprasta, bet kai pats pabandai, tai supranti, kad tai reikalaujantis pripratimo darbas. Tai gana populiari turistų atrakcija. Kviečiu paplaukioti kartu su manimi.
Išplaukiam iš puntų prieplaukos
Pastatai nuo vandens
Vienoje upės pusėje pastatai, kitoje - parkas
Upe reikia dalintis su antimis
Karaliaus koledžo koplyčia (Kings College Chapel)
Pakeliui daug tiltų tiltelių. Kaip matote nemažai puntų upėje, nors ir buvo darbo diena.
Savaitgaliais būna sudėtingiau (nuotrauka iš Wikipedijos)
Parkelyje studentai gulinėja, skaitinėja
Comment
-
Priekyje - "autobusas". Aš juos taip praminiau - profesionalūs puntuotojai vežioja turistus ir kartu pasakoja apie Kembridžą. Puikiai sugeba išvengti susidūrimų ir plaukia tiesiai, o ne taip, kaip tolumoje matomi puntuotojai.
Augalams čia tikras rojus
Bibliotekos pastatas
Dreifuojanti tuščia punta - greičiausiai nepririšta buvo.
Posūkis
Eismas
Comment
-
Augalija išsikerojus
Dar kartą atsigręžus
Toliau upėje jau rimti laivai
Paskutiniai namai prie upės
Grižtant atgal į prieplauką, teko ir man pasidarbuoti. Darbo ėmiaus iš peties - varinėjau po upę zigzagais vis bandydamas įvaldyti puntą.
Vienu metu nusprendžiau, kad viską lemia jėga, tad gerai įsirėmiau į dugną ir... kartis įstrigo, o mes plaukiam be karties Gerai kad pro šalį plaukė "autobusas" ir ištraukė mums tą kartį.
Apsidžiaugiau, kad ne man vienam taip atsitiko - šios merginos taip pat kartį paliko į dugną įbestą
Baigęs pasiplaukiojimą ir traukdmas namo, visai arti tako aptikau perinčią juodąją gulbę
Už kelių metrų įsikūrusi kita gulbė - baltoji - su "bjauriaisiais ančiukais"
Pabaiga.
Jei tik kada užsuksite į Kembridžą, tai toks pasiplaukiojimas tiesiog privalomas! Puikūs vaizdai ir įspūdžiai garantuoti
Comment
-
puntingas in the Cam river (cia taip vadinamas pasiplaukiojimas laiveliu) yra vienas is 10 must to do or see dalyku in UK.
Pauksciu priviso kad negaliu, neduoda man susikaupt 80 hours till submission"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Parašė JohnLyg is pasakos...
Anglijoje tiek daug nuostabiu mazu miestuku. Gal kada nors issiruosiu i pazintine kelione su sita salimi (o gal ir ne... po beveik 3 metu rezidencijos be Londono, Windsoro ir Littlehamptono dar niekur taip ir nebuvau)"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Dekui už vieną iš pačių orginaliausių reportažų. Vis tik iš vandens pasaulis dar kitoks
O senoji Anglija yra senoji Anglija... ka bepridursi...
To De Sadas ir John
Vaikinai - o jūs apsileidę. Turit tokią proga pamatyti įdomią šalį ir snaudžiat.
Tik fotoaparatus nepamirškit pasiimti keliaudami.
O paukščiai - jėga. Nesikabinėk prie jų.
Comment
-
Dėkui už šiltus atsiliepimus. Džiugu, kad jums patiko.
DeSadas, jei aš gyvenčiau Kembridže, tai turbūt irgi niekur nevažiuočiau - taip jis man patinka.
John, iš Londono King's Cross stoties traukinys į Kembridžą važinėja labai dažnai ir kelyje užtrunka apie 40min. - 1val. Tam net ruoštis nereikia. Tad tik pirmyn!
Comment
-
Parašė John.. po beveik 3 metu rezidencijos be Londono, Windsoro ir Littlehamptono dar niekur taip ir nebuvau)
Sekmadieni i Sevenoaks trauksiu.Seip galvojau reikejo pasigirt
Grazios foto.
Comment
Comment