Parašė kiwi
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LV. Ryga / Rīga
Collapse
X
-
I must say the Riga City Council sure knows how to pick its spots!
That's the building (the one peeking out between the two front ones) where you now work Gati, in that wonderful part of town? I'm sure your work isn't easy and you probably have quite a commute, but what a great building and what a lovely part of the city! Is it as gorgeous and elegant on the inside as it is on the outside?Originally Posted by
Comment
-
Hello, @Whose Homepage!
Unfortunately that building has little of architecture inside
No, I am wrong - it has got a LOT of architecture inside! This building is full with city planners and developers, there are loads of models and drawings, damn interesting. Have seen lots of skyscraper designs there too - but have not asked what's that and this
Yes, I enjoy this location very much!
Comment
-
Uhh. So the spectacular outside of the building doesn't quite match the interior?
But I bet you have high ceilings, perhaps even with stucco, and solid doors made of old wood, perhaps even with moldings?
Or was the inside totally remodeled with neon lighting and lowered plasterboard ceilings and other nasty stuff? We spent tens of thousands of dollars getting rid of such things in our own old house.
And yes! The location can hardly be topped, you're in the very heart of Old Riga!Originally Posted by
Comment
-
Some rooms have ceilings with stucco, dors etc. Most not. And really - my own room has plasterboard ceilings and luminiscent lighting etc But you know - this particular building never was ornate - it was built as an apartment building and office building for Guild in early 20th century, when the Guild was much weaker. They just kept the outer shell "in style".
But I enjoy walking to work - am walking past some 10 construction cranes and some hundreds of beautiful buildings. Unfortunately I have to run almost always - lots of meetings and work. But my work now is nice work I really enjoy it
Comment
-
LV. Pasakojimas ir įspūdžiai iš Rygos
Neperseniausiai su šiokiais tokiais reikalais buvau nusibeldęs į Ryga ir kadangi turėjau daug laisvo laiko vaikščioti pačiame mieste, tai manau sukursiu šią temą papasakoti ką mačiau ir parodyti nuotraukas, kurias padariau. Tikiuosi, kad kam nors Ryga pasirodis įdomus miestas ir šita tema patiks :
Pavasaris. Ir tuo galima įsitikinti vien toum, kad saulė kila jau po 6 val. ryto. Nuotrauka daryta per autobuso langą.
Visą kelia buvo tiesiok nuostabus oras, bet įvaževus į Rygos apskritį, netikėtai įvažiavome į miglą, per 100 m. tiesiog buvo neįmanoma nieko įžiurėti. Jūrinis klimatas daro savo . Pasiklausius vairuotojo ir konduktorės ginčą apie tai ar Rygos orouoste tokiame ruke leidžiasi lėktuvai ar ne galiausiai įvaževome į pačią Rygą. Ir užtaikėme į didžiulį rytinį transporto kamšti, kas sukėlė dar daugiau juoko kaip konduktorė tiesiog vadovavo kaip, kur, kuria juostą turėtu važiuoti vairuotojas (smagi darbuotojų porelė trumpai pasakius).
Šiaip ne taip ištrukus iš pirmojo kamščio iškart atsiduriame antrame, šį kartą ant Salu tilto. Per tiltą pervažiuoti kažkur prireikė 20 min. laiko.
Galiausiai atvykome į Latvijos sostine. Pirmas vaizdas išlipus iš autobuso.
Čia kaip taisyklė ar ne, bet stoties rajonas yra vienas iš nemaloniausių. Dėl šios priežasties iš jo norisi "nešti mėlias" kuo greičiau, beto žmonių veidai skiriasi kaip juoda ir balta kokius pamatai stoties/turgaus rajone ir kitose Rygos dalyse. Požeminėje perėjoje po Sausio 13-osios gatve nufotografavau moteriškaite kuri prašė išmaldos savo katinui (originali įdėja mano nuomonė), vakare sutikome tą pačia moteriškaite tik jos katinas jau būvo dingęs.
Toliau patraukėm palei Pilsieto (Miesto) kanalą. Nuotraukoje matosi Latvijos opera. Pats Latvijos nacionalinės operos pastatas pastatytas 1860-63. Kadangi tais metais Rygoje gyveno daugybe vokiečių tai opera buvo pastatyta vokietijos teatro reikmėm. 1919 metais perduota Latviams.
Kaip ir undinėlės fontanas prieš nacionalinės operos pastatą taip ir Laisvės Monumentas yra renovacijos statidoje. Laisvės Monumentas buvo pastatytas per 1931-35 metus. Jį sukurė Latvių skulptorius Karlis Zale, o lėšos buvo surinktos aukomis iš latvijos žmonių. Pats paminklas simbolizuoja laisvę ir latvijos nepriklausomybę.
Vaizdas nuo Laisvės monumento į kitą pusę. Į senamiesti. Kažkuom garsus Laimos "stulpas". Čia kažkas panašaus kaip Šiauliuose "gaidys" :
Tik įėjus į senamiestį. Prie "Hotel de Rome". Arba ant Valnu ir Kalku gatvių sąnkryžos.
Jau net neprisimenu kokia čia senamiesčio vieta .
Kažkur už Livu parkelio .
Tipinis Rygos senamiesčio "skersgatvis".
Doma aikštė ir kažkokia sovietinė armatura, ant kurios surašyti europos miestai . Beje yra ir Vilnius. Tokie ale paminklai ar sklupturos nelabai puošia senamiesčius mano nuomone .
Doma katedros bokštas. Doma katedra yra viena įspūdingiausiu Rygos bažnyčių. Ypač savo didžiu. Katedra buvo pastatyta 13 amžiuje kaip vyskupo Albert'o (Rygos įkurėjo) rezidencija.
