Dėkui visiem už pasveikinimus ir gerus žodžius Su antra dalim neskubėsiu, šį savaitgalį tikriausiai ištaikysiu po downtown'ą vėl pablūdyti, tada daugiau įdėsiu.
Vakar naktį buvo šalta. Labai šalta. Ir dar stiprus šaltas vėjas pūtė. Tiksliau pasakius, vėjas buvo ne šaltas, o tiesiog ledinis
Įdėjau vieną kadrą. Tikiuosi, nepyksit, jei žadėtos antros dalies kurį laiką nebus. Po vakarykščių nuotykių kaulai ir smegenys dar neatšyla, todėl į downtown'ą nevažiau. Mano programa šiandien -arbata, sriubytė, šiaip skanus maistas, televizorius, knyga ir židinys namuose
/\ Dešiniam krašte žmogaus ranką reikėtų nukirpti Čia grynai snapshotas - pamačiau tolumoj važiuojantį traukinuką, ir, jei atkreipsi dėmesį, jo vidurinis vagonas - techninės paskirties. Man atrodo, kad ten keliauja technika, kuri tikrina bėgių techninę būseną.
Buvau Cikagoje 1996 m. Miestas suzavejo ne tik "dangoraiziu senamiesciu" (statyti apie 1930 m.), bet savo zaluma, pakeliamais tiltais ir nuostabiu Michigano ezeru
Lietuviu bendruomene is Cikagos seniai isstume juodziai ir meksikonai. dabar visi Lietuviai nugurnejo i Lemonta (apie 60 km. nuo Cikagos).
Ne Lemontas atvirksciai yra istorinis Lietuviu pasaulio centras, dabar tik kelios Lt parduotuves, Baznycia, ir uzrasai, belike...
Lietuviai cia nebegyvena, gan toks turtingesnis priemestis patapo, jei imant chicago landa, su priemesciais manau su visomis lietuvos emigracijos kartomis didziausias 'Lietuvos" miestas, lietuviu pilna aplink chicaga.
nepatikesit, antras Kaunas... istorijos begyje, kaip ir lietuvoj, taip ir tenai vidurio salies centras, lietuvybes spindulys.
graziausias laikas prabego tenai...
[QUOTE=John;23239]Taip Chicagoje yra didziausia lietuviu bendruomene, tai turetu buti 2 ar 3 didziausias lietuviu miestas pasaulyje (po Kauno ir Vilniaus). Kita vertus tai turetu buti bene didziausias pasaulyje lenku miestas
Nors man Chicagos dangoraiziu architektura nelabai imponuoja, tiesiog nemegstu senu stiliu dangoraiziuose. Dar berods Chicaga yra vienas geriausiai suplanuotu JAV miestu (kas matosi ir nuotraukose)
Pirma tai turetu buti antras pagal dydi 'lenkijos' miestas po warsuvos, cia chicago iki milijono gyvena, o varsuvoj siektiek daugiau nei milijonas.
Antra viso grozio siose forumo nuotraukose nesimato, prizadu kuria diena imesti, ir parodyti tikraji vejuoto miesto grozi, graziausias, jaukiausias, nuostabiausias pasaulyje miestas, aisku po Kauno...
Kazkada ejau pro Harold Washington biblioteka. Plotas 756,000 kvadratiniu pedu, 10 aukstu. Nezinau ar siandien vis dar tas galioja, bet kai si biblioteka buvo pastatyta, tai buvo didziausia biblioteka pasaulyje (na, bent jau internete taip radau).
Čikaga puošiasi, ruošiasi Kalėdom ir Naujiesiem Metam, o man tai proga su fotoaparatu po miestą pasivaikštinėti.
Pradedam nuo Čikagos upės vaizdo vakarų kryptim:
Pritraukiam arčiau. Įdomu, kokios Trump Tower statyboje elektros sąskaitos :
Na, ir vaizdai nuo upės krantų:
Lake Shore Drive tiltas per Čikagos upę. Už jo - jau Michigano ežeras:
Aš - šalu, o bare žmonės šiltai sėdi ir neblogai laiką leidžia:
Čia vasarą veikia labai gražus fontanėlis, dabar gražiai šventiškai papuoštas:
Aon Plaza:
Užverčiam galvą į viršų:
O čia truputi atsitraukus:
Vandens nėra. Man papildomos kliūtys, kelis kartus vos neprisiplojau . Marmuras, slidu:
Pilnatis. Net ir mėnuliukas nuo šalčio susitraukęs:
Lauke apie minus dešimt, taip nušviesta Pritzker'io estrada nors akis sušildo:
Žiūrovų nėra, Rachmaninovo klausysime vasarą:
Scena iš priekio:
Ir iš šono:
Toksai vaizdas atsiveria atlikėjam:
Dabar estrada mėlynai nušviesta:
Praeinu pro tilto apačią:
Truputi kitas kampas:
Eisiu ten:
Esu viduriniame lygyje. Yra šituose požeminiuose lygiuose nemažai ir vietinių gyventojų. Vėjas nepučia, krituliai problemų nesukelia, palyginus šilta. O viršuj - penkių žvaigždučių viešbučiai, rimtų kompanijų atstovybės:
Jau kitoj vietoj. Virš mano galvos intesyvus judėjimas, žmonių minios, o aš čia ramiai galiu su kamera pažaisti:
Trumpo bokštas kyla. Liko pusantrų metų iki darbų pabaigos:
Michigano tiltas:
Tokie naktinės Čikagos vaizdai. Čia pirma porcija Dabar peržiūrinėsiu kitus kadrus.
Puikios nuotraukos - rodos vel vaikscioju po ziemine naktine Chicago
10 balu.
Kur ciuozykla?
Reikės įtraukti čiuožyklą į ateities pasivaikščiojimo planus Labai greitai laikas bėga naktį fotografuojant, tai ne dieną, kai tik vaikštai, ir pleškini ką nori
Comment