Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

MY. Kvala Lumpūras / Kuala Lumpur

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

79. Nesivarginkit klausti kas čia, vistiek nepasakysiu :

80. Čia jau po truputį imam skrandį adaptuot būsimam kultūrinam šokui, grįžus į Europą :

81. Laukiam priemestinio traukinuko, važiuosim į miesto pakraštį :

82. Pasiklysti nepavyks, viskas labai paprasta ir aišku:

83. Traukiniai turi mamyčių-moteryčių vagonus, kur tokiem kaip man negalima :

84. Mamytės-moterytės laukia savo vagono:

Comment

80. Pėsčiųjų tiltas per bėgius:

81. Vietinio kelių erelio kietamobilis:

82. Tipiškas tos miesto dalies kur man teko pabuvoti vaizdas, šiaip tvarkinga, erdvu, tik gerokai mažiau šurmulio:

83. Parkas:

84.

85.

Comment

86. Štai ir mūsų kelionės į pakraštį tikslas, viešasis baseinas :

87. Daug tokių Kuala Lumpūre, kiek žinau jie taip pat ypatingai populiarus Singapūre, tačiau nors ir norėjau ir ten išbandyti juos, tačiau dėl skaudančios gerklės ir šiokios tokios temperatūros nerizikavau :

88. Labai aukšti standartai, su mano turėta maudymosi įranga man neleido lįsti į baseiną (maudymosi šortais), teko išsinuomoti tam tinkamus . Beje, nežinau kokiu būdu vanduo valomas, nes jokio chloro kvapo ar skonio nesijaučia, lyg gėlame vandenyje plaukiotum. Vienu žodžiu užskaitau :

89. Dar kažkoks maistelis, kažkur 'rajone' :

90. Šitas gražuolis pametėti namo žadėjo :

91.

92. Už kokių 13 valandų vėl Europos žeme lankstysim:

Tai tiek to Kuala Lumpūro iš manęs, dėkui už dėmesį .

Comment

Panašu, kad KL mažiau gražus ir tvarkingas miestas negu Singapūras ar Kinijos didmiesčia.

Comment

Na, Singapūrą, ko gero, galima lyginti tik su Hong Kongu. Europoje šioks toks atitikmuo būtų nebent Monakas. Stokholmas ir kiti Europos miestai - ne ta istorija.

Comment

Hmm.. gražiai sutvakrytos aplinkos Europos miestuose taip pat daug. Be to, ir gyvenamuosiuose rajonuose žaluma bei apšvietimas dažnai būna gerai sutvarkyti. Žinoma, neteigiu, kad visur taip yra, tačiau tai nėra išskirtinai Singrapūro bruožas. Tiesiog tai labai savitas, įdomus ir analogų neturintis miestas-valstybė, kuriame viskas sutvarkyta taip, kaip turėtų būti kiekvienoje turtingesnėje valstybėje, plius visi išskirtiniai bruožai.

Comment

Parašė John
                Pukus reportažas. Aš, nors KL buvau jau n kartų, bet normaliai ten taip ir nepasivaikščiojau. Kaip tik vakar ten irgi buvau... visas 3 valandas (neskaitant miegojimo), kurias naudojau keliavimui į ir iš hostelio .
                Visgi šį kartą keliausiu ten dar kartą ir pabūsiu net dvi dienas. Gal bent kiek pasitaisysiu. Kažkaip šį kartą atkeliavus ten iš Kinijos pradėjau labai vertinti Malaiziją kaip angliškai kalbančią šalį. Excuse me, thank you, please, Can I have this/that... ir visi viską supranta. Kinijoje gi teko dažniausiai kalbėti gestų kalba, kas jau pradėjo šiek tiek nervinti. Atrodė, kad būčiau grįžęs kone į Londoną
                Aš net gi per daug Kuala Lumpūre užsibuvau, sakyčiau. Kadangi tiek skraidyti, tiek traukiniu važiuoti teko per KL, viso man regis ar ne 5 dienas sudėjus aš ten praleidau. Šiaip Kuala Lumpūras yra vienas tų miestų, kuris turi neproporcingai mažai įdomių lankytinų vietų. Petronas Towers yra de facto įdomiausia ir geriausiai sutvarkyta vieta mieste, kuri jokiam miestui pasaulyje gėdos nepadarytų. Tačiau užtenka puskilometrį paeiti į šoną ir viskas gerokai kitaip . Šiaip tai gana nuobodus miestas, kuris puikiai tinka pažinčiai su pietryčių Azija, tačiau lyginant su kitomis mano paties aplankytomis vietomis, tai vienas nuobodesnių miestų.

Kaip bebūtų, lėktuvo bilietai buvo įsigyti jau prieš kelionę, kažką keisti jau nebuvo kaip, todėl prieš skrendant atgal į KL, paskutinei parai, prieš keliaujant atgal į Europą pas mane ir mano bendrakeleivę abiems kirbėįjo klausimas, na ir ką mes ten veiksim? Būtent taip ir nusprendėm į viešą baseiną nusibelsti .

