Of course you then right on it WH. My apologize
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LV. Ryga / Rīga
Collapse
X
-
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
-
Parašė Whose Homepage..
I am really enjoying this wonderful photo series you made.
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Parašė Maris VX...
Btw, it`s not Lāčplēša gatve, it`s Blaumaņa gatve
Comment
-
I will be sitting in this traffic jam tomorrow around 8.20. Every day...
Now those three stars have been taken away for repair. For the first time since 1930ies
Yes, I am working there. But now we are moving out to Centre, too little place for our growing collective:
This one is taken from "Konventa seta", "Jana seta" is just behind the wall to the left (as if it is possible to know all of this)
That's Ministry of Agriculture. Parex bank are promising to build the most beautiful skyscraper in Riga somewhere else - let's see. Btw in front of this highrise the superugly car parking is demolished now - to free up space for new office complex:
Konservativus latviai dangoraižių statymo klausimais vis žada žada, bet taip ir nepastato kokios nors "kompanijos" šiam dangoraižiui.
Kiek suprantu sala nėra senamiesčio regimojoje zonoje, tai aš niekaip nesuprantu kodėl latviai "stabdo" su aukštuminių pastatu plėtra šioje saloje.
Other things - infrastructure in Kipsala was not prepared - now they are building large electricity sub-station on Daugavgrivas street, new road network was approved just some weeks ago. A lot of work is done to make great highrise district.
Hope, I understood Lithuanian correctly
Thanks, Ežiukas, this is wonderful thread, really!!!!
Comment
-
Ohhh Gatis Thanks for you too, for the explanations about kipsala's future . I'm really lookin forward for the new skyscrapers on Kipsala. But of course I just could talk about what I see . I should read more about it
Paldies Gatis
Comment
-
Dabar turiu truputi laisvo laiko pratęsiu temą .
Labai geras dalykas yra šiltą dieną pasivaikščioti po kokios nors upės (šiuo atveju Dauguvos) pakrante. Dauguvos pakrantė ties senamiesčiu gerai sutvarkyta ir tikrai smagu pasivaiksčioti (ir svarbiausia kojas paįlsinti ). Beje pakrantėje nemažai sovietinio palikimo, tai yra kelios sovietinius laikus menančios skulptūros, bei vienas kitas komiblokiškai atrodantis pastatas.
Rygoje tikrai netruksta prašmatnių mašinų . Viena porelė netokiu prašmatnių sutiko man popozuoti .
Vėl traukiam per senamiestį. Doma laukums. Doma aikštėje yra toks neprastai atrodantis pastatas, jame įsikuręs Latvijos radijas.
Kiekvienas kvailelis tikrausiai negali atsispirti nufotografuoti plokštės sakančios , kad Rygos senamiestis yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą. Istorinis Rygos centras į UNESCO paveldo sąrašą buvo įtrauktas 1997 metais (Vilniaus 1994 metais ). Latviai sąraše turi du įrašus Lietuva keturis. Dėlto lietuvoje yra du kartus daugiau paveldo, ir žinoma du kartus daugiau ką reiktu saugoti .
Vienoje iš senamiesčio gatvelių "užstriges" eskavatorius.
Dar vienas automobilis. Negalėjau nesusilaikyti padaryti jo nuotrauku, nes prisipažinsiu toks automobilis mano svajonių mašina . Ford Mustang .
Kadras pakėlus galvą į dangų .
Gatis tikriausiai daugiau ir įdomiau papasakotu kas čia yra statoma. Tikriausiai koks nors prekybos centras. Nors gal aš klistu. Pastatas statomas šalia Universalinės parduotuvės "Centrs", Audėjų gatvėje. Bet esmė, kad tai bus kiek aš suprantu stiklinis pastatas viduri senamiesčio, kas manau nelabai jau ir teigiamas dalykas .
Vaizdas tik įšėjos iš senamiesčio per Audėjų gatvę į K. Barona gatvę. Vaizdas į centrą .
Šiek tiek iš arčiau. Įspūdingai tokios gatvės žiurisi .
"Prekybiškiausias" prekybos centras Rygoje (Vilniaus Akropolio alternatyva Rygoje) autobusų ir traukinių stoties rajonas. Jame yra Rimi , Origo, Stockman, Coco-сola plaza ir dar daugelis "įžymybių".
Leidžiantis į požeminę perėją.
Vienas iš pirmųjų vaizdų kurį pamato turistai įšlipę iš autobuso. Autobusų stoties aikštelė.
Nereikia pamiršti, kad tiesiai už visu aukštos klasės parduotuvių ir elitinių prekybos centrų yra prasčiausia (mano subjektyve nuomone) Rygos centro vieta. Tai yra Centrinis turgus . Visokiausio plauko "veikėjų" susirinkimo vieta. Užtenka pasidairyti aplinkui, laiminga, besišypsanti veidą beveik neįmanoma pamatyti. Aplink vienos bobutės, emigrantai iš kaukazo šalių (šnekantis vien n*** b*** k**** kalba), policija , ir vienos ir tos pačios prekės kurias tau nori įbrukti vos ne kiekvienas aiškindamas, kad tik pas jį nuostabiausia prekė, o pas kitus tik "fuflo" iš lenkijos . Baisiausias dalykas, kad ši vieta tik koks 200 m nuo senamiesčio ir centro ir tai pirmas vaizdas kuri pamato turistai atvaževę į Ryga. Man tokie reikalai sukelia tik šiurpoli ir gailesčio jausmą Rygiečiams , jiems turėtu būti nelabai smagu savo svečiams pirmiausia rodyti kokia vietą. Šioje vietoje esu ne kartą sulaukias grasinimų, kad gausių "v rozų" jei neduosiu parūkyti . Bet šį kartą kažkodėl buvau drąsus ir nusprendžiau padaryti kelias nuotraukas. Fotoaparato vaizdas kažkodėl prekiautojus šiame turguje veikia dvejopai: vieni pradeda brukti prekias kuriu atseit niekur daugiau negausi, o kiti keistesni pradeda nuo objektyvo slapstytis. Nusprendęs nupaveiksluoti močiutę pardavinėjusia moteriškas pėdkelnias, nustebau, kaip ji pradėjo slėpti savo veidą galiausiai susikišo savo pėdkelnias į maiša ir tiesioginia šio žodžio prasme pabėgo . Bet kadras liko, gal jinai kokias paieškoma ?
