Žinau, kad ši tema labai laukiama, bet tie kas tikėjosi nuotraukų su girtom meškom grojančiom balalaikomis turės nusivilti
Mano kelionės po Rusijos provinciją truko 2 dienas. Toliausiai buvau nusigavęs Maždaug 200 km į pietryčius nuo Maskvos į Tūlos apskritį, kurioje mano giminaičiai turi sodybėlę.
Nuotraukos ne pačios puikiausios kokybės, nes oras buvo visai niekam tikęs
Pradėkim:
Kaimas Zaokskoje. Stovi prie senojo kelio iš Maskvos į Simferopolį (Krymą). Kadaise matyt buvo tukrai pasiturintis kaimelis. Įdomiausia Rusijos kaimo namų detalė- langų dekoracijos, ligi šiol kaimuose žmonės varžosi kas geresnius "naličnikus" pasidarys
Trobos asmenybės susidvejinimas
Gražus, bet apleistas namas
Dar langas
Šiame name matyt gyveno pasiturintis valstietis arba smulkus pirklys
Primena barokinį altorių
Vaizdai iš miesto Serpuchov. Pakankamai didelis miestas (~200.000 gyventojų). Kadaise jis buvo stambiu pirklijos centru, vėliau- dar prie caro, jame buvo pastatyti audimo fabrikai, jie ir išlieka pagrindine miesto industrija. Miestas išties gražus ir įdomus- labai norėčiau jame apsilankyti vasarą
Primena funkcionalizmą
Tipinė centro gatvė
Vaizdas nuo piliakalnio vidury miesto
Fabrikas
To paties fabriko senoji dalis
Šoninė gatvelė su išlikusiais caro laikų medinukais
Šis man pasirodė įtin nuotaikingas
Senai nevaikščiota
Panašu arba į pirklio, arba į popo namą
dar vienas toks
XVa. cerkvė
Šiai cerkvei likimas nebuvo palankus
Įdomus namukas su galingu kaminu
Keli gatvių vaizdai
O čia vos keli vaizdai iš maždaug Šiauliu dydžio miesto Elektrostal ~60 km į rytus už Maskvos.
Kažkoks miesteliūkštis kuriame sustojome apsipirkti:
Vietinis turgus- bobulės fotografuotis matyt nebuvo linkusios
Kaipgi be šito...
Žuvytė pasirodė visai skani
O štai ir pati sodyba- teisingiau nauja gyvenamoji jos dalis- visa sodyba liko už kadro
Keli gamtos vaizdai
Išėjome pasivaikščioti užšalusiu upeliu po draustinį
Po tiltu
Virš upelio apstu tokių gamtos improvizuotų arkų
Kažkoks pasiklydęs lietuvis
Sodyboje yra likusi sena troba, deja jos išorės kažkodėl nenufotografavau. Dabar ji tarnauja kaip virtuvė.
Geras vaizdelis viduje
Ir lietuviškas akcentas
Per naktį mus gerokai užpūstė, tad teko tiesiogine to žodžio prasme atsikasinėti
Tai tiek- tikiuosi pamatėt kažka įdomaus. Savaime suprantama vasarą tose vietose yra visai kitas vaizdas
Mano kelionės po Rusijos provinciją truko 2 dienas. Toliausiai buvau nusigavęs Maždaug 200 km į pietryčius nuo Maskvos į Tūlos apskritį, kurioje mano giminaičiai turi sodybėlę.
Nuotraukos ne pačios puikiausios kokybės, nes oras buvo visai niekam tikęs
Pradėkim:
Kaimas Zaokskoje. Stovi prie senojo kelio iš Maskvos į Simferopolį (Krymą). Kadaise matyt buvo tukrai pasiturintis kaimelis. Įdomiausia Rusijos kaimo namų detalė- langų dekoracijos, ligi šiol kaimuose žmonės varžosi kas geresnius "naličnikus" pasidarys
Trobos asmenybės susidvejinimas
Gražus, bet apleistas namas
Dar langas
Šiame name matyt gyveno pasiturintis valstietis arba smulkus pirklys
Primena barokinį altorių
Vaizdai iš miesto Serpuchov. Pakankamai didelis miestas (~200.000 gyventojų). Kadaise jis buvo stambiu pirklijos centru, vėliau- dar prie caro, jame buvo pastatyti audimo fabrikai, jie ir išlieka pagrindine miesto industrija. Miestas išties gražus ir įdomus- labai norėčiau jame apsilankyti vasarą
Primena funkcionalizmą
Tipinė centro gatvė
Vaizdas nuo piliakalnio vidury miesto
Fabrikas
To paties fabriko senoji dalis
Šoninė gatvelė su išlikusiais caro laikų medinukais
Šis man pasirodė įtin nuotaikingas
Senai nevaikščiota
Panašu arba į pirklio, arba į popo namą
dar vienas toks
XVa. cerkvė
Šiai cerkvei likimas nebuvo palankus
Įdomus namukas su galingu kaminu
Keli gatvių vaizdai
O čia vos keli vaizdai iš maždaug Šiauliu dydžio miesto Elektrostal ~60 km į rytus už Maskvos.
Kažkoks miesteliūkštis kuriame sustojome apsipirkti:
Vietinis turgus- bobulės fotografuotis matyt nebuvo linkusios
Kaipgi be šito...
Žuvytė pasirodė visai skani
O štai ir pati sodyba- teisingiau nauja gyvenamoji jos dalis- visa sodyba liko už kadro
Keli gamtos vaizdai
Išėjome pasivaikščioti užšalusiu upeliu po draustinį
Po tiltu
Virš upelio apstu tokių gamtos improvizuotų arkų
Kažkoks pasiklydęs lietuvis
Sodyboje yra likusi sena troba, deja jos išorės kažkodėl nenufotografavau. Dabar ji tarnauja kaip virtuvė.
Geras vaizdelis viduje
Ir lietuviškas akcentas
Per naktį mus gerokai užpūstė, tad teko tiesiogine to žodžio prasme atsikasinėti
Tai tiek- tikiuosi pamatėt kažka įdomaus. Savaime suprantama vasarą tose vietose yra visai kitas vaizdas
Comment