Ant katedros stogo esančios langinės pasirodė labai įdomios ir gražios .
Beto man labai keistas dalykas, norint įeiti į katedrą reikia sumokėti 1,5 ls (7,5 Lt). Bet sekmadieni visi norintis pasimelsti latviai į katedrą gali įeiti nemokamai. Beto yra prierašas, kad sekmadieni turistai kaip ir yra nepageidaujami. Mano nuomonė tai visiškas absurdas, imti pinigus norint įeiti į Dievo "namus" .
Rotušės aikštė. Nuo pat viduramžiu buvo miesto centrinis taškas.
Gotikinės Šv. Petro bažnyčios bokštas. Pirma kartą šitą bažnyčia paminėta dokumentuose net 1209 metais .
Du turistai ilgai stovėjo užverte galvas ir pirštu rodydami į dangų prie Šv. Petro bažnyčios įėjimo.
... o žiurėdami į dangų jie matė, toki vaizdą:
... o aš asmeniškai stebėjau tokį vaizdą:
Prekeiviai suvenirais pamate mane fotografuojant vėliau labai mandagai bandė įpiršti gintarinių papuošalų, aš irgi mandagai atsisakiau ir pareiškiau, kad galių tokiu ir pas mus Vilniuje gauti .
... ir toliau nupėdinau fotografuodamas Šv. Petro bažnyčios bokštą. Nors tai jau nepirmą kartą aš jį matau, bet jis visada man sudaro labai didelį įspūdį. Gražus statinis.
Vietoje kur senais senais laikais buvo pirmasis Rygos turgus. Dabar stovi ganėtinai šlykšti (mano subjektyve nuomone) skulptura, atvaizduojanti "Bremeno muzikantus". Skulptura pastatyta Rygos miestui nuo Bremeno miesto, kaip dovana. Patrinus asylui nosį turi atsitikti kažkas gero, gal tai kad vienintelė svari vieta asylo nosis .
Vaizdas iš kiemo vadinamo "Jana seta" . Nelabai įsivaizduojų ką toks pavadinimas reiškia, bet vaizdas stulbinantis . Beto kiemelyje yra senosios Rygos ginybinės sienos išlikęs fragmentas.
Pradėjus eiti gatvele teko grįšti atgal nes pavyzdžiui prasilenkti su automobiliu nelabai įmanoma. Gleznotaju gatvė.
... įšeinant iš aukščiau minėtos gatvelės.
Ir galiausiai atsidurinėm toje pačioje vietoje iš kurios ir įėjome į senamiestį. Valnu ir Kalku gatvių sąnkryža šį kartą žiurint į priešingą pusę. Gatvės gale matosi senovinė parako saugykla. Vienintelis išlikęs Rygos gininybinės sienos bokštu.
... pasakojimą pratęsiu vėliau
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Gražios nuotraukos ir įdomūs komentarai.
Beje, čia tikrai senamiestis?
Parašė EžiukasJau net neprisimenu kokia čia senamiesčio vieta .
http://img218.imageshack.us/img218/3038/p41204046dl.jpg
Comment
-
Parašė EddBeje, čia tikrai senamiestis?
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Parašė blitz....
Čia man atrodo, ar ta mergina kažką tau norėjo parodyti?
Be komentarų.
Comment
-
Petro bažnyčios viduje yra labai įdomi ekspozicija apie tai, kaip šitas bokštas degė, o vėliau buvo atstatinėjamas. St. Peters church - pavadinimas įstrigęs iš Riga in your pocket
Senamiestis Rygoje yra ganėtinai naujas, lygintinas ne su Vilniaus o su Klaipėdos senamiesčiu. Vyrauja jugendo stilius - tiksliai nepamenu, bet jis atrodo is ~19 a.
Dėl įėjimo į bažnyčias, tai beveik visur Europoje įėjimas turistams mokamas ir kartais labai nemažai, išskyrus Romą, kur visos bažnyčios nemokamos.
Kamščius Rygoje lemia tai, kad ten yra tik 3 tiltai (palyginimui Vilniuje >10 tiltų). Mano pažistami Rygoje į darbą kitoje upės pusėje važiuja... traukiniu per ketvirtą tiltą, kur niekada kamščių nebūna. Geležinkelių tinklas Latvijoje panašu kad išplėtotas žymiai geriau nei pas mus...
Rotušės aikštėje tie du gražūs raudoni namai (Melngalvju nams arba juodagalių pirklių gildijos namai) reikia paminėti, kad buvo atstatyti iš nieko, kaip ir kitoje aikštės pusėje esanti rotušė. Tam latviai netgi ryžosi nugriauti tarybinės dėžutės dalį - matosi apgriauta siena. Rusai šitą aikštę buvo visiškai sunaikinę ir pastatę baisuoklį pastatą, kuriame dabar įsikūręs ala Genocido muziejus or smth...
O laimos laikrodis (Laimas pulkstens) yra tradicinė pasimatymų vieta, kaip kad Vilniaus Katedros varpinė - nzn ar tą turėjo omeniuje Ežiukas lygindamas su gaidžiu
Tiek pastebėjimų - papildymųPaskutinis taisė Qbazzz; 2006.04.13, 19:38.
Comment
-
Qbazz ačiū už įdomu papildimą Vėliau jei bus noras gali ir dar papildimų parašyti
Comment
-
Parašė QbazzzSenamiestis Rygoje yra ganėtinai naujas, lygintinas ne su Vilniaus o su Klaipėdos senamiesčiu. Vyrauja jugendo stilius - tiksliai nepamenu, bet jis atrodo is ~19 a.
Comment
Comment