Tikroji Europa, čia tai lygis, kurio net turtingose Skandinavijoje + Šveicarijoje nemačiau...Ačiū už nuotraukas...Pasakų šalis. Beje, turbūt Liuksemburgas po Šveicarijos ir gal būt Lichtenšteino yra labiausiai fortifikuota šalis Ačiū už puikias foto dar kartą. Tikiuos kada nors ir Luxemburg'ą aplankysiu...
Mano įspūdžius Liuksemburgo miestą lėmė tai, kad sekmadienio vakarą centre ieškojome kur išgerti alaus radome lygiai du atidarytus barus (vieną paprastą, kitą portugališką), visa kita buvo aklinai uždaryta...
Taigi ir įsžūdis toks - ramus, gražus, "išlaižytas" ir turtingas, bet nuobodus miestukas.
Liuksemburgas iki 1867 metų buvo bene stipriausiai Europoje miestas, vadintas "šiaurės Gibraltaru". 1867 metais Liuksemburgo didžioji kunigaikštystė paskelbta amžinai neutralia, tvirtovė dalinai išgriauta.
Būtent ir turiu omenyje turtingus mažus iščiustytus miestukus su tvarkingomis gatvėmis be kamščių, išlaižytomis parduotuvių vitrinomis ir mažaukščiais istoriniais namukais, bei miniatiūriniais minivenais (nemažai mačiau tokių pavyzdžių aišku ir Šveicarijoje, Danijoje ir Norvegijoje, bet iš nuotraukų sprendžiu - kad ši šalis labiau į "boring europeans" kategoriją linksta - todėl man po nuotraukų Liuksemburgas pakilo akyse)...Gal viskas ir atrodo nuobodu ir monotoniška, bet tai ir įsivaizduoju europietišką gyvenimo būdą, kuris man ir imponuoja
Būtent ir turiu omenyje turtingus mažus iščiustytus miestukus su tvarkingomis gatvėmis be kamščių,
va cia, gerbiamasis, klysti. kamsciai yra. aisku, ne vilnietiski, bet rytais iki darbo brautis reikia ilgokai. tvarkoma, statoma viskas, bet visai neinvestuoja i nauja infrastruktura, ir visiskai nezinia, kas laukia po keliu metu.
Parašė c2h5oh
Mano įspūdžius Liuksemburgo miestą lėmė tai, kad sekmadienio vakarą centre ieškojome kur išgerti alaus radome lygiai du atidarytus barus (vieną paprastą, kitą portugališką), visa kita buvo aklinai uždaryta...
sekmadieniais dirba koks 30% visu baru, restoranu, kaviniu. maisto prekiu dirba kelios mazos parduotuves ir tik iki 12os dienos. supermarketai nedirba, tik pries Kaledas kartais ir siaip pora kartu per metus.
jei ka, kita karta siulau leistis i Grund'a liftu, pereiti tiesiai tiltu ir po desine yra Scott's pub. alaus ten yra. dirba kasdien. atmosfera teisinga
Būtent ir turiu omenyje turtingus mažus iščiustytus miestukus su tvarkingomis gatvėmis be kamščių, išlaižytomis parduotuvių vitrinomis ir mažaukščiais istoriniais namukais, bei miniatiūriniais minivenais (nemažai mačiau tokių pavyzdžių aišku ir Šveicarijoje, Danijoje ir Norvegijoje, bet iš nuotraukų sprendžiu - kad ši šalis labiau į "boring europeans" kategoriją linksta - todėl man po nuotraukų Liuksemburgas pakilo akyse)...Gal viskas ir atrodo nuobodu ir monotoniška, bet tai ir įsivaizduoju europietišką gyvenimo būdą, kuris man ir imponuoja
Na taip, tie "nuobodūs maži iščiustyti miesčiukai" turi žavesio - ypač jeigu dar gatvėje stovi kabrioletas su rakteliais, paliktais spynelėje (čia mano tetos didžiausias įspūdis iš kažkokio miesteliūkščio Šveicarijoje).
Tik, deja, kažin ar tai galima pavadinti "Tikrąja" Europa - nes tokių miestukų nėra tiek jau daug... Ir, tikriausiai, jų nedaugėja
Liuksemburgas isties jaukus miestelis. 5 km nuo jo pamiškėje yra kempingas (kasdien pirmyn - atgal eidavome pėsčiomis), aplink laukuose ganosi karvės, na, toks artimai lietuviškas vaizdelis...
Yra Liuksemburge toks įdomus fontanas iš besisukančio akmeninio rutulio... prisiminimai...
ačiū už fotkes
Ugnies Svente Liuksemburge. Ispudis teisingas. Vaizdai neatspindi to karscio ir atmosferos, kuria buvo galima paciupineti paskutini balandzio sestadieni.
Comment