Žiūriu ir akių negaliu atplėšti Seniau net nebuvo šovusi idėja keliauti į Kinija, tačiau peržiūrėjęs iškart užsimaniau pamatyti nuostabius miestus
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kelionė po Aziją 2011: Kuala Lumpūras, Šendženas, Guangdžou, Makao, Bankokas
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Prisidėsiu ir aš prie liaupsių - tema super, matosi kad tai buvo nereali kelionė, beveik jaučiu baltą pavydą. Visą savaitę ruošiausi peržiūrėti, tik dabar suradau laiko, nes tokiai informacijos ir nuotraukų gausai reikia šiek tiek atsidėti. Labai geri ir vaizdūs aprašymai, džiugu kad nepatingi visko išsamiai aprašyti (juk kitas sumestų nuotraukas, ir tiek) ir mums bent iš dalies perteikti tą azijietišką atmosferą. Būtent tuo šis forumas ir super - tokia info iš pirmų lūpų, o ne visokių straipsnių ar standartinių enciklopedinių aprašymų, yra aukso vertės.
P. S. įverčių dabar negaliu duoti, bet nemanau kad tai esmė.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Dangoraižių miškas. Dabar prisiminiau mūsų NMC...
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąIš tiesu šie vaizdai irodo, kokiu apgailetinu farsu buvome itikeje. Pasirodo, didzioji dalis taip vadinamo issivysciusio pasaulio is tiesu labiau atsilieka nuo neva "atsilikusios" Kinijos. Tiesiog jega matyti tikrus vaizdus.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė JohnP.S. visiems labai ačiū už įverčius. Ne dėl to, kad man būtų svarbūs kokie nors taškai, bet tiesiog malonu, kad forumiečiams tikrai įdomu. Manau informacijos ir nuotraukų "iš pirmų lūpų" apie Kiniją lietuviškame Internete (kaip ir forume) yra palyginus labai mažai ir dažniausiai mažais kiekiais ir nelabai kokybiškos, todėl, tikiuosi, tai turės ir šiokią tokią vertę, besidomintiems ar planuojantiems keliauti.
Nors ta pati situacija su informacijos trūkumu ne tik su Kinija...
Keli pastebėjai, 199 photo, ar ten nėra kažkokių statybų įstatymų reglamentuojančių atstumus, ar tiesiog galima statyti namus už keliasdešimt cm vienas nuo kito? Atrodo gana kraupiai. Ir dar įdomu, kokiuose rajonuose gyvena pasiturintys užsieniečiai ir vietiniai kinai? Kažkur labai toli nuo miesto centro? Apskritai, geriausia gyventi kaip suprantu kokiame nors prabangiasniame dangoraižyje 30+ aukšte?
http://www.youtube.com/watch?v=mOQGzkeBoRAPaskutinis taisė Lettered; 2011.05.12, 00:51.
Comment
-
Parašė JohnNa jie lyg ir yra teisiškai įsipareigoję neliesti Honkongo statuso iki 2047 metų... nors panašu, kad jiems tai ir nerūpi. Juk nepriklausomai nuo įsipareigojimų, jie tikrai neleistų į Honkongą važiuoti gyventi bet kam. Juk ir į miestus šiaip bet kas negali važiuoti gyventi, nes kitu atveju prasidėtų bardakas kaip kokioj Indijoj. Honkonge ant monetų dar galima sutikti Elizabeth II, o Makao visi oficialūs užrašai portugališkai. Bet panašu, kad Pekinui dėl to visiškai dzin. O kam plėšytis, jei vistiek žinai, kad priklauso tau, o dar ir koks biznis sukasi, turizmas ir t.t. Jei visiems gerai, tai kur problema?Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Kaip ten su greituoju maistu? Minėjai, kad Azijoje jis sveikas, pilnas daržovių ir kitų gėrybių.
Ir kaip jautiesi tokiame megapolyje? Norėtum ten gyventi?
Kiek pastebėjau, merginos ten nuodemės vertos
Ir šiaip, kokia ten tvyraujanti atmosfera? Į baltaodžius žiūrima kreivai, ar kaip?...Paskutinis taisė enigma; 2011.05.13, 00:05.______________
The Division Bell
Comment
-
Parašė enigma Rodyti pranešimą
Ir šiaip, kokia ten tvyraujanti atmosfera? Į baltaodžius žiūrima kreivai, ar kaip?...
Ir šiaip kurie moka anglų kalbą mielai mus kalbindavo, ypatingai viešbutyje vakare kai jau mes eidavome į vietinį načniką ir būdavome gerokai atsipalaidavę...
Comment
-
Parašė JohnManau pasisukiojus po visokius naktinius klubus ir panašias vietas ten dėmesio būtų galima sulaukti labai nemažo ir produktyvaus.
ps: apkritai kalbu, nepagalvok, kad izeidimas tau
Parašė JohnGal dar sugalvotų, kad aš esu koks politinis disidentas ar žmogaus teisių gynėjas ir uždarytų į kalėjimą iki gyvos galvos be teismo ir išpjautų inkstus, kaip yra daroma su visais politiniais disidentais?Paskutinis taisė Gator; 2011.05.14, 00:49.
Comment
-
Parašė JohnBeje, mane pasiekė informacija, kad šioje nuotraukoje pravažiuojantis taksi automobilis yra BYD e6 t.y. visiškai elektrinis taksi automobilis
Atvaizdas
Straipsnis:
Electric taxis take to the streets of Shenzhen
http://www.chinadaily.com.cn/bizchin...nt_9880842.htm
Va taip va. 12750 įkrovimo taškų ir 20K elektromobilių per porą metų. Čia tiktų posakis, mažiau kalbų, daugiau darbų. Jiems tas puikiai tinka.
įdomu kokia jo kaina būtų Europoje?Paskutinis taisė toleranceofculture; 2011.05.14, 02:25.Dear Sir,
Comment
-
Parašė JohnNa rašoma, kad JAV planuojama 35-40K USD. Europoje, ko gero, panašiai EUR. Aišku, jei jau prasidės ir įsivažiuos normali masinė gamyba (o sprendžiant iš reikalų pačioje Kinijoje, ji tikrai įsivažiuos, nes jie tiesiog neturi kitos išeities, kaip tik mažinti priklausomybę nuo naftos ir oro taršos mažinimo), tai kaina turės kristi dėl krentančios vieneto pagaminimo kainos... šiaip labai gali būti, kad pagaliau bus pasiektas aiškus lūžis ir elektromobiliai pagaliau taps kasdienybe. Pradžiai, bent jau taksi ir pan.
Sorry už OTDear Sir,
Comment
-
Parašė JohnJei taip būtų, aišku, kad aš ir pats nevažiuočiau ten. Šiaip vienas svarbiausių kriterijų mano kelionių pasirinkimuose yra asmeninis saugumas. Rytų ir pietryčių Azijoje tai praktiškai niekur nėra problema. Noriu keliauti į Braziliją ir kitur į P.Ameriką, bet būtent dėl saugumo būklės tam nesiryžtu ir nežinau, ar kada nors išvis ten nukeliausiu.
Comment
Comment