"Bazaras" viduri miesto centro.
Galiausiai greitai prabėge turgų, atsisėdome priešais Latvijos akademijos pastatą, paįlsinti kojas. Čia mumis susidomėjimą išreiškė labai įdomus šuneliai. Šeimininkė jiems susukusi "bigudukus", bei aprengus drabužėliais, gerai šuneliai gyvena pagalvojau , tai ne maniškis .
Stotelė priešais Latvijos akademijos pastatą.
Pats akademijos pastatas nuo žemės į viršų. Pastatas yra 108 metrų aukščio. pastatytas pries 51 -rius metus. Ištikro džiugu , kad Vilniujo tokios "štanpovkės" nepastatė.
Įėjom į vidų. Įlipom į lifta ir pakilom į 15-ą aukštą , tikėdamiesi, kad niekas nieko nepaklaus ir neužkalbins, nes asmeniškai aš beveik nė vieno žodžio latviškai nežinau . Pačiame pastate kaliduriai labai siauručiai ir langų jose neradome ( o į auditorijas patekti nepavyko). Bet netyčia radome įėjimą į laiptinę . Iš čia padariau keleta prastos kokybės nuotraukų per apdergtą stiklą . Vaizdas į šiaurės rytus.
Vaizdas per tą patį langą , tik labiau į vakarus. Puikiai matosi "Reval Hotel Latvija".
Vaizdas tiesiai į Šiaurę. Ryga tikrai nemenkas miestas.
Tas pats vaizdas tik priartinus. Gailas, kad neplauti langai labai sumažino tokių nuotraukų kokybę .
Vaizdas labiau į rytų pusę. Vaizdas į Grizinkalnis rajoną, matosi Ziedondarzs parkas.
Perėjom į kitą pusę. Į kitą laiptinę. Iš čia vaizdas atsivere į pietvakarius. Apačioje Maskavas gatvės rajonas. Dauguva. Latvijos televizijos pastatas.
Centrinio turgaus teritorija .
Latvijos televizijos pastatas žiurint iš Latvijos akademijos lango 15-ame aukšte.
Aš esu paranojiškas aukščio bailys . Truputi padrebinęs kinkas padariau šia pačios laiptinės nuotrauką. Laiptinė kiek aš supratau atlieka rūkamosios vietos paskirtį .
Šita nuotrauka padaryta iš vyru tualeto. Darant nuotraukas atėjo akademijos studentas ( nejaunas studentas) ir pradėjo man kažką labai įšsamiai aiškinti , pasakęs jam " ja, ja, ja , paldies " greitai iš tualeto pasišalinau. Likau nesuprastas . O Vaizdas į pietričius į maskavos rajoną ir rytinę Zakusalos dalį.
Pats Maskavos (Maskvos) rajonas turi savo slapto žavesio .Nežinau kaip jį apibudinti, bet labai įdomu jame daryti nuotraukas. Reikia pabuvoti , kad tarp tu griuvėsiu ir baigiančių savo amžių pastatų kažka mielo ir teigiamo įžiurėtum. Bet man labai patinka šitas Rygos rajonas savo atmosfera ir unikalumu . Tai nevienintelis toks pastatas "maskachkoje".
"Paveldas".
Yra ir tokių pastatų. Tikriausiai tokio tipo maskvos rajono greitu laiku nebeliks, kaip ir šnipiškių, bei kalvarijų Vilniuje. Aš nesakau, kad tai blogai, bet vistiek kažkaip savotiškai gaila .
Tipinė maskvos rajono gatvė. Akmeninis grindinis, bėgiai, laidai ir seni seni pastatai aplink.
Pavarges Maskvos rajono gyventojas , įlsisi ant saulutės .
Pratęsių kaip turėsiu laisvesnio laiko ....Paskutinis taisė Ežiukas; 2006.04.18, 02:49.
Comment
-
Parašė RomasO, Ežiuk, tu jau visai neblogas Rygos ekspertas
Net į Mokslų akademijos pastatą pavyko pasikelti.
Ar kartais nekilo noras viduje pafotografuoti?Paskutinis taisė Ežiukas; 2006.04.18, 11:54.
Comment
-
Pauliak :
Comment
-
Parašė vytaucEžiuk, paskutinė dalis pati įdomiausia buvo
Man kartais atrodo, kad tu tyčia taip rašai
Comment
-
Parašė topstarcanadaAciu Eziuk uz nuotraukas. Labai idomios nuotraukos. O tas turgus ne savo vietoje, manu ji reikti is ten iskelti.
Comment
-
And yet more thanks, Eziuk!
You took an amazing amount of photos and covered so much territory in that one-day visit!
Parašė GatisParex bank are promising to build the most beautiful skyscraper in RigaOriginally Posted by
Comment
Comment