Kad nelabai. Suformuluosiu klausima kitaip: kodel Kroatija neatitinka ES reikalavimu ir kokiu, kai tuo tarpu neturtingesnes salys atitinka? Ypac Rumunija su Bulgarija
Kiek man teko girdeti ten bunant, kad Kroatija nera ES nare ne del ekonominio lygio, nes jis gan aukstas, bet del karo nusikalteliu isdavimo, kurie Kroatijoje yra nacionaliniai didvyriai.
Siandien pamatysim dvi Kroatijos salas. Bendroj sumoj Kroatijai priklauso apie 1200 salu. Salu pakrantes ilgis yra ilgesnis uz pagrindines pakrantes ilgi, todel Kroatija ir didziuojasi savo papludimiais. Vienintelis (kiek as zinau) smeletas Kroatijos papludimys yra saloje Brac, miestelyje vadinamu Bol.
Nuotrauka is interneto:
Visi Kroatijos papludymiai yra uoleti, ir Bol yra tikrai kitoks. Bet palyginus su Baltijos juros smeliuku, nepratusiam jaunam organizmui vaiksciojimas Bol zvyru primena jogo treniruotes
Atplaukiam i Bol miesteli:
Cia jau kita Hvar sala
... ir miestelis Jelsa
Kita savaite imesiu Plitvicos ezeru ir kriokliu nuotraukas.
Nuotrauku serijos neitiketinai profesionalios. Galima ziureti po kelis kartus.
Zveju prieplauk man stipriai primine analogiska Maltoje Kaip ir tos didziosios plytos, is kuriu pastatyta dalis pastatu.
Dekui.
As apstulbintas tavo reportazo. Man turbut neikandamas igudis toki kieki fantastisku dokumentaciniu nuotrauku padaryti. Tikrai ispudinga: ir salis, ir foto.
Siandien idesiu paskutines nuotraukas is sios keliones. Sios nuotraukos yra darytos Plitvice ezeru ir kriokliu parke. Tai fantastisko griozio vieta. Siam groziui perteikti mano sugebejimu neuztenka. Noreciau dar ten sugrizti ir padaryti daugiau nuotrauku.
Kadangi i Plitvice uzsukome grizdami namo ir kolegos norejo pamatyti daugiau per ribota laika, nuotraukos darytos paskubomis. Neturejau pakankamai laiko prisitaikyti, nustatyti kompozicija ar teisingus parametrus. Tuo labiau, kad anksciau kriokliu neteko fotografuoti.
Aciu visiem kas sulaukete keliones pabaigos, uz gerus zodzius. Kai zinai, kad kazkam yra idomios tavo nuotraukos, stengiesi jas daryti dar geresnes.
Aciu uz demesi. Iki kitu ispudziu
Comment