Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Manau egizstuoja maisto kultūra. EU dominuoja tokia a la amerikietiška kiniečių-japonų virtuvė, tą pripažįsta ir japonai, gaminantys pvz, paprastus sushi Lietuvoje. Nieko keisto - adaptuojamasi prie vietinių (ne tik valstybės, bet ir kontinento) skonio, trūksta atitinkamų šviežių produktų etc. geras pavyzdys yra UK, kuri nors ir turi brand'us kaip fat duck, bet turi dideliių nesusipratimų, kurie prigyjo pas juos. Dėl šios priežasties labiau vertinu vadinamąją "šiaurietišką virtuvę", kuri dabar ant bagos ir pas mus.
Azijoje egzistuoja maisto kultūra ir tai nemaža dalimi lemia jų išvaizdą. Japonai, kurie valgo "rituališkai", kramto ryžius ilgiau negu lietuviai ar kiti. Dietologai, mitybos specialistai tai vertina kaip geresnį masto apdorojimą. Sotumo pojūtis.Ir taip toliau.
Taip pat nesunku palyginti lietuvių, ispanų (ypač iš mažesnių ESP miestelių) mitybos įpročius su azijos ir skirtumai akivaizdu.
Estetika arba kūno suvokimas taipogi daug ką lemia.
Taip pat nebūčiau linkęs sureikšminti gatvių, al fresco kultūros su visos šalies, regiono virtuve. Įtaką vienai kitai daro, tačiau klausimas ar namų virtuvei, manau, yra atviras.
nepastebėjau, kad atsidaręs temą, skaičiau dienos senumo diskusiją
Comment