Ryga iš tikrųjų vertas dėmesio miestas. Bet jei dar niekad nesilankei Rygoj, tai patarčiau pirmą kartą vykti su turizmo agentūra, tiesiog dėl gido paslaugų O jau kitus kartus atvykus galima apžiūrėt tas vietas, kuriose buvai, pamatysi kaip kas pakito ir atsiminsi kas tai per pastatas...
www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Toliau vaikštom po Rygos centrą
Tarp Blaumaņa (Blaumanio) ir Dzirnavu (Malūnų) gatvių bus vykdomi du dideli projektai. Vieno iš jų statybų aikštelė.
Turbūt langų ugniasienėse savininkai nebus labai patenkinti
K.Barona iela
Fasadai...
Lietuviškas "Europa Royale" viešbutis
Gražus moderno namas
Jis priklauso Rygos latvių draugijai
Iš pradžių kilo klausimas - pvz., Vilniuje yra lenkų, žydų, rusų namai, bet nėra lietuvių draugijos namų (nekalbu apie reemigrantus). Vėliau išaiškėjo, kad Rygos latvių draugija įsisteigė dar caro laikais, kai mieste vyravo vokiečių pirkliai bei dvarininkai ir rusų valdininkai
Visgi, yra ir Vilniuje lietuvių namai, bent jau visai neseniai dar buvo, Pamėnkalnio gatvėj. Jų funkcijos dabar, kad ir tarybiniais metais, nesuprantu.
Kad jau tema atgaivinta, tai ir aš idėsiu keletą foto darytų lygiai tą patį mūsų kovo ilgąjį savaitgalį kada čia lijo, o ten švietė saulė
Ryga kitu kampu:
Gatvelė netoli Laimos saldainių fabriko.
tikrai, viena iš gražaiausių Baltijos valstybių sostinių. gražios foto. esu ten buvęs daug kartų. ir vat vienas dalykas, kuris mane sudomino, tai turėjęs būti Rygos metro. Apie ji galima paskaityti čia (rusų kalba): http://pribalt.info/statja39.php
Comment