Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

SY. Damaskas / Damascus

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė rob
    Sirų šeima Alepo miesto parke, valgiusi pikniką ir maloniai pasiūliusi prisijungti. Šiaip sirai - ko gero, svetingiausia mano aplankyta tauta. Nepasakysiu, kiek kartų pakeliui sutiktų žmonių buvau pakviestas užsukti į svečius išgerti arbatos, užkąsti kartu parkelyje ar šiaip tiesiog paplepėti. Netgi spontaniškai buvau atsidūręs jų vestuvėse (deja, tą kartą neturėjau fotoaparato) . Ir viskas tik dėl to, kad tu esi jų šalies svečias - net kartais nejauku dėl to, pvz. patys nakvos ant žemės, bet svečiui atiduos viską kas geriausia..
    Turbūt panašiai yra kaip ir Turkmėnų posaky: "Svečias brangesnis už tėvą.."

Comment

Wooof, Robai, tai viena įdomiausių temų kurias mačiau šiame forume- gal dėl mano domėjimosi orientalistika studijų metais. Turiu pasakyti, jog baltai tau pavydžiu- Damaskas, o ir Sirija apskritai, yra be galo įdomios vietos- ten jau senai noriu nuvažiuoti. PVZ JA Emyratuose už šią nuotrauką galėtum sulaukti nemenkų problemų http://www.ferrum.lt/malaysia/syria/...s/omayyad5.jpg

Nuotraukos, kaip tokios taip pat labai gražios ir kokybiškos- ačiū
      Paskutinis taisė vytauc; 2006.08.14, 23:33.
      Kaip po dykumą blaškiausi

Comment

Siena:
        spėju, švarus grindinys pasirodė pažiūrejus Omayyad mečetės nuotraukas? Pabrėžiu, kad šios nuotraukos darytos esant vidiniame mečetės kieme, į kurį visi įeinantys privalo nusiauti batus. Taigi, ten iš tikrųjų yra labai švaru, tas marmurinis ar pan. grindinys iš tikro blizga, tiesiog nupoliruotas visų vaikščiojančių kojinėmis . O kalbant apie miesto gatves, kaip galbūt matosi iš nuotraukų, švara nėra itin didelė... Šiaip į Siriją matyt ekologijos idėjos dar pakeliui - net keista buvo matyt, kai tiek daug žmonių viską valgo ir meta tiesiog sau po kojomis..

Vytauc:
        Neteko būti UAE, papasakok pora žodžių plačiau - atseit, dėl žmonių fotografavimo be jų sutikimo? Bet aš fotografavau mečetę, tik va jos pro šalį ėjo kaip tyčia... .

(o šiaip fotoaparato atlenkiamas ekranėlis ir zoomas valdo, kartais leidžia gan diskretiškai kadrus padaryt )

Ir didelis ačiū visiems už gerus žodžius apie fotkes.

Comment

Parašė rob
          Vytauc:
          Neteko būti UAE, papasakok pora žodžių plačiau - atseit, dėl žmonių fotografavimo be jų sutikimo? Bet aš fotografavau mečetę, tik va jos pro šalį ėjo kaip tyčia... .
          Man irgi neteko, bet tikiuosi metų bėgyje ten apsilankyti. JAE jokiomis aplinkybėmis negalima gatvėje fotografuoti moterų musulmonių, tad būk atsargus, jei ten nukaksi

Comment

jo Dubajaus aerouoste visi įtartini vyrai praeina "gay-test"

Comment

Parašė John
              Beje, kaip pastebejau nuotraukoje (tai pstebejau ir kitur), vaikams (t.y. mazoms mergaitems) kazkodel skuduru ant gavos ir veido neprivynioja, nors vyresnes moterys beveik visuomet juos devi. Ar tai reiskia, kad jaunoji karta i tai ziuri liberaliau, ar tiesiog toks apsirengimo budas naudojamas veliasneme amziuje (pvz. moteriai istekejus)?
              Naudojamas tik velesniame amziuje ty - nuo 16-18 metu kazkur.

Comment

Jjjo, įdomus miestas. .
                Nėra ką lyginti (egzotikos prasme) su kokiu Tunisu - didesnis ir arabiškesnis

Comment

Vertas dideliu ovaciju tema. Dekui, nemaniau jog Damaskas tiek nuveike per tiek laiko.

Comment

Working...
                  X