Kaip bebūtų, būnant visai kitame pasaulio krašte įdomu ir miegamaisiais rajonais pavaikščioti, nes tai vistiek yra gerokai kitaip nei tu esi pratęs ir matęs, tačiau lyginant su tuo ką gali pasiūlyti kiti aplinkui esantys miestai, KL'e geriau per daug laiko negaišti. Kokios dvi, maks. trys dienos yra tikrai pakankamai šiam miestui.

Beje, pamiršau paminėti, kad skrendant į KL iš Europos šalia mūsų lėktuve sėdėjo malajietė, KL gyventoja. Tai aš turėdamas galimybę šiek tiek ją patardžiau. Aplankyti ji mums pasiūlė Petronas bokštus (netikėta), o paklausus ką veikiat laisvalaikiu, atsakymas buvo: šopinamės ir valgom, KL'e geri prekybcentriai ir daug maisto visur . Tada pagalvojau, kad ji kažkaip nieko man doro parekomenduoti negali, bet dabar suprantu, kad taip ištiesų ir yra .

Beje, atsitiktinai su keletų kitų turistų kur nors viešbutyje persimetant žodžiu kitu, nuomonės buvo panašios .

Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                Panašu, kad KL mažiau gražus ir tvarkingas miestas negu Singapūras ar Kinijos didmiesčia.
                Lyginant su Singapūru tai vos ne šiukšlynas . Jeigu rimčiau, tai yra visko. Pradedant tokiais šiukšlynais ir griuvėsiais (tokių nėra daug) ir baigiant Petronas Towers su gražiu parku aplink. Bet bendras vaizdas nei iš toli neprilygsta Singapūrui ir grįžus iš pastarojo viskas atrodo gana purvina ir šiek tiek apleista. Kaip bebūtų sugrįžus iš kokio Tailando ten pat jau super sterilu, gražu ir hi tech atrodo . Čia žinai, priklauso su kuo lygini, kontrastai ten nemaži, jeigu tarkime Singapūra, Kuala Lumpūrą ir Bangkoką .

Comment

Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                  Lyginant su Singapūru tai vos ne šiukšlynas . Jeigu rimčiau, tai yra visko. Pradedant tokiais šiukšlynais ir griuvėsiais (tokių nėra daug) ir baigiant Petronas Towers su gražiu parku aplink. Bet bendras vaizdas nei iš toli neprilygsta Singapūrui ir grįžus iš pastarojo viskas atrodo gana purvina ir šiek tiek apleista. Kaip bebūtų sugrįžus iš kokio Tailando ten pat jau super sterilu, gražu ir hi tech atrodo . Čia žinai, priklauso su kuo lygini, kontrastai ten nemaži, jeigu tarkime Singapūra, Kuala Lumpūrą ir Bangkoką .
                  Tai galima pastebėti ir sekant tavo reportažus, kurie yra puikūs.

Comment

Europoje to nėra ir negali būti, nes miestai augo, auga, vystėsi ir vystosi organiškai, t.y. jie šimtus metų po truputį, namukas po namuko statėsi, vienas namukas keitė kitą, po to imta tuos senus namukus saugoti ir prižiūrėti tai kas yra. Pinigų yra, tvarka taip pat, tačiau to negalima lyginti su tokiu Singapūru ar Kinija (iš Jono reportažų sprendžiu). Tarkime Singapūre ta vieta jau buvo kuris laikas ruošiama ir suplanuota, kad ten bus kažkas TOKIO. Yra pinigų už ką statyti, yra pinigų už ką geriausius pasaulyje galvojančius pasamdyti ir yra ambicija būti geriausiu, šauniausiu, gražiausiu ir puikiausiu. Ten aš minėjau tą jų savigyros kambariuką, jame svečiuojantis neišeina negalvoti, kad Singapūras apsėstas minties būti geriausiu visur, kur jis ką nors daro ir ne kitaip.

Aš nesakau, kad Šiaurės Amerikoje ar Europoje tai neįmanoma, tiesiog aplinkybės kitokios. Gal jeigu ant Londono ar Paryžiaus centro arba kokio nors Manheteno nukristų meteoritas ir viską nušluotų, matyt, kad po atstatymo vaizdelis būtų ne ką prastesnis, nei Singapūre. Neblogas pavyzdys yra tame pačiame Manhetene kylantis Freedom Tower su buvusių dvynių vietoje esančiais fontanais, muziejumi, memorialu, parku, didžiuliu viešojo transporto hub'u bei aplinkiniais dar 5-iais ar 6-iais dangoraižiais. Teko ten praeitą vasarą slampinėti aplinkui, milžiniška statybų aikštelė. O sekant statybų atnaujinimus jau dabar matosi, kad būsimas kompleksas irgi bus kažkas wow, tiesiog mastelis šiek tiek mažesnis ir visi manau žino viso to priešistorę. Dėl tokių istorinių priežasčių Europoje ir toje pačioje Šiaurės Amerikoje ir nėra Singapūro .

Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                    Tai galima pastebėti ir sekant tavo reportažus, kurie yra puikūs.
                    Ačiū . Turiu dar daaaauug nuotraukų, reikia tik nepatingėti viską iki galo sudėti .

Comment

Nuoširdžiai šypsojausi skaitydamas šiuos žodžius:
                      Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                      o paklausus ką veikiat laisvalaikiu, atsakymas buvo: šopinamės ir valgom, KL'e geri prekybcentriai ir daug maisto visur . Tada pagalvojau, kad ji kažkaip nieko man doro parekomenduoti negali, bet dabar suprantu, kad taip ištiesų ir yra .
                      Šypsojausi dėl to, kad kaip mums keistai tai beatrodytų, tai yra 100% tiesa. Teko kažkada praleisti virš metus laiko gyvenant ir dirbant KL, tikrai galiu paliudyti, kad tai - šventa tiesa. Tikrų KL'iečių savaitgalio pramogos yra ėjimas ir shoppingas vietiniuose hypermegamall'uose ir eating out. Kad ir kaip blankiai tai atrodytų, vertinant iš mūsų perspektyvos. Ten būtant ir gyvenant miesto gyvenimą (o ne deginant bambą kurortinėje saloje) iš pradžių labai trūkdavo tokių outdoor aktivičių, kaip pas mus įprasta vasarą - kokios nors išvykos į gamtą, BBQ, pasisėdėjimai prie laužo, festivaliai ar pan. Kadangi ten ištisus metus karšta, o vietiniai saulės labai nemėgsta
                      ir nori būti kuo baltesni (literary), taigi pramogos dažniausiai apsiriboja vietomis po stogu ir su kondicionieriais. Prekybcentriai tam idealu .

O valgymo vietų, kaip jau šioje temoje, KL ir apskritai Malaizijoje tikrai netrūksta - tiek nuo futbolo aikštės dydžio foodcourtų, tiek prabangių restoranų aukštos klasės viešbučiuose ir pan. Kaip vietiniai sako, "nors mes ir nepatenkinti valdžia, pas mus niekada nebus revoliucijos a la "arab spring" - mes per tingūs eiti kažkur protestuoti, kai tuo metu galima sėdėti ir skaniai kimšti pilvukus"

Beje, idomus dalykas yra tas Singapūro ir KL lyginimas. Per tuos metus gyvenant KL teko nemažai pabūti SIN (buvo darbovietės padalinys ten). Akivaizdu, kad SIN yra labiau išpuoselėtas, švarus, išblizgintas miestas, ypač centras. Nemačiau kur kitur pasaulyje aikštės ir gatvės būtų valomos su muilu ar kažkokiu šampūnu . BET. Man po keleto dienų, pabuvus SIN, kažkaip pradėdavo erzinti ta perdėta pedantiška tvarka ir jausmas, kad kažkas už tave galvoja ir reguliuoja gyvenimą . Pradėdavau ilgėtis tos savotiškos mažytės KL anarchijos. SIN yra toks "inžinierių svajonės" išsipildymas - kur viskas veikia, viskas funkcionuoja, viskas neišpasakytai efektyvu. Bet tuo pačiu metu, bent mane, tai kažkiek pradedavo erzinti - nusileidai eskalatoriumi, tau rodyklė - čia statybų aikštelė, apeikite iš kairės. Čia autobuso stotelė - ir eilės formavimo turėklai. Čia taksi laukimo vieta. Čia eikite, čia neikite. Čia darykite tą, čia nedarykite to. Bauda už padarymą tokia ir tokia. Toks jausmas, kad po kurio laiko pradeda atbukti mąstymas, ir pasijauti kaip robotas, kur už tave viskas pagalvota, ir nieko nereikia galvoti, ir reikia tiesiog skaityti ir daryti tai, kas parašyta . Aišku, čia kažkiek sutirštinu, bet tai bent mane pradėdavo erzinti . Matyt, lietuviškam būdui, grįžus į KL, viskas būdavo saviau .

Beje, žmonės KL irgi pasirodė draugiškesni ir lengviau bendraujantys, nei SIN. SIN iš tikro yra vienas pasaulio finansinių centrų ir didmiesčių, geriausias daugelyje sričių, ir jie tą žino, ir dėl to kartais žmonės leidžia pabūti trupuką arogantiškais ar tiesiog per giliai pasinėrusiais į "gerovės kūrimą" (ar kitais žodžiais pinigų kalimą ir konkuravimą darbe, nevisada gražiais būdais). Kita vertus, galbūt ir dėl to, kad KL visgi yra truputį mažiau baltaodžių, ir malaiziečiams turistas yra įdomesnis, nei SIN, kur expatų ir imigrantų tradicijos yra didesnės.

Tiek va subjektyvių minčių .

Comment

Beje, ačiū Pauliak už puikias KL nuotraukas, buvo labai idomu matyti šį pažįstamą miestą kito žmogaus akimis!

Comment

Working...
